Obiceiuri de nunta din Banat

Daca te pregatesti de nunta, probabil esti in cautarea celor mai bune formatii nunta Bucuresti sau din alt oras. Nu uita insa ca nu trebuie sa fii neaparat din Bucuresti ca sa poti alege o formatie nunta Bucuresti, ci dimpotriva. Poti fi din orice zona a tarii si sa-ti placa mult cum canta si cum intretine atmosfera o anumita formatie. De exemplu, cei de la Formatia Bucuresti sunt contactati pentru a canta la nunti in Moldova, Oltenia sau in alte zone ale tarii. Si merg cu drag, deoarece stiu cat este de important ca mirii sa aiba alaturi o formatie de suflet.

Pentru unii miri sunt importante si obiceiurile care se respecta la nunta lor, nu doar formatia de nunta aleasa, chiar daca pierd zile in sir pana se hotarasc daca sa aleaga o formatie nunta  sau alta.

In Banat de exemplu, mirii inca mai pastreaza obiceiurile de nunta, mai ales daca vorbim de mirii care locuiesc la tara.

In Banat, un prim obicei pe care il respecta mirii tine de chematul la nunta. Chematul la nunta nu se face de catre miri, ci de catre cavalerii de onoare. Acestia merg la invitati si ii cheama la nunta ooferindu-le rachiu.

Si cerutul fetei este un obicei special. Mirele merge acasa la mireasa pentru a o cere. Initial acesta este pacalit de doua ori la rand. Mai intai i se aduce o batrana, dupa care o fetita. In cele din urma, mirelui ii este adusa adevarata mireasa.

Un ultim obicei pe care dorim sa-l amintim tine de dimineata de dupa nunta. Traditia spune ca mirii trebuie sa mearga la o fantana din sat, iar acolo sa scoata apa si sa le toarne satenilor pentru a se spala pe maini. In schimbul acestui gest, mirii primesc bani.

Ca nunta sa fie cu adevarat reusita, ai nevoie sa iei in calcul fiecare detali. Alege formatii nunta potrivite, obiceiuri care iti plac si meniuri delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *