Microsoft Ignite 2017: Companiile „apasă refresh” și adoptă transformarea digitală prin intermediul cloud-ului, inteligenţei artificiale şi realităţii mixte

Modern-workplace-1
Microsoft Corp. a întâmpinat astăzi peste 25.000 de reprezentanți ai mediului de afaceri în cadrul evenimentului său anual, Microsoft Ignite, din Orlando, Florida. În cadrul acestui eveniment, Microsoft a prezentat modul în care cloud-ul, inteligența artificială şi realitatea mixtă se întrepătrund în produsele sale pentru a ajuta companiile să îşi imagineze şi să creeze viitorul mediului de afaceri,  cât şi felul în care computerele cuantice ar putea rezolva unele dintre cele mai mari provocări ale planetei. Noutăţile extind oferta comercială a Microsoft — Office 365, Windows 10, Microsoft Azure, Dynamics 365 şi Microsoft AI — punând accent pe modul în care compania favorizează succesul oamenilor şi organizaţiilor într-un spaţiu de lucru aflat în permanentă schimbare, permiţând clienţilor să valorifice date, AI, tehnologii hibrid şi cloud, pentru dezvoltarea proceselor de afaceri şi inovare pentru viitor.

Tehnologia digitală influențează toate aspectele economiei și societății noastre, creând oportunități fără precedent pentru organizațiile de orice dimensiune,” a declarat Satya Nadella, CEO, Microsoft. „Sunt optimist și inspirat de ingeniozitatea clienților și partenerilor noștri, cât și a dezvoltatorilor de pretutindeni care extind limita posibilului prin intermediul realității mixte și inteligenței artificiale incluse în Microsoft 365, Dynamics 365 și Azure, pentru a genera transformare și impact în întreaga lume.

Următoarea frontieră în domeniul computațional
Urmare a 12 ani de investiții în viziunea sa de a crea un computer scalabil, care are la bază fizica cuantică,  Microsoft a anunțat astăzi crearea unui nou limbaj de programare optimizat pentru exploatarea computerelor cuantice scalabile și integrarea solidă a acestui limbaj de programare în Visual Studio, oferind dezvoltatorilor opțiuni de debugging, asistență și simulatoare de ultimă generație care pot rula local sau în Microsoft Azure. Aceste instrumente vor fi disponibile gratuit, la sfârșitul acestui an. Dezvoltatorii se pot alătura începând de astăzi comunității cuantice Microsoft, înregistrându-se la www.microsoft.com/quantum

Noi capabilități pentru angajaţi şi promovarea unei noi culturi de lucru
Microsoft a anunţat, de asemenea, extinderea Microsoft 365 cu două soluţii pentru a oferi noi capabilități angajaților „din prima linie” şi clienţilor din mediul academic. Compania a introdus şi noi capabilităţi inteligente de căutare, o nouă viziune de comunicare inteligentă centrată pe Microsoft Teams, capabilități de securitate şi de îmbunătăţire a gestionării IT, pentru a-i ajuta pe clienţi să respecte politicile și reglementările de securitate şi conformitate, inclusiv Regulamentului General de Protecţie a Datelor (GDPR).

  • Microsoft 365 F1 reuneşte Office 365, Windows 10 şi Enterprise Mobility + Security pentru a oferi noi capabilități celor peste 2 miliarde de angajați „din prima linie” la nivel global, care reprezintă primul punct de contact dintre o companie şi clienţii săi sau care sunt direct implicaţi în producţie.
  • Microsoft 365 Education include Office 365 for Education, Windows 10, Enterprise Mobility + Security şi Minecraft: Education Edition. Acesta oferă studenţilor, facultăţilor şi personalului academic toate instrumentele necesare pentru a crea şi a colabora în siguranţă.
  • Dispozitivele Microsoft 365, incluzând dispozitivele cu Windows 10S de la HP , Lenovo, Acer şi Fujitsu prezentate în noua ofertă comercială, oferă un mod de rulare autonom, management simplificat și actualizări permanente ale aplicațiilor. Toate acestea înseamnă costuri totale de achiziție mai mici pentru organizaţii. Create pentru gestionarea identității în cloud, aceste dispozitive sunt ideale pentru angajații „din prima linie”, studenţi şi profesori.
  • Microsoft a introdus o nouă viziune de comunicare inteligentă, intenţionând să ofere capabilităţile Skype for Business Online în cadrul Microsoft Teams, alături de servicii cognitive şi de date, transformând astfel Teams în hub-ul principal pentru lucrul în echipă în Office 365, incluzând servicii permanente de chat, voce şi video.
  • Căutarea inteligentă utilizează AI şi machine learning pentru a furniza rezultate de căutare mai relevante, oriunde în Microsoft 365. Noile experienţe includ previzualizare privată a Bing pentru organizaţii, care oferă o imagine unitară a rezultatelor de căutare personalizate, contextuale, din interiorul şi din afara organizaţiei.
  • Noua integrare LinkedIn cu cardurile de profil Microsoft oferă acum posibilitatea de a vedea informații din profilele de LinkedIn în aplicațiile și serviciile Microsoft. Această nouă experiență, se lansează acum pentru clienții „first release” în Outlook Web Access, SharePoint și OneDrive for Business și îmbunătățește modul de colaborare și de construire a relațiilor, prin oferirea de informații legate de colaboratori, din interiorul și din afara organizației, chiar în Office365.
  • Din ianuarie 2018, HP şi Lenovo se vor alătura Surface pentru a susține Windows AutoPilot, prin furnizarea ID-urilor de dispozitive către companii pentru anumite comenzi. Astfel, utilizatorii vor putea să seteze cu uşurinţă un dispozitiv nou dotat cu configuraţia companiei şi aplicaţii gata de utilizare, înlăturând nevoia unei intervenții din partea personalului IT.
  • Microsoft 365 oferă funcţii optimizate ale Advanced Threat Protection (ATP), cum ar fi capabilităţi îmbunătăţite de „anti-phishing”, protecţie extinsă pentru SharePoint Online, OneDrive for Business şi Microsoft Teams şi o integrare între platforma de cloud şi capabilităţile de detectare a ameninţărilor în materie de identitate locală.

Mai multe informații în legătură cu soluțiile Microsoft Modern Workplace sunt disponibile aici.

Modernizarea proceselor de afaceri prin intermediul cloud-ului şi AI
Microsoft a extins Dynamics 365 cu noi soluţii AI care transformă scenariile, aplicaţiile şi serviciile esenţiale ale organizaţiilor, pentru a-i ajuta pe utilizatori să reinventeze procesele pe care le folosesc zilnic.

  • Soluţiile Microsoft Dynamics 365 AI sunt create pentru a aborda scenarii complexe, cu valoare ridicată, ale organizaţiilor, adaptate proceselor, sistemelor şi datelor existente. Prima soluţie include un agent virtual inteligent pentru deservirea clienţilor, un asistent inteligent pentru personalul dedicat serviciului pentru clienţi şi instrumente de gestionare a conversaţiilor, toate bazate pe Microsoft AI. Departamentul serviciilor umane din cadrul guvernului australian, HP Inc., Macy’s şi Microsoft utilizează deja această tehnologie pentru îmbunătăţirea satisfacţiei generale a clienţilor şi pentru a gestiona mai multe solicitări într-o perioadă mai scurtă de timp.
  • Aplicaţiile modulare pentru Dynamics 365 ajută clienţii să transforme rapid procesele cu impact ridicat prin integrarea cu sistemele existente şi consolidarea lor cu fluxul de lucru şi informaţiile din Dynamics 365, LinkedIn şi Office 365. Primele două aplicaţii modulare, Attract şi Onboard, vor ajuta companiile să recruteze cei mai competenţi candidaţi, asigurându-și astfel succesul, prin intermediul integrării personalizate în companie. Ambele vor fi disponibile în cursul acestui an ca parte integrată a Dynamics 365 for Talent.
  • Integrare consolidată între PowerApps, Microsoft Flow şi Office 365 şi Dynamics 365. Orice utilizator business familiar cu formularele InfoPath, bazele de date Access sau SharePoint poate crea acum aplicaţii care extind şi automatizează procesele de afaceri cu PowerApps şi Microsoft Flow.

 

Mai multe informații în legătură cu modul în care companiile pot utiliza aceste noi tehnologii pentru a îmbunătății procesele și aplicațiile de business sunt disponibile aici.

Inovații ale platformei de cloud enterprise
Microsoft Azure introduce noi stadii de productivitate organizațională, experiențe inteligente de gestionare a datelor și încredere sporită în mediul de business – toate acestea, printr-o abordare unică și consecventă a platformei de cloud hybrid în ceea ce privește datele, aplicațiile și infrastructura, fie că acestea se află pe serverele fizice (on-premises) sau în cloud.

  • Azure Stack este disponibil prin partenerii OEM ai Microsoft precum Dell EMC, HPE și Lenovo. Ca extensie a platformei Azure, Azure Stack este o soluție cu adevărat unică pe piață, care asigură consistență. Astfel, organizațiile pot dezvolta și implementa aplicații utilizând aceleași API-uri, instrumente și experiențe pe care le-ar utiliza în platforma de cloud, Azure.
  • Disponibilitatea SQL Server pe Linux, Windows și Docker odată cu disponibilitatea generală a SQL Server 2017. SQL Server este prima bază de date „născută în cloud” care este de asemenea disponibilă și pe serverele fizice. SQL Server 2017 oferă pentru prima dată puterea computațională a SQL Server pe Windows, Linux, cât și în container-ele de Docker, permițând developer-ilor să dezvolte aplicații inteligente folosind limba și mediile de dezvoltare preferate pentru a determina o productivitate crescută, împreună cu un grad ridicat de performanță și securitate a datelor.
  • Serviciul complet automatizat de migrarea a bazelor de date, Database Migration Service și SQL DB Managed Instance sunt acum disponibile clienților pentru a ridica și migra cu ușurință bazele lor de date de pe serverele fizice SQL server către baza de date Azure SQL.
  • SQL Data Warehouse livrează un nivel optimizat de performanță computațională îmbunătățind semnificativ performanța analizei de date în cloud. Acest nou nivel optimizat de performanță computațională oferă de asemenea cea mai ridicată scalabilitate de până acum, cu până la 30.000 de unități computaționale Data Warehouse. Previzualizarea acestui serviciu va fi disponibilă în această toamnă.
  • Azure Hybrid Benefit pentru SQL Server va permite clienților să valorifica la maxim investițiile în licențe prin tarife cu discount, extinzând promisiunea platformei de cloud hibrid asupra investițiilor în date ale clienților.
  • Serviciile Azure Cost Management prin Cloudyn vor ajuta la gestionarea și optimizarea costurilor în cloud, prin intermediul unei singure interfețe vizuale unificate pentru toate mediile multi-cloud. Clienții și partenerii Microsoft vor putea utiliza gratuit acest serviciu pentru a-și gestiona costurile din Azure.
  • Azure Security Center va include noi capabilități integrate de securitate care se vor concentra pe reducerea vulnerabilității și sporirea protecției în față amenințărilor de securitate, precum și extinderea către volume de lucru hibrid sigure.
  • Previzualizarea noilor actualizări ale Azure Machine Learning va oferi dezvoltatorilor AI și analiștilor de date un nou set de instrumente pentru a dezvolta și gestiona prototipuri de machine learning și AI oriunde – în platforma de cloud, pe serverele fizice sau prin tehnologia „edge”. Aceste noi actualizări le vor permite, de asemenea, dezvoltatorilor AI și analiștilor de date să fie mai productivi, beneficiind de cele mai des folosite medii de dezvoltare open source, instrumente și siteme runtime.
  • Integrarea Azure CosmosDB cu Azure Functions. Făcând disponibilă puterea computațională a Azure CosmosDB, primul serviciu modern de baze de date de acest tip, pe platforma serverless Azure Functions, dezvoltatorii pot atinge noi niveluri de productivitate, scriind aplicații în doar câteva linii de cod, astfel încât pot inova mai rapid reacții la „evenimente” precum senzori IOT, schimbări în baze de date și altele.
  • Actualizări ale Microsoft Cognitive Services, o colecție de API-uri inteligente care permite dezvoltatorilor să adauge cu ușurință capabilități AI aplicațiilor proprii. Actualizările introduse astăzi includ disponibilitatea generală a analizei de text (text analytics), un serviciu de procesare lingvistică bazat pe platforma de cloud, care include funcționalități precum analiza sentimentelor (sentiment analysis), extragerea de fraze-cheie și detecția limbii pe text. În luna următoarea vor fi introduse Bing Custom Search, o experiență personalizată pentru o secțiune a Web-ului, și Bing Search v7, care va returna rezultate mai relevante utilizând Bing Web, știri, video, căutare de imagini, precum și o versiune nouă a funcțiilor „autosuggest” și „spellcheck”.

Mai multe informații în legătură cu soluțiile Microsoft enterprise cloud sunt disponibile aici.

Despre Microsoft Ignite
Mai multe informații și noutăți de la Microsoft Ignite se regăsesc la Microsoft News Center, cât și urmărind comunitatea Microsoft de pe Twitter la @MSFTnews și @MS_Ignite utilizând #MSIgnite.

Despre Microsoft
Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, dispozitive şi soluţii ce ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul. Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Lasă un răspuns
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *