Cum sa-ti protejezi de daunatori gradina cu flori

Cum sa-ti protejezi de daunatori gradina cu flori

Orice detinator al unui spatiu verde sau a unei curti cu gradina va avea in centrul atentiei si o serie de plante care vor fi un plus de savoare vizuala si olfactiva. Bineinteles, existenta unei gradini de flori care sa impresioneze din toate punctele de vedere este conditionata de modul prin care aceasta este intretinuta. Orice minune a naturii isi are si propriul daunator, iar cand vine vorba de plante si/sau flori, pericolele pot fi chiar multe din ele.

Iata un mini ghid prin care poti afla cateva dintre solutiile cele mai bune pentru a-ti feri gradina de flori de daunatori.

Cum sa-ti feresti gradina de daunatori

In primul rand, productivitatea gradinii tale depinde bineinteles de tipul solului pe care plantele sunt puse. Exista soluri mai putin fertile si soluri foarte fertile. Este important sa analizezi categoria anterioara de folosinta a solului si sa stabilesti daca solul va fi un mediu excelent pentru plantele tale. Daca solul a fost intens lucrat sau populat cu diferite culturi, atunci probabil ca ar fi bine sa-ti gasesti un alt loc sau sa ingropi pamantul de la suprafata in adancime, pentru regenerare.

Pentru toate uneltele de gradinarit poti apela la acest magazin materiale constructii unde vei gasi toate uneltele necesare pentru structurarea/plantarea plantelor.

Totodata, ar fi bine periodic sa folosesti fie ingrasaminte naturale/artificiale si pesticide. Ai foarte mare grija la compozitia lor si la cantitatile in care le utilizezi. Nu vrei in niciun caz sa afectezi solul sau planta in sine.

Pentru daunatorii de dimensiuni mari, ce ar putea ataca plantele, se recomanda sa-ti instalezi si un gard de protectie si delimitare a gradinii. Poti utiliza acest panou gard bordurat zincat ce se comporta foarte bine, se amplaseaza cu usurinta si este disponibil in diferite variatii de dimensiuni pentru marimea adecvata perimetrului tau.

Crearea unei gradini de flori este o adevarata placere atunci cand stii sa te feresti de daunatori. Tu la ce trucuri apelezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *