Lucrezi cu copiii? Cateva sfaturi pentru o atmosfera placuta

Dincolo de metodele pedagogice pentru activitatile cu copiii, un spatiu atragator ii va face pe copii sa isi doreasca sa vina acolo si sa fie comunicativi si creativi.

In plus, chiar si adultii implicati in activitatile cu copiii au nevoie de un spatiu placut si bine organizat pentru a putea lucra cu o atitudine pozitiva, benefica educatiei si dezvoltarii creativitatii copiilor.

Incaperea are nevoie de multe culori vii

De ani buni deja, arhitectii si designerii specializati in amenajari interioare cunosc efectul culorilor care decoreaza interioarele asupra starii psihice. Mult timp, peretii salilor de clasa ale scolilor si gradinitelor au fost zugraviti in galben, stiindu-se ca aceasta culoare stimuleaza capacitatea de concentrare.

Înainte de toate insa, copiii au nevoie de un ambient luminos si cald, care sa emane o stare de bine. Galbenul-unt combinat cu albastru, verde si rosu – culori cunoscute ca fiind benefice pentru studiu si creativitate – sunt ideale pentru a crea o atmosfera armonioasa.

Ordinea spatiului cu implicarea celor mici

Organizarea obiectelor in asa fel incat sa arate ca in incapere domneste ordinea confera spatiului armonie. In primele ore de lucru cu copiii, se pot face cutii pentru instrumentele si lucrurile necesare pentru activitatile fiecarui copil, pe care acestia sa le personalizele cu simboluri, scriindu-si numele cu mana sau chiar folosind o imprimanta de etichete.

Astfel, dupa fiecare activitate, copiii vor invata treptat sa-si adune lucrurile in propriile cutii, obisnuindu-se sa foloseasca spatiul din jur in ordine.

Prezenta plantelor este benefica!

Cateva plante decorative asezate in incaperea destinata copiilor vor inveseli spatiul, mai ales daca acestea au flori viu colorate, precum muscatele.

Pe de alta parte, copiii pot fi implicati in activitati privind cresterea plantelor, care sa-i ajute sa inteleaga viata plantelor si sa le dezvolte o atitudine de grija pentru mediu. Semintele puse la germinat in mici vase purtand numele fiecarui copil vor fi lasate in grija copiilor, stimuland astfel simtul responsabilitatii prin indemnul de a uda si ingriji zilnic ghivecele. O planta dezvoltata de la seminte la flori si apoi la fruct/ leguma va aduce cu siguranta satisfactie pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *