Xiaomi pune accent pe importanța protecției confidențialității datelor la întâlnirea din iunie

Xiaomi reiterează angajamentul față de standardele de top din industrie în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor și dedică luna iunie acestei teme. Cu această ocazie, compania a lansat și două white papers despre protecția datelor personale.

București, 30 iunie 2021 – Xiaomi a încheiat  luna dedicată importanței conștientizării securității și confidențialității datelor cu caracter personal,  care a avut loc la Xiaomi Science and Technology Park. În timpul activităților din iunie, Xiaomi a evidențiat practicile sale de securizare a informațiilor și de protecție a vieții private, în prezența angajaților, directorilor, experților din industrie și a publicului. De asemenea, compania le-a distribuit participanților două documente de tip white paper și un raport de transparență privind securitatea și confidențialitatea datelor.

Acesta este al doilea an în care se desfășoară Luna de conștientizare a securității și confidențialității datelor la Xiaomi. În acest an tema a fost „Securitatea este responsabilitatea noastră comună. Gândește-te mereu înainte să acționezi”. Scopul evenimentului a fost de a demonstra determinarea Xiaomi de a atinge standardele de vârf din industrie în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor, și de a-și consolida angajamentul față de transparență în aceste practici.

Cui Baoqiu, Vicepreședinte Xiaomi și Președinte al Comitetului de Securitate și Confidențialitate Xiaomi, a declarat: „În calitate de producător de telefoane inteligente de top, avem o mare responsabilitate. Ne angajăm să informăm consumatorii cu privire la modul în care informațiile lor personale sunt colectate, utilizate și protejate. Suntem mândri să spunem că Xiaomi susține standardele de clasă mondială privind securitatea, confidențialitatea și transparența”.

Protecția datelor și a confidențialității utilizatorilor au fost întotdeauna prioritatea Xiaomi. În 2014, Xiaomi a înființat Comitetul de securitate și confidențialitate. În 2016, Xiaomi a devenit prima companie chineză care a primit certificare de la TrustArc. Xiaomi a adoptat Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) din 2018. În 2019, practicile de securitate și confidențialitate Xiaomi au fost certificate cu ISO / IEC 27001, ISO / IEC 27018. De asemenea, compania a publicat prima versiune a documentului white paper privind securitatea și confidențialitatea MIUI.

În cadrul programului care s-a desfășurat pe durata lunii iunie, angajații și vizitatorii au aflat noutăți pe teme legate de securitate și confidențialitate. Programul a inclus o expoziție interactivă despre modul de protejare a informațiilor personale. De asemenea, cu sprijinul Academiei de Securitate Xiaomi au fost organizate cursuri pentru angajați, cursuri ce au acoperit subiecte pentru diferite departamente, ca de exemplu, „Cum să respectați protecția confidențialității în dezvoltarea produselor”, ”Cercetare și dezvoltare generală în domeniul siguranței” sau „Controlul riscului în afaceri”. Competiția Xiaomi Cup CTF a constituit o oportunitate pentru mii de ingineri să acționeze ca „hackeri” și să participe la un concurs de coding pentru a rezolva probleme legate de confidențialitate. De asemenea, compania a invitat instructori certificați ai Asociatiei Internaționale a Profesioniștilor în Confidențialitate (IAPP) să susțină cursuri de formare profesională pentru angajați.

Xiaomi a organizat un panel de discuții pe teme de securitate IoT și un panel de discuții despre protecția confidențialității cu experți din industrie privind securitatea și confidențialitatea datelor. Printre participanți s-au numărat Margaret Honda, Global Research Manager la IAPP, Brad Ree, CTO la ioXt, David Mudd, Global Digital Product Certification Director la BSI, Scott Roberts, Director android Security Assurance la Google, Richard Watson, Lead Partner al APAC Cybersecurity Risk Management la EY și Paul Breitbarth, Director de Global Policy & EU Strategy la TrustArc.

Richard Watson, partener principal al APAC Cybersecurity Risk Management la EY, a subliniat că utilizatorii se așteaptă ca datele lor să fie colectate și stocate în siguranță. Cei mai importanți factori, atunci când utilizatorii partajează cu o organizație date cu caracter personal, au fost procesele sigure de colectare și stocare (63%), controlul asupra datelor partajate (57%) și încrederea (51%). Paul Breitbarth, director de politici globale și strategie UE la TrustArc, a consiliat organizațiile cu privire la transferul internațional de date ale utilizatorilor.

Două documente importante privind confidențialitatea au fost lansate pe durata lunii iunie: Cartea albă de confidențialitate MIUI și Cartea albă de confidențialitate Xiaomi loT. Acestea rezumă politicile și practicile de confidențialitate Xiaomi în produsele MIUI și IoT și explică ce fel de date ale utilizatorilor sunt colectate și cum sunt utilizate și protejate. De asemenea, ilustrează politica de confidențialitate a fiecărei aplicații care vine cu MIUI și toate produsele loT utilizate în mod obișnuit. Aceste documente pot fi găsite în centrul de încredere Xiaomi, https://trust.mi.com/. În plus, Xiaomi a publicat pe site-ul https://trust.mi.com/ Raportul de transparență 2020, care detaliază solicitările de date primite de Xiaomi de la guverne și agenții de stat din întreaga lume și modul în care Xiaomi le-a răspuns.

Transparența, responsabilitatea, controlul deținut de utilizatori, securitatea și conformitatea sunt principiile Xiaomi de protecție a confidențialității. Xiaomi respectă legile locale pe toate piețele în care compania este prezentă. Compania nu va înceta niciodată să creeze produse sigure și fiabile,pentru a ajuta utilizatorii din întreaga lume să se bucure de o viață mai bună prin tehnologii inovatoare.

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Xiaomi este al treilea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, din punct de vedere al livrărilor din primul trimestru din 2021. De asemenea, compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) din lume pentru utilizatorii săi, cu 351.1 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2020, compania s-a clasat pe locul 422 în topul Fortune Global 500, urcând 46 de poziții față de 2019. De asemenea, s-a situat pe locul 7 între companiile de internet din clasament.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Lasă un răspuns
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /usr/home/u1092/ubi-services.eu/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4371

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *