Patronatul Român a participat la ” Conferinţa internaţională TTIP: Romania’s Voice ” Citeste mai mult: Patronatul Român a participat la Conferinţa internaţională TTIP: Romania’s Voice

PATRONATUL ROMÂN salută eforturile de creștere a transparenței decizionale susținută de europarlamentarii români.
O delegație a PATRONATULUI ROMÂN condusă de dl. Gh NAGHIU, Președinte , a participat la evenimentul organizat pe 16.octombrie de domnul Sorin MOISĂ , europarlamentar.

Reuniunea care a beneficiat de participarea unor experți români și străini și de contribuția dnei Cecilia Malstrom, Comisar pentru Comerț ca și de cea a Ambasadorului SUA pentru UE, dl A.L. Gardner a avut ca obiectiv consultarea mediului de afaceri și societății civile cu privire la obiectivele și chiar direcțiile strategice ale TTIP ca mijloc de susținere a dezvoltării unei piețe competitive dar și stimulative pentru mediul de afaceri din SUA și UE.

Din prezentările făcute a rezultat că există o serie de factori care pot genera în mod vizibil avantaje pentru România care este interesată să exporte pe piața americană mai multe categorii de produse din industria auto, industria ușoară ITC, industria aeronautică, industria farmaceutică,etc.

Desigur există și o serie de riscuri care trebuie evaluate și corect dimensionate care vin mai ales din diferențele legislative, din diferențele de standarde tehnice, etc.

Problema ridicată de un mare număr de organizații profesionale (patronate și sindicate) este însă aceea legată de lipsa de transparență și de informare din societatea românească.

Această critică nu s-a referit exclusiv la cazul TTIP, ci la mai multe politici publice de interes general care trebuie înțelese de către mediul de afaceri din România , tocmai în vederea valorificării oportunităților și adoptării ajustărilor manageriale necesare.

Considerăm că întâlnirea dintre reprezentanții mediului de afaceri, mediului politic și cei ai mediului academic pot aduce rezultate de importanță strategică pentru dezvoltarea de perspectivă.

În ansamblul său evenimentul organizat de dl Sorin Moisă , europarlamentar român nu a fost doar o oportunitate de informare, ci un model de dialog multi-partit care ar trebui multiplicat și asumat ca un tip de bună practică.de către autoritățile române tocmai în concordanță cu practicile europene pe care ne dorim să le adoptăm atunci când acestea aduc un cadru democratic și o dezvoltare sustenabilă.

Pe această cale mulțumim încă o dată dlui Moisă pentru această inițiativă.

Despre Patronatul Roman
PATRONATUL ROMÂN este singura instituţie patronală din România care a obţinut reprezentativitate la nivel naţional conform noii Legii 62/2011 si pentru 8 (opt) sectoare ale economiei naţionale, iar pe încă 4 (patru) sectoare de activitate este în curs de obţinere a aceluiaşi statut.

Citeste mai mult: Patronatul Român a participat la Conferinţa internaţională TTIP: Romania’s Voice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *