50 de companii și ONG-uri au semnat Angajamentul pentru Mediu, primul demers al comunității de afaceri din România

București, 5 iulie 2022. La doar o lună de la lansare, Angajamentul pentru Mediu, primul demers care reunește comunitatea de business din România în asumarea unui viitor sustenabil, a atras 50 de membri din toate industriile, de la bănci sau companii de construcții sau retail, până la companii din domeniul farmaceutic sau sectorul alimentar.

Angajamentul pentru Mediu, proiect inițiat de eMAG, alături de Fundația Conservation Carpathia și GreenTech, are drept scop încurajarea companiilor de orice mărime, provenind din orice industrie  în a-și asuma obiective măsurabile și a adopta măsuri concrete pentru protejarea mediului înconjurător și prevenirea schimbărilor climatice și reducerea amprentei de carbon a companiilor din România.

Tudor Manea_CEO (Small)

„Ne bucură interesul mare al comunității de business, care a răspuns foarte rapid la această inițiativă, ceea ce ne arată că există o mare disponibilitate pentru colaborare în vederea identificării de soluții la teme importante aflate pe agenda lumii în care trăim, precum încălzirea globală și reducerea amprentei de carbon. Angajamentul pentru Mediu a fost adoptat atât de companii care au implementat deja practici și standarde menite să contribuie la un mediu mai curat și doresc ca astfel să inspire și să participe la un efort comun, cât și de companii tinere, care își propun să dezvolte business-uri responsabile,” a declarat  Tudor Manea, CEO eMAG.

Angajament (Small)

Principiile Angajamentului pentru mediu au fost adoptate deja de 50 de membri: 11 microîntreprinderi, 13 întreprinderi mici, 7 întreprinderi mijlocii și 17 companii mari, dar și 2 ONG-uri. Organizațiile partcipante la acest demers sunt active în domenii precum domeniul bancar, farmaceutic, retail, sau sectorul imobiliar, construcții, marketing și comunicare, alimentar, dar și ONG-uri.

Prin aderare, companiile din comunitate parcurg următoarele etape: își calculează amprenta de carbon, iau măsuri pentru a reduce amprenta de carbon și pentru a compensa emisiile care nu au putut fi evitate, în mod voluntar, dacă își doresc să ajungă mai repede la net zero, publică un raport de activitate nonfinanciar și aderă la o inițiativă globală cu un obiectiv similar. 

Semnatarii sunt: Adline Supplies, Ascendis, Asociatia ENVIRON, AS Metal, Automotive Mobility Solutions, Autonom Services, Avaelgo, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, BITSoftware, Carbon Expert, Chimica SA, CMD Dr. Adiaconitei, Concelex, CONSTRUCTII ERBASU SA, Conversion Marketing, Conviv Media, Corect 2000, CTE Solution, Delta Samitur, Depanero, Deplast SRL, eMAG, Filip&Company, Freshful, Fundația Conservation Carpathia, Globus Software Dev, Glovo, Green PC Ambalaje, GreenTech, ING Bank, June Communications, MultiMedia SRL, Network One Distribution, Orhideea Residence and SPA, Owithu Management SRL, PC Garage, Pehart, Raiffeisen Bank Romania, Restart Energy, Sameday, Salad Box SRL, SMART LIVING CYCLE SRL, SmartPoint, Foodify, Sport Gifts SRL, Tabara Telecom, Tazz by eMAG, Tema Energy SA, Zentiva.

Platforma Angajament pentru Mediu, www.angajamentpentrumediu.ro, poate fi accesată oricând, de către orice companie care își propune să definească un plan de acțiuni concrete pentru a diminua cantitatea de emisii de dioxid de carbon pe care le produce și a beneficia de instrumente care să le susțină în acest demers.

WiFi 6 în aer liber în vacanță? Nici o problemă!

7 iulie 2022 — Toată lumea trebuie să ia o pauză, iar vara vrem să petrecem cât mai mult timp în aer liber, totuși vrem să rămânem permanent conectați. Cu cel mai recent access point WiFi 6 de la Zyxel, chiar și cea mai mică firmă poate oferi conexiuni WiFi excelente în aer liber, spune Patrick Hirscher, EMEA Wireless Market Development Manager la Zyxel.

În această perioadă a anului în Europa, gândurile noastre se îndreaptă către vacanță. Cu toții trebuie să luăm o pauză, să ne relaxăm și să uităm de muncă pentru câteva zile. Dar fie că preferi să petreci timp în munți și păduri, lângă o piscină sau pe o plajă, vei dori totuși să rămâi conectat.

Deși mulți dintre noi avem activat serviciul de date mobile, este întotdeauna de preferat să folosim o conexiune WiFi, deoarece va fi mai rapidă și mai stabilă. Utilizarea WiFi înseamnă, de asemenea, că vă puteți salva cota alocată de date mobile pentru atunci când aveți nevoie cu adevărat de ele – în locuri în care nu puteți obține WiFi.

banner_NWA55AXE_1600x400

Fără probleme

Pentru baruri, cafenele, restaurante, hoteluri, pensiuni, parcuri tematice și toate celelalte afaceri care ne ajută să ne distrăm în vacanță, este important să oferim cea mai bună acoperire WiFi posibilă.

Există însă două probleme – sau cel puțin două lucruri care sunt percepute ca fiind probleme.

În primul rând, WiFi-ul este un fel de tehnologie de interior care nu se pretează cu adevărat pentru setările exterioare – și majoritatea oamenilor își doresc să fie în aer liber atunci când sunt în vacanță. În al doilea rând, faptul că oferirea unui serviciu de acces Wi-Fi de bună calitate tuturor este destul de costisitor, iar oferirea unei versiuni ieftine, cu preț redus, nu este o rezolvare fericită pentru toată lumea.

Deși în urmă cu ceva timp aceste enunțuri ar fi putut conține o doză de adevăr, ambele sunt acum complet depășite – iar access point-ul Zyxel NWA55AXE WiFi 6 este dovada acestui lucru. Proiectat special pentru utilizarea în aer liber, are un grad de protecție IP55, ceea ce înseamnă că are o protecție excelentă împotriva prafului și apei. Poate fi montat cu ușurință pe un perete sau pe un stâlp și poate fi gestionat folosind platforma noastră cloud Nebula, astfel încât să puteți controla de la distanță toate setările de pe un smartphone, tabletă sau laptop, fără a fi nevoie să puneți mâna efectiv pe dispozitiv.

De asemenea, acceptă WiFi 6 și, prin urmare, vă oferă cele mai rapide viteze și este capabil să suporte densități mari de utilizatori cu care vă puteți cu ușurință confrunta atunci când barurile, cafenelele și alte locuri populare sunt aglomerate. Cu 2 antene externe duale, dispozitivul are o rază de acțiune excelentă și va oferi tuturor utilizatorilor conexiuni stabile și sigure în orice moment. De asemenea, antenele externe sunt orientate în jos pentru a se asigura că oferă cea mai bună acoperire atunci când acces point-ul este montat într-o poziție aflată la înălțime.

Accesibil tuturor

În ceea ce privește a doua idee preconcepută și greșită, NWA55AXE cu siguranță nu este un dispozitiv scump. Deși folosește cele mai noi tehnologii disponibile, echipa noastră foarte inteligentă de cercetare și dezvoltare a produs un access point WiFi 6 pentru spații deschise care este la îndemâna chiar și a celei mai mici companii.

Toate acestea sunt vești grozave pentru turiști și pentru afacerile care le servesc nevoile. Dacă aveți o afacere în aer liber și doriți să oferiți clienților și oaspeților cea mai bună acoperire și performanță WiFi posibilă, ar trebui să vă gândiți serios să cumpărați un access point Zyxel NWA55AXE.

Dacă sunteți partener Zyxel cu clienți care își desfășoară o mare parte din afaceri în aer liber, ar trebui să vă asigurați că ei cunosc acest punct de acces WiFi 6 puternic, practic și accesibil. Pentru mai multe informații, contactați partenerul dvs. de încredere Zyxel sau cel mai apropiat birou Zyxel.

Despre Zyxel Networks

Zyxel Networks oferă soluții de rețea și securitate de top pentru utilizatorii din mediul business și de acasă. Soluția sa de rețea cloud Nebula simplifică călătoria către o rețea sigură și fiabilă și protejează fără probleme utilizatorii de amenințările la adresa securității rețelei. Zyxel colaborează cu rețeaua sa de parteneri pentru a deservi peste un milion de afaceri pe 150 de piețe, cu peste 100 de milioane de dispozitive de conectare.

Pentru mai multe informații, vizitați https://www.zyxel.com/

Peste jumătate din românii care au o trotinetă electrică și-ar dori să o schimbe cu una mai performantă

5 iulie 2022, București – Peste 50% din românii care au o trotinetă electrică și-ar dori să o schimbe cu una mai performantă, potrivit estimărilor distribuitorului local Black Tech, care lansează pe piața locală brandul internațional de trotinete electrice premium VSETT.

În plus, compania consideră că cei mai mulți dintre utilizatorii locali de trotinete din categoria premium vor extinde durata de folosire a acestora, atât pe perioada toamnei, cât și de la mijlocul primăverii, întrucât nu vor mai resimți atât de puternic problemele cauzate de schimbările meteo.

”În România, piața produselor destinate micro-mobilității urbane este una competitivă și în continuă expansiune. Noi suntem convinși că trotinetele VSETT vor urca rapid în topul preferințelor utilizatorilor români, mai ales în rândul celor care dețin deja o trotinetă electrică și își doresc mai mult de la vehiculul lor pe 2 roți. Experiența de condus excelentă, confortul, performanțele de top și autonomia sunt criteriile pentru care utilizatorii vor alege VSETT”, declară Toni Zhang, CEO Black Tech Group.

Modelul vedetă din portofoliul local al brandului este VSETT 9+, care excelează atât la capitolul autonomie, de până la 90 de kilometri, cât și la capitolul experiență de utilizare, redefinind conceptul de micro-mobilitate electrică. Astfel, VSETT 9+ oferă o experiență de condus lină, chiar și pe drumurile unde asfaltul nu este perfect, mulțumită suspensiilor cu sistem avansat de absorbție a șocurilor. Sistemul de frânare eficient, cu discuri asistate de ABS electric, permite oprirea sigură și eficientă în orice situație, inclusiv în condiții de umezeală, trotineta fiind prevăzută cu frâne cu disc atât pe roata din față, cât și pe cea din spate.

Vsett9+_2

Mai mult, inovatoarea trotinetă VSETT 9+ este realizată dintr-un aliaj special de aluminiu folosit și în industria aviatică, rezultând astfel un produs extrem de rezistent, care cântărește doar 26 de kilograme.

VSETT 9+ este prevăzută și cu sistem anti-furt bazat pe tehnologie NFC, astfel că utilizatorul o poate localiza ușor oricând este nevoie.

Portofoliul local VSETT mai include modelele 8, 9, 9+, și 10+, fiecare din acestea având specificații competitive și finisaje premium. VSETT reprezintă un etalon al industriei internaționale de trotinete electrice în materie de performanțe, tehnologie, calitate și specificații de top.

Distribuitorul oficial în România al brandului VSETT este Black Tech Group, iar produsele pot fi achizitionate de la partenerii oficiali Emag, Evomag.ro, Geekmall.ro și Blacktech.ro. consumatorii locali bucurându-se de o garanție de 2 ani, de reparații cu piese originale în cadrul service-ului autorizat, precum si de cele mai noi actualizări oferite de brandul VSETT.

Piața de trotinete electrice din România a depășit 80.000 de unități, iar trendul este în continuă creștere, portivit estimărilor Black Tech.

Despre Black Tech

Misiunea Black Tech Group este de a oferi cele mai noi și inovatoare produse smart, la prețuri accesibile. De aceea, punem accentul pe dezvoltarea constantă a portofoliului de produse și de brand-uri de calitate ca: Yeelight, Aqara, Kugoo, Jimmy, Tronsmart, Oclean etc., premiate la nivel internațional pentru inovație. Modelul de business constă în dezvoltarea proiectelor cu echipe dedicate de vânzări. Credem că cel mai bun mod de a obține rezultate este de a crea parteneriate pe termen lung cu clienții din zona B2B, de a le susține obiectivele de afaceri.

Toate produsele comercializate de Black Tech Group  au garanție și beneficiază de service local, așa cum prevede legislația din România.

În cadrul Bookvertising, editura Nemira lansează o petiție pentru introducerea unui mesaj de interes public la TV

București, 5 iulie 2022 – Editura Nemira lansează o petiție online, în cadrul proiectului Bookvertising, prin care dorește să convingă CNA-ul că lectura trebuie încurajată. Petiția propune difuzarea următorului mesaj de interes public la TV: „Pentru o dezvoltare armonioasă, citiți cel puțin o carte pe lună!”

În cadrul petiției, sunt prezentate beneficiile lecturii, precum și contextul pieței de carte în România.

Cele mai recente statistici arată că 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Piața de carte din România este una dintre cele mai mici din UE, iar cititul este rareori încurajat.

Printre beneficiile cititului se numără: îmbogățirea vocabularului și a memoriei, dezvoltarea gândirii critice și a imaginației, reducerea stresului, dezvoltarea emoțională și mentală, îmbunătățirea concentrării.

Petitie online - Nemira

O dezvoltare armonioasă este la fel de importantă ca toate celelalte mesaje existente deja în spațiul public, iar lectura este esențială pentru această dezvoltare. Editura Nemira consideră că este important să existe un îndemn constant la citit, iar un mesaj de interes public este cu adevărat necesar.

Petiția poate fi accesată și semnată aici: https://www.petitieonline.com/hai_s_convingem_cna_c_lectura_trebuie_incurajat

Recent, editura Nemira a lansat Bookvertising, o inițiativă care susține literatura română contemporană, plasând în reclamele brandurilor cărți scrise de autori români, oferindu-le astfel mai multă expunere și vizibilitate. Propunerea petiției e o continuare firească a campaniei naționale Bookvertising, care își dorește să creeze o reclamă permanentă la cărți și lectură.

Mecanismul este foarte simplu: brandurile intră pe platforma bookvertising.ro și își aleg cărțile pe care doresc să le plaseze în vizualurile lor.

Pentru a afla mai multe informații despre demersurile Nemira de a promova cititul, puteți intra pe www.bookvertising.ro.

K.M.Trust Group si Marco Polo CEE semneaza o alianta strategica

Cele doua companii targeteaza o crestere de 20% pe segmentul Corporate,

pe un fond de restructurare al marilor companii din economie

 

 

  • Aceasta devine prima entitate cu capital integral romanesc, activa in Romania dar si pe pietele regionale, care integreaza complet serviciile de transformare organizationala, dezvoltare, Executive Search si suport Mental Health.   

 

  • Companiile din grup vizeaza impreuna pentru primul an o crestere de 20% in 2022 pe segmentul Corporate si de 30% pe segmentul Antreprenorial si o cifra de afaceri consolidata de 2 milioane de euro.

 

  • Domeniile cu cele mai mari perspective de crestere sunt sectorul bancar, segmentul agribusiness, FMCG, IT&C si cel de retail.

 

 Lucian Marin, Co-fondator, Marco Polo CEE

 

Bucuresti, 5 iulie 2022: K.M. Trust Group, jucator de varf pe segmentul serviciilor de recrutare si dezvoltare pentru management, anunta o alianta strategica cu Marco Polo CEE, companie antreprenoriala romaneasca de top in domeniul serviciilor de training si consultanta organizationala. Noua alianta reprezinta o asociere solida intre doua entitati puternic specializate pe segmentele lor, pentru adresarea nevoilor curente ale marilor companii din economie.

 

Cele doua entitati vizeaza in 2022, impreuna, o crestere de 20% pe segmentul marilor clienti corporate si de 30% pe segmentul antreprenorial si un volum total de business de 2 milioane de euro in primul an.

Alianta dintre grupul K.M. Trust si Marco Polo CEE aduce impreuna peste 30 de specialisti cu expertiza locala si internationala. Acestia lanseaza impreuna pe piata platforme avansate de transformare organizationala, recrutare pentru nivelurile de top, senior si middle management ale companiilor, dezvoltare executiva si, programe de training si dezvoltare organizationala, utilizand inclusiv resurse digitale si tehnologii VR (virtual reality.O noutate in piata regionala sunt programele care abordeaza performanta capitalului uman si din perspectiva sanatatii fizice si emotionale. Adresarea integrata a acestor tipuri de nevoi organizationale, care imbina solutiile de business cu cele legate de sanatatea emotionala sau fizica este o premiera pe piata si va genera un impact major atat in economie cat si la nivel  social, apreciaza reprezentantii celor doua companii.

Radu Manolescu, Managing Partner, K.M.Trust Group

“Analizele noastre arata ca atragerea oamenilor potriviti in rolurile cheie ale companiilor si antrenarea acestora pentru a genera performanta, inclusiv mentinerea si imbunatatirea gradului de sanatate la nivel fizic si emotional in contextul actual, se regasesc printre principalele preocupari in randul companiilor.

Alianta cu Marco Polo CEE ofera solutii concrete de adresare a provocarilor majore ale mediului de business, abordand elementul central al oricarui business – oamenii,” declara Radu Manolescu, Managing Partner K.M. Trust Group.

Sectoarele cu cel mai mare potential de crestere in perioada urmatoare sunt cel bancar, agribusiness, FMCG, IT&C sau software development.

“Focusul companiilor in aceasta perioada este transformarea modelelor de business pentru a face fata si chiar a valorifica oportunitatile unui mediu atat de volatil. Practic, vorbim de o continua schimbare a modelelor de business, iar presiunea pe resursa umana aflata la varful marilor organizatii este din ce in ce mai mare. Este crucial sa asiguram capacitate de leadership economic si social, iar pentru aceasta este nevoie de expertiza specializata. Avem nevoie de lideri bine pregatiti, atat pe zona de hard cat si pe cea de soft skills, pentru a traversa perioadele de incertitudine la care suntem expusi continuu”, spune Lucian Marin, co-fondator Marco Polo CEE.

Despre K.M.Trust Group: K.M.Trust & Partners si K2S – Key 2 Success

 

Fondate in 2005 si respectiv 2009, K.M.Trust & Partners si K2S sunt singurele companii din Romania care ofera intreg spectrul de servicii de Executive Search, Recrutare si Selectie, Coaching, Dezvoltare si Transformare Organizationala si Mental Health Support, dedicate managementului companiilor. K.M.Trust Group detine un portofoliu de peste 100 de companii – client, unii dintre cei mai mari contributori in PIB-ul Romaniei si angajatori in industriile de retail, agribusiness, energie, tehnologie, servicii financiare, farmaceutice sau productie industriala.

 

Despre Marco Polo CEE

Marco Polo CEE a fost fondata in Romania, ca parte a Marco Polo Performance, de o echipa de manageri ai unor afaceri de top, cu experienta in FMCG, Servicii sau Educatie. Fiecare dintre consultantii Marco Polo CEE au cel putin 20 de ani de experienta in Roluri Strategice si Executive, direct implicati in transformari de afaceri. Focusul Marco Polo CEE este dezvoltarea afacerilor clientilor, dezvoltarea capitalului uman si a comunitatilor. Prin cele 2 birouri, la Bucuresti si Varsovia, compania lucreaza cu peste 80 de clienti Corporate si antreprenori din Europa de Est.

Vodafone devine one stop shop de tehnologie și servicii, prin EasyTech

  • Pentru prima dată în România, Vodafone oferă asigurare gratuită pentru ecranul smartphone-urilor
  • Noi game de produse IoT și gadgeturi devin disponibile în magazinele Vodafone, iar clienții vor beneficia și de servicii precum consultanță, buyback sau plata în rate

Bucuresti, 1 iulie 2022 – Vodafone lansează platforma comercială EasyTech, care aduce o gamă extinsă de produse atât în magazinul online, cât și în magazinele fizice, cu noi dispozitive, de la electronice și electrocasnice mici, la gadgeturi și soluții IoT, dar și noi servicii, în completarea pachetelor de comunicații convergente existente.

Astfel, clienții vor putea testa și achiziționa direct din magazin sau de pe Vodafone.ro/easytech de la televizoare, la produse audio, tablete, ceasuri inteligente și dispozitive conectate pentru locuință, dar și trotinete electrice, purificatoare de aer, aspiratoare robot, sisteme Wi-Fi Mesh, accesorii, disponibile într-o gamă variată de pachete de servicii.

Pentru prima dată, clienții vor putea opta pentru numărul de rate dorit, un beneficiu disponibil în exclusivitate la Vodafone (înainte existând doar opțiunea de 24 luni). Smartphone-urile, gadgeturile și produsele IoT vor putea fi achiziționate la abonament în 6, 12, 18, 24 sau 36 de rate, fără dobândă, indiferent de dispozitivul ales sau de tipul de abonament mobil.

EasyTech_KV (1)

Totodată, Vodafone completează serviciile de comunicații convergente cu unele noi, precum asigurarea ecranului, consultanță în magazine și buyback. Astfel, pentru clienții care își doresc un smartphone nou, Vodafone pune la dispoziție serviciul buyback, prin care își pot înlocui dispozitivul vechi cu unul nou, cu o reducere mai avantajoasă la noua achiziție. Telefoanele inteligente (smartphone) vor avea inclusă asigurarea de ecran, cu o înlocuire de ecran în primele 12 luni de la achiziție, pentru clienții noi care optează pentru un abonament începând cu RED12 și pentru clienții existenți conform condițiilor campaniei.

Noile game de produse vor fi disponibile în magazinele fizice și online, clienții beneficiind de consultanță din partea experților Vodafone atât în alegerea celui mai potrivit model de dispozitiv sau serviciu, cât și de consultanță tehnică, în domeniul securității cibernetice și service pentru dispozitive, disponibile direct în magazin.

„Odată cu introducerea platformei comerciale EasyTech, transformarea Vodafone dintr-un operator de servicii de comunicații electronice într-o companie de tehnologie se concretizează și în aria de retail și vine ca răspuns la nevoile în continuă schimbare ale clienților. Digitalizarea accelerată din ultimii doi ani a influențat profilul consumatorilor, acum mult mai orientați către soluții integrate, constând în dispozitive plus servicii, perfect adaptate nevoilor individuale, dar și ale familiei și având flexibilitate maximă la plată. Vodafone răspunde acestor nevoi, devenind partenerul de tehnologie pe care clienții se pot baza, atât acasă, cât și la birou”, a declarat Nedim Baytorun, Consumer Business Unit Director, Vodafone România.

Lansarea  EasyTech este susținută de o campanie de comunicare integrată, ce va rula pe TV, în cinema, la radio, outdoor, digital, social media și în magazine sub sloganul: „Ai maxim de tehnologie cu Vodafone EasyTech! Flexibilitate, cu rate și servicii cum vrei tu. Mai multe informații și detalii legate de preț pentru produsele și serviciile Vodafone sunt disponibile aici: www.vodafone.ro/easytech.

 

Contact: Alexandru Stanciu
Specialist, Public Relations
Corporate Communications
alexandru.stanciu2@vodafone.com

Despre Vodafone

Vodafone este o companie lider in domeniul telecomunicatiilor in Europa si Africa. Misiunea noastra este sa „conectam pentru un viitor mai bun” care permite o societate digitala incluziva si durabila. Experienta si prezenta noastra extinsa ne ofera oportunitatea unica de a sustine schimbarea pozitiva pentru societate. Retelele noastre mentin familiile, prietenii, afacerile si guvernele conectate – asa cum a fost demonstrate clar in cazul Covid-19 – si avem un rol esential in mentinerea functionarii economiilor si a sectoarelor critice, precum educatia si asistenta medicala.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile si fixe in Europa si cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Platforma noastra de tehnologie M-Pesa permite, in Africa, unui numar de peste 50 de milioane de oameni sa beneficieze de acces la plati mobile si servicii financiare. Operam retele mobile si fixe in 21 de tari si 49 de retele mobile partenere. La 30 iunie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienti ai serviciilor TV si peste 130 milioane de dispozitive IoT conectate.

Sustinem diversitatea si incluziunea prin politicile noastre de maternitate si concediu parental, prin furnizarea de oportunitati multiple de dezvoltare femeilor cu ajutorul conexiunilor mobile si fixe, precum si prin imbunatatirea accesului la educatie si abilitati digitale pentru femei si pentru societate, in general. Apreciem si tratam cu respect toate persoanele, indiferent de rasa, etnie, dizabilitate, varsta, orientare sexuala, identitate de gen, credinta, cultura sau religie.

Totodata, Vodafone ia masuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 50% pana in 2025, pana la net zero pana in 2040, prin achizitia de 100% energie electrica din surse regenerabile pana in 2025 si pana in iulie 2021 in Europa, reutilizand, revanzand sau recicland 100% din echipamentele noastre de retea care devin redundante.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com, urmariti-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectati-va cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone.

Huawei lansează noul smartphone pliabil HUAWEI Mate Xs 2

Un smartphone mai ușor și mai subțire ca oricând, perfect pentru utilizatorii pasionați de inovație

 

București, 4 iulie 2022 – Huawei Consumer Business Group a anunțat la final de iunie lansarea smartphone-ului pliabil vârf de gamă HUAWEI Mate Xs 2, rezultat al noilor cercetări realizate de Huawei pentru dezvoltarea telefoanelor pliabile. Moștenind design-ul clasic de pliere spre exterior, HUAWEI Mate Xs 2 este ultra-ușor, ultra-compact, ultra-fiabil și cel mai subțire smartphone pliabil de pe piață, oferind cea mai bună experiență de utilizare.

Huawei oferă modelului Mate Xs 2 un design unibody elegant și o pliere perfectă, prin balamaua inovatoare Falcon Wing cu rotație dublă. De asemenea, noul smartphone este echipat cu funcții emblematice, printre care se numără ecranul pliabil True-Chroma de 7,8 inchi, lider în industrie și un sistem de camere True-Chroma de 50 MP cu HUAWEI XD Optics.

 HUAWEI Mate Xs 2 (1)

„Datorită dezvoltării și inovațiilor constante, Huawei rămâne lider în segmentul smartphone-urilor pliabile. Mai mult, odată cu lansarea celui mai nou model, HUAWEI Mate Xs 2, compania deține un portofoliu complet de telefoane pliabile, ce include smartphone-uri cu ecran interior și exterior, dar și telefoane cu clapetă. HUAWEI Mate Xs 2 adoptă pe deplin estetica design-ului, comunicarea inteligentă, tehnologia imaginii și experiența interactivă pe ecran mare. Este, de asemenea, cel mai ușor telefon pliabil de pe piață de până acum. Acest nou dispozitiv captivant, vârf de gamă, deschide calea către era perfecțiunii telefoanelor pliabile.” a declarat Andy Fang, Country Manager Huawei Consumer Business Group.

 

HUAWEI Mate XS 2 – ultra-ușor, ultra-compact și ultra-fiabil

Cântărind doar 255g, HUAWEI Mate Xs 2 are o greutate obținută până acum doar de telefoane nepliabile. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea unor materiale inovatoare, cum ar fi fibra de sticlă ultra-ușoară, folosită pentru spatele telefonului, aliajele de titan utilizate în industria aerospațială și oțelul ultra-ușor și foarte rezistent folosit pentru structură. Aceste materiale nu numai că reduc greutatea totală a telefonului și îl fac cel mai ușor smartphone pliabil de pe piață, ci îi oferă dispozitivului și o durabilitate excelentă și rezistență la rupere.

HUAWEI Mate Xs 2 dispune de balamale inovatoare exclusive, cu design Falcon Wing cu rotație dublă. Când este deschis, ecranul devine plat și neted ca o oglindă, oferind utilizatorilor o experiență pliabilă captivantă.

HUAWEI Mate XS 2 – design contemporan unibody unic, ce depășește limitele imaginației

HUAWEI Mate Xs 2 dispune de un design clasic ce permite plierea perfectă spre exterior, etalând prin aceasta frumusețea minimalismului. Corpul compact dezvăluie aspectul elegant, ușor și delicat al telefonului. Când este deschis, HUAWEI Mate Xs 2 dispune de un ecran pliabil True-Chroma de 7,8 inchi, cu rezoluție înaltă de 2480 x 2200. Telefonul are și un raport al ecranului de 8:7,1, oferind o experiență vizuală mai captivantă. Mai mult, HUAWEI Mate Xs 2 acceptă o rată de refresh de 120 Hz, reglarea luminozității PWM de înaltă frecvență de 1440 Hz și o rată de eșantionare tactilă de până la 240 Hz, oferind utilizatorilor un efect impresionant al ecranului. De asemenea, stratul nano optic antireflexie ajută la reducerea reflexiei luminii și le oferă utilizatorilor o experiență de citire mai bună în lumina soarelui. Când este pliat, HUAWEI Mate Xs 2 dispune de un raport al imaginii de 19:9 și oferă o experiență comparabilă cu cea a telefoanelor nepliabile.

HUAWEI Mate Xs 2 a revoluționat din nou estetica telefoanelor cu primul design 3D din fibră de sticlă, care face posibilă crearea de texturi și mai elegante, oferă o senzație catifelată și reduce urmele de amprente. Telefonul este disponibil în două culori clasice: negru, cu textură de piele hașurată și alb, cu textură de piele naturală.

HUAWEI Mate Xs 2 – tehnologie emblematică: performanțe excelente în era tehnologiilor inovatoare

HUAWEI Mate Xs 2 este echipat cu o baterie de 4600 mAh și acceptă tehnologia HUAWEI SuperCharge de 66 W, crescând autonomia bateriei în standby.

În plus, sistemul de răcire avansat „Graphene Liquid Cooling System” ajută și mai mult la disiparea căldurii. Mai mult, HUAWEI Mate Xs 2 vine cu procesorul vârf de gamă Qualcomm Snapdragon 888, fabricat folosind o tehnologie de procesare avansată, ce oferă dispozitivului pliabil o performanță puternică, iar utilizatorului o experiență de folosire excepțională.

HUAWEI Mate Xs 2 – tehnologia vârf de gamă HUAWEI Image™ conturează fotografii detaliate, dinamice

Huawei continuă să investească în inovație, folosind tehnologia sa puternică pentru a dezvolta HUAWEI Image™ exclusiv pentru utilizatorii săi. Sistemul de camere True-Chroma prezent pe noul HUAWEI Mate Xs 2 include o cameră True-Chroma de 50 MP ce reproduce culori reale. Datorită tehnologiei optimizate HUAWEI XD Optics de restaurare a imaginii sunt generate fotografii mult mai clare, cu detalii recuperate într-un mod ce depășește limitele fizicii. Profitând din plin de motorul de imagine True-Chroma HUAWEI XD Fusion Pro, de senzorul multi-spectru cu 10 canale și de calibrarea a peste 2000 de culori din gama cromatică P3, precum și de software, hardware și capabilități de eliminare a erorilor, toate de ultimă generație, HUAWEI Mate Xs 2 reproduce culorile cu precizie, permițându-le utilizatorilor să surprindă dinamismul întregii lumi.

HUAWEI Mate Xs 2 – o nouă experiență interactivă captivantă, cu eficiență sporită

HUAWEI Mate Xs 2 continuă să inoveze și să revoluționeze caracteristicile ecologice ale software-ului și experiența de utilizare, adoptând noul efect vizual de pliere dinamică. Atunci când este deschis, ecranul se va extinde automat, iar atunci când este pliat, ecranul rămâne clar și neted. În plus, funcția îmbunătățită Smart Multi-Window face interacțiunile mai ușoare și mai eficiente, în timp ce funcția Split-screen acceptă utilizarea a două aplicații în paralel pentru o productivitate sporită și faciliatate în operare. Mai mult, gesturile de glisare oferă acces și control rapid al ferestrelor active, permițând realizarea mai multor sarcini cu o singură glisare. Ecranul mare și funcția hands-free oferă o experiență de comunicare captivantă în timpul apelurilor video HD.

HUAWEI Mate Xs 2 continuă să redefinească și să schimbe standardele din industrie, ceea ce sprijină poziția de lider a Huawei în furnizarea de inovații pentru o experiență premium de utilizare a unui smartphone pliabil perfect.

 

Beneficii extra de la Huawei

Telefonul este disponibil în două culori clasice: negru, cu textură de piele hașurată și alb, cu textură de piele naturală și este disponibil la precomandă, până pe data de 13 iulie, la prețul recomandat de 9999 Lei. Cu această ocazie, Huawei a pregătit o ofertă de tip bundle, care include un voucher de 500 de lei și ceasul WATCH GT 3 46 mm Stainless Steel Elite.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://www.huaweistore.ro.

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: Huawei Mobile Romania

Community: Comunitatea Huawei

Xiaomi × Leica: Parteneriat Strategic în tehnologia imagistică. Seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, s-a lansat în China continentală

București, România, 4 iulie – Astăzi, Xiaomi a lansat noua serie Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica. Această gamă remarcabilă de produse imagistice reprezintă primul punct culminant al parteneriatului strategic în tehnologia imagisticii dintre Xiaomi și Leica. Întreaga serie aduce în prim-plan sisteme de procesare a imaginii diferite, dezvoltate împreună de Xiaomi și Leica, printre care lentilele Leica Summicron și profilurile de imagistică Leica. Toate acestea au rolul de a-i sprijini pe utilizatori să își exprime creativitatea, prin folosirea stilului autentic imagistic Leica.

 

Imagini autentice Leica, profiluri de imagini Leica

În noua eră a fotografiei pe mobil, Xiaomi și Leica au creat împreună un nou standard de excelență în fotografia pe smartphone. Prin combinarea expertizei celor de la Leica de înțelegere aprofundată a opticii, procesării și calității imaginii cu experiența bogată Xiaomi în fotografia computerizată pe telefoane inteligente, seria Xiaomi 12S oferă o calitate a imaginii fără precedent și culori care se ridică la standardele Leica.

Pentru a duce și mai departe tehnologia imagistică, Xiaomi și Leica au dezvoltat lentile optice sofisticate. Din poziția de model de vârf, Xiaomi 12S Ultra folosește capabilitățile de clasă mondială Leica în sistemul de lentile și aderă, în același timp, la standardele Leica de testare a calității optice, implementând totodată expertiza Xiaomi în miniaturizarea componentelor pentru a asigura o rezoluție și o sensibilitate la lumină ultra-înalte, precum și dispersie și un efect de flare reduse.

Logo - Xiaomi

Camera principală a telefonului Xiaomi 12S Ultra adoptă lentile asferice 8P pentru a răspunde la cele mai comune probleme ale fotografierii, precum efectele de flare și ghosting sau aberația cromatică. Modulul de camere al Xiaomi 12S Ultra vine și cu un strat de acoperire anti-orbire a lentilei, un strat de acoperire cu cerneală pe marginea lentilei, material ciclic copolimer de olefină și filtru de lumină infraroșu cu tehnologie de acoperire prin rotație. Împreună, toate aceste caracteristici produc imagini mai clare, constante pe toate lentilele.

Pe lângă design-ul optic avansat, seria Xiaomi 12S, dezvoltată împreună cu Leica, folosește și profilurile de imagine Leica, ce duc mai departe experiența de un secol în estetica imaginii a producătorului, asistată de algoritmii de ultimă oră. Pentru utilizatorul final, acest fapt înseamnă că are acces la două stiluri fotografice: “Leica Authentic Look” și “Leica Vibrant Look”. Ambele îi oferă fotografului libertate de creație.

  • ”Leica Authentic Look” asigură o imagine cât mai naturală, aspect pentru care compania Leica este recunoscută. Prin reținerea luminii și contrastul umbrelor adaugă impresia unei profunzimi tridimensionale fotografiilor, caracteristică a excelenței Leica la capitolul lumini și umbre dovedită în timp.
  • Stilul “Leica Vibrant Look” este dezvoltat de Xiaomi și Leica. Prin combinarea experienței Xiaomi în fotografia pe telefoane inteligente cu estetica de top Leica, fotografii vor putea capta mai ușor emoția momentului.

Seria Xiaomi 12S dezvoltată în parteneriat cu Leica aduce stilul autentic “Leica Image Look” pe un telefon inteligent.

Cameră profesională cu unghi larg și senzor foarte mare de 1

Xiaomi 12S Ultra este echipat cu senzorul Sony IMX989 de 1″ și implementează o matrice de pixeli Quad-Bayer cu dimensiuni individuale care ajung la 1.6μm. După procesul de pixel binning, acesta ajunge la 3.2μm și reduce zgomotul de imagine, extinde intervalul dinamic, captează mai multă lumină și oferă, per ansamblu, imagini mai clare în condiții de lumină redusă.

Xiaomi 12S Ultra este primul dispozitiv Android cu suport de înregistrare video și redare Dolby Vision HDR. Tehnologia Dolby Vision îmbunătățește clipurile video prin culori vii, o rată de contrast mai clară și detalii mai bogate, calitatea imaginilor devenind mai rafinată.

Xiaomi 12S Ultra folosește HyperOIS pentru o stabilizare ultraperformantă. Se asigură compensarea continuă a mișcării în timpul înregistrării video. HyperOIS folosește decalajul dintre două cadre pentru a conduce motorul OIS în poziția inițială. Astfel, oferă fiecărui cadru o gamă eficientă completă de stabilizare.

Xiaomi 12S și Xiaomi 12S Pro folosesc senzorul principal Sony IMX707 de 1/1.28″ și pixeli de 2.44μm după procesul de pixel binning. Cu ajutorul Xiaomi AI Image Solution și Xiaomi ProFocus, acești senzori funcționează și captează imaginile rapid. Dispozitivele au și un mod rafală de top ultra-rapid de 30fps și capabilități excepționale de fotografiere în condiții de lumină redusă. În plus, au implementată și funcția All-scene snapshot pe camerele lor, pentru ca utilizatorii să poată surprinde mai ușor momentele importante.

Seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, a fost concepută pentru a fi mai prietenoasă cu fotografii și în faza de post-producție. Toate telefoanele au integrat formatul 10-bit RAW calibrat de Laboratoarele Adobe, cu metadate de corecție a culorilor integrate în fișiere. Atunci când se folosește Adobe Lightroom pentru a deschide fotografiile realizate cu seria Xiaomi 12S, softul Adobe Camera RAW le va optimiza automat pe baza metadatelor, oferindu-le fotografilor profesioniști un start bun pentru editare.

Un smartphone, două cipuri Xiaomi Surge

 

Xiaomi 12S Ultra, dezvoltat împreună cu Leica, este primul model flagship care va fi echipat cu două cipuri Xiaomi Surge proprietare, și anume cipul Xiaomi Surge P1 pentru încărcare rapidă și cipul Xiaomi Surge G1 pentru managementul bateriei. Acestea oferă mari îmbunătățiri în materie de încărcare și baterie, cât și pentru experiența de utilizare generală.

Xiaomi 12S Ultra are încărcare rapidă prin fir la 67W, încărcare wireless la 50W și încărcare inversă la 10W. La baza Xiaomi Surge Battery Management System se află o baterie anodă cu o singură celulă de silicon-oxigen de 4,860mAh și cipul Xiaomi Surge P1 de încărcare rapidă, care acceptă un curent de ieșire de până la 16A cu o eficiență de conversie de 96.8%. În plus, cipul Xiaomi Surge G1 de management al bateriei aduce o serie de algoritmi care au rolul de a asigura funcționarea în siguranță, de a monitoriza descărcarea și de a indica exact durata de viață a bateriei. Xiaomi 12S Ultra are și funcția de încărcare adaptivă pentru ca bateria să nu se supraalimenteze, iar astfel numărul de cicluri de încărcare este mai mare cu 25%.

Xiaomi 12S Pro este dotat cu cipul Xiaomi Surge P1 de încărcare rapidă, are încărcare prin fir la 120W, încărcare wireless la 50W și o baterie cu o singură celulă de 4,600mAh, în timp ce bateria de 4,500mAh de pe Xiaomi 12S se încarcă prin fir la 67W și wireless la 50W.

Performanțe flagship, ecran flagship

Ca flagshipuri de ultimă generație, seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, este alimentată de noua platformă mobilă Snapdragon® 8+ Gen 1, construită pe procesarea TSMC la 4nm. În comparație cu Snapdragon® 8 Gen 1, dimensiunea Snapdragon 8+ Gen 1 este cu 21% mai redusă și atât unitatea de procesare centrală, cât și unitatea de procesare grafică au performanțe mai mari cu 10% și o eficiență energetică mai mare cu 30%.

Xiaomi 12S Ultra este echipat cu un nou sistem de disipare a căldurii, similar cu mecanismul biologic pe care frunzele unei plante îl folosesc pentru a absorbi apa. Pompa tridimensională de răcire a fost realizată ingenios cu o serie de canale care folosesc o rețea capilară pentru a introduce activ lichidul de răcire condensat pe partea opusă zonelor calde. Eficiența este îmbunătățită, iar conductivitatea termală a unei singure unități este cu 100% mai mare, în comparație cu sisteleme clasice VC de disipare a căldurii.

Xiaomi 12S Ultra și Xiaomi 12S Pro au ecrane AMOLED de 6.73″ din material luminiscent E5, care asigură niveluri profesionale de detalii, strălucire și performanță a culorii, o luminozitate maximă de 1500 niți, rezoluție 2K, gamă de culori P3 și rată de refresh AdaptiveSync Pro de la 1-120Hz. Xiaomi 12S este puțin mai compact, cu o dimensiune de 6.28″, iar display-ul are gamă de culori P3, HDR10+ și rată de refresh AdaptiveSync 120Hz.

De asemenea, în timpul evenimentului de lansare, au mai fost anunțate Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro și Xiaomi Home WiFi.

Prețuri și disponibilitate

 

 

Xiaomi 12S Ultra este disponibil în două variante de culoare – Classic Black și Verdant Green, cu trei variante de stocare:

8GB+256G – cu prețul de 5,999 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 6,499 RMB

12GB+512GB – cu prețul de 6,999 RMB

Xiaomi 12S Pro este disponibil în patru variante de culoare – Black, Purple, Green și White, cu patru variante de stocare:

8GB+128GB – cu prețul de 4,699 RMB

8GB+256G – cu prețul de 4,999 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 5,399 RMB

12GB+512GB – cu prețul de 5,899 RMB

Xiaomi 12S este disponibil în patru variante de culoare – Black, Purple, Green și White, cu patru variante de stocare:

8GB+128GB – cu prețul de 3,999 RMB

8GB+256G – cu prețul de 4,299 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 4,699 RMB

12GB+512GB – cu prețul de 5,199 RMB

Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition este disponibil în două variante de culoare – Black și Blue, cu două variante de stocare:

8GB+128G – cu prețul de 3,999 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 4,499 RMB

Specificații rapide Xiaomi 12S Ultra

Design 163.17 x 74.92 x 9.06mm

225g

Protecție IP68 la praf și apă

Spate asemănător cu pielea

Classic Black, Verdant Green

Sistem de imagine Sistem de camere Leica Summicron 1:1.9-4.1 / 13-120 ASPH.

Senzor unghi ultra-wide: 13mm f/2.2

Senzor de 1/2″ (SONY’s IMX586)

Matrice de pixeli 48MP Quad-Bayer

Pixel Binning: 12MP, 1.6µm 4-in-1 Super Pixel

Dual-PD Auto-focus

Suport mod macro

Senzor unghi wide: 23mm f/1.9 8P Lentile Asferice

Senzor 1″ (SONY’s IMX989)

Matrice de pixeli 50.3MP Quad-Bayer

Pixel Binning: 12.5MP, 3.2µm 4-in-1 Super Pixel

Octa-PD Auto-focus

Acoperire cu cerneală pe marginea lentilei

Acoperire multistrat ALD cu reflectanță ultra-redusă

Senzor telephoto: 120mm f/4.1 Periscop

Senzor 1/2″ (SONY’s IMX586)

Matrice de pixeli 48MP Quad-Bayer

Pixel Binning: 12MP, 1.6µm 4-în-1 Super Pixel

Dual-PD Auto-focus

Două stiluri fotografice: Leica Authentic Look, Leica Vibrant Look

Filtre Leica: Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural, Leica BW High Contrast

Sistem de lentile master

HyperOIS

Cameră frontalăSenzor de imagine 32MP RGBW

Format Imagine JPEG / HEIF

4096 x 3072 (default)

8192 x 6144 (50MP mode)

8-bit sRGB

DNG

4096 x 3072

10-bit Adobe RGB

Adobe Camera RAW

Format Video Default (H.264 / H.265)

7680 x 4320 24FPS

3840 x 2160 60FPS

3840 x 2160 30FPS

1920 x 1080 60FPS

1920 x 1080 30FPS

1280 x 720p 30FPS

Dolby Vision (10-bit Rec.2020 HLG H.265)

3840 x 2160 60FPS 80Mbps VBR

3840 x 2160 30FPS 80Mbps VBR

1920 x 1080 60FPS 55Mbps VBR

1920 x 1080 30FPS 35Mbps VBR

Slow Motion (H.264 / H.265)

1920 x 1080 480FPS

1920 x 1080 240FPS

1920 x 1080 120FPS

1280 x 720 3840FPS (viteza de captură 95ms, suport detecție mișcare, upscale pentru a scoate videoclipuri slo-mo de 12s)

1280 x 720 960FPS (captură max. 30s)

1280 x 720 480FPS

1280 x 720 240FPS

1280 x 720 120FPS

Peformanță Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform

Noul sistem de răcire 3D

8GB / 12GB LPDDR5 (6400Mbps)

256GB / 512GB UFS 3.1

Reîmprospătare stocare FBO

Sisteme de încărcare Xiaomi Surge Battery Management System

Cip de management al bateriei Xiaomi Surge G1

Cip de încărcare Xiaomi Surge P1

4,860mAh (typical)

Încărcare turbo prin fir la 67W

Încărcare wireless turbo la 50W

Încărcare inversă la 10W

Ecran 6.73″ Dolby Vision® TrueColor Display

Samsung AMOLED LTPO, material E5

3,200 x 1,440, 522ppi

Luminozitate maximă 1,500 niți, HBM 1,000 niți (typ)

Senzor de lumină ambientală 360°

1-120Hz AdaptiveSync Pro

Profunzime a culorii nativă 10-bit, gamă de culori P3

Suport Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG

Sunet Difuzoare simetrice stereo

SOUND BY Harman Kardon

Suport Dolby Atmos®

Motor liniar pe axa-X

Conectivitate Dual 5G

Release 16

4×4 MIMO

Wi-Fi 6

4K QAM

160MHz Channel

2×2 MIMO

Suport 8×8 Sounding MU-MIMO

Bluetooth 5.2

Suport AAC / LDAC / LHDC / aptX Adaptive

Suport BLE Audio

Suport Snapdragon Sound™

Multi-functional NFC

Sistem de operare MIUI 13 bazat pe Android 12
Variante de stocare 8GB+256GB

12GB+256GB

12GB+512GB

Imaginile produselor sunt disponibile aici.

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT. Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Xiaomi este unul din cele mai mari mari branduri de telefoane inteligente la nivel mondial. Cota de piață a companiei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri s-a clasat pe locul 3 la nivel global în primul trimestru din 2022. Compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 478 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri, la data de 31 martie 2022. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2021, compania a fost listată pentru a treia oară în topul Fortune Global 500, urcând pe poziția 338, ceea ce reprezintă un avans de 84 de locuri față de 2020.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

CONTACTE MEDIA

Jolanta Stryjczak, Head of Public Relations, Xiaomi CEE & Nordic, e-mail: jolanta@xiaomi.com, +48 539 539 311

Gina Gavriliu, Marketing Manager Xiaomi România, e-mail: v-ginag@xiaomi.com

Ana Păun, PR Director, Confident Communications, e-mail: ana@confidentpr.com, 0723 750 722

Leica Camera – Un partener pentru fotografie

 

Leica Camera AG este un producător internațional premium de camere și optică. Reputația legendară a brandului Leica este bazată pe o tradiție îndelungată a calității excelente, măiestriei germane și design-ului industrial german, combinate cu inovațiile tehnologice. O parte integrantă a culturii companiei este reprezentată de diversitatea activităților derulate pentru avansul fotografiei. Pe lângă Galeriile Leica și Academiile Leica răspândite în întreaga lume, există și un Premiu Leica Hall of Fame, dar și Premiul Leica Oskar Barnack (LOBA), care este considerat unul dintre cele mai inovatoare forme de sponsorizare existente în acest moment. Mai mult decât atât, Leica Camera AG, cu sediul în Wetzlar, Hessen și un al doilea loc de producție în Vila Nova de Famalicão, în Portugalia, are o rețea internațională proprie vastă de organizații locale și magazine Leica.

Gartner prezinta principalele opt previziuni in securitatea cibernetica pentru 2022-2023

Analistii au explorat viitorul securitatii cibernetice la Gartner Security & Risk Management Summit, care a avut la in perioada 21-22 iunie, la Sydney

Evaluarile performantelor obtinute la nivel executiv de catre companii vor fi din ce in ce mai strans legate de capacitatea de a gestiona riscurile cibernetice, circa o treime dintre natiuni vor reglementa in urmatorii trei ani raspunsul la ransomware, iar consolidarea platformei de securitate va ajuta organizatiile sa prospere in medii ostile, conform celor mai importante previziuni in materie de securitate cibernetica prezentate recent de Gartner.

In discursul de deschidere de la Gartner Security & Risk Management Summit de la Sydney, Richard Addiscott, Senior Director Analyst si Rob McMillan, Managing Vice President la Gartner au discutat despre cele mai importante previziuni pregatite de expertii Gartner in securitate cibernetica pentru a ajuta liderii de securitate si de management al riscurilor sa atinga succesul in era digitala.

Gartner_InformationTechExecutive

Nu mai putem sa mentinem vechile obiceiuri si sa incercam sa procedam in toate la fel ca in trecut”, a spus Addiscott, completand: „Majoritatea liderilor de securitate si de management al riscurilor recunosc acum ca disturbarile majore sunt la doar o criza distanta. Nu o putem controla, dar ne putem dezvolta gandirea, filosofia, programul si arhitectura.

Gartner recomanda liderilor de securitate cibernetica sa includa urmatoarele ipoteze de planificare strategica in strategiile lor de securitate pentru urmatorii doi ani.

Pana in 2023, reglementarile guvernamentale care impun organizatiilor sa ofere consumatorilor drepturi de confidentialitate se vor aplica pentru 5 miliarde de cetateni si mai mult de 70% din PIB-ul global.

Din 2021 circa 3 miliarde de oameni au avut acces la drepturile de confidentialitate ale consumatorilor in 50 de tari, iar reglementarile privind confidentialitatea continua sa se extinda. Gartner recomanda organizatiilor sa urmareasca metricile in ceea ce priveste cererea privind drepturile subiectului, inclusiv costul pe cerere si timpul de rezolvare, pentru a identifica ineficienta si a justifica automatizarea accelerata.

GARTNER_2022-leadership-vision-for-security-and-risk-management

Pana in 2025, 80% dintre companii vor adopta o strategie de unificare a accesului la web, la serviciile cloud si la aplicatiile private printr-o platforma SSE a unui singur furnizor.

Cu o forta de munca ce lucreaza in regim hibrid si cu date distribuite si accesibile de oriunde, furnizorii ofera o solutie integrata de servicii de securitate edge (Security Service Edge – SSE) pentru a oferi securitate consecventa si simpla pentru web, acces privat si aplicatii SaaS. Solutiile provenite de la un singur furnizor ofera eficienta operationala si eficienta a securitatii semnificativa in comparatie cu cele mai bune solutii, incluzand o integrare mai stransa, mai putine console utilizate si mai putine locatii in care datele trebuie decriptate, inspectate si re-criptate.

Pana in 2025, 60% dintre organizatii vor adopta Zero Trust ca punct de plecare pentru politica de securitate. Mai mult de jumatate nu vor reusi sa realizeze beneficiile

Termenul de zero trust este acum raspandit in marketingul furnizorilor de securitate si in recomandarile de securitate din partea guvernelor. Mentalitatea de a inlocui increderea acordata implicit cu increderea adecvata riscurilor in functie de identitate si pe context – este ceea ce va predomina. Cu toate acestea, deoarece zero trust este atat un principiu de securitate, cat si o viziune organizationala, necesita o schimbare culturala si o comunicare clara care sa o lege de rezultatele afacerii pentru a obtine beneficiile scontate.

Pana in 2025, 60% dintre organizatii vor folosi riscul de securitate cibernetica ca principal factor determinant in efectuarea tranzactiilor cu terte parti si a angajamentelor de afaceri.

Atacurile cibernetice care apar prin terti sunt in crestere. Cu toate acestea, doar 23% dintre liderii de securitate si de management al riscurilor monitorizeaza tertii in timp real pentru expunerea la securitatea cibernetica, conform datelor Gartner. Ca urmare a preocuparilor consumatorilor si a interesului din partea autoritatilor de reglementare, Gartner considera ca organizatiile vor incepe sa impuna riscul de securitate cibernetica ca un factor determinant semnificativ atunci cand desfasoara afaceri cu terti, de la simpla monitorizare a unui furnizor de tehnologie esential pana la procese de due diligence complexe pentru fuziuni si achizitii.

Pana in 2025, 30% dintre statele nationale vor adopta legislatie care reglementeaza platile, amenzile si negocierile pentru ransomware, in crestere de la mai putin de 1% in 2021.

Grupurile moderne de ransomware fura datele si le cripteaza. Decizia de a plati sau nu rascumpararea este o decizie la nivel de business, nu una de securitate. Gartner recomanda angajarea unei echipe profesioniste de raspuns la incidente, precum si a organelor de aplicare a legii si a oricarui organism de reglementare inainte de a demara negocierile.

Pana in 2025, infractorii cibernetici vor provoca victime umane prin mediile tehnologice operationale.

Atacurile asupra OT – hardware si software care monitorizeaza sau controleaza echipamentele, activele si procesele – au devenit mai frecvente si mai perturbatoare. In mediile operationale, liderii de securitate si de management al riscurilor ar trebui sa fie mai preocupati de pericolele din lumea reala pentru oameni si mediu, decat de furtul de informatii, potrivit Gartner.

Pana in 2025, 70% dintre directori executivi vor impune o cultura a rezistentei organizationale pentru a supravietui amenintarilor concurente cauzate de criminalitatea cibernetica, evenimentele meteorologice severe, tulburarile civile si instabilitatea politica.

Pandemia COVID-19 a scos la iveala incapacitatea planificarii traditionale a managementului continuitatii afacerii de a sprijini raspunsul organizatiei la o intrerupere in activitate la scara larga. Cu probabilitatea unei disruptii continue, Gartner recomanda ca liderii de management al riscurilor sa recunoasca rezistenta organizationala ca un imperativ strategic si sa construiasca o strategie de rezilienta la nivelul intregii organizatii care sa implice personalul, stakeholderii, clientii si furnizorii.

Pana in 2026, 50% dintre directori vor avea incluse in contractele lor de munca obiective de performanta corelate cu riscurile

Majoritatea consiliilor de administratie considera acum securitatea cibernetica ca un risc de business si nu doar o problema tehnica IT, potrivit unui sondaj recent realizat de Gartner. Drept urmare, Gartner se asteapta sa vada o schimbare in responsabilitatea formala pentru tratarea riscurilor cibernetice de la liderii de securitate la liderii superiori de business .

Aflati mai multe despre prioritatile de top in 2022 pentru liderii de securitate si confidentialitate din e-book-ul Gartner 2022 Leadership Vision for Security & Risk Management Leaders care este disponibil gratuit.

Despre ”Gartner for High Tech Leaders”

Gartner for High Tech Leaders ofera o perspectiva ce poate genera actiuni si este obiectiva pentru liderii din domeniul tehnologiei si echipele lor, cu cele mai bune practici bazate pe roluri, perspective din industrie si viziuni strategice asupra tendintelor emergente si schimbarilor pietei cu scopul de a-si atinge prioritatile esentiale si pentru a construi organizatiile de succes de maine. Informatii suplimentare sunt disponibile la www.gartner.com/en/industries/high-tech.

Urmareste stirile si actualizarile de la Gartner pentru liderii de inalta tehnologie pe Twitter si LinkedIn. Vizitati IT Newsroom pentru mai multe informatii si perspective.

Despre Gartner

Gartner, Inc. (NYSE: IT) ofera o perspectiva obiectiva si utila pentru directori si echipele lor. Indrumarile si instrumentele noastre de specialitate permit luarea unor decizii mai rapide si mai inteligente si o performanta mai buna in ceea ce priveste prioritatile esentiale ale unei organizatii. Pentru a afla mai multe, vizitati: gartner.com

Un actor din Supernatural, The Vampire Diaries și The Originals vine la Comic Con în București

Sebastian Roche, cunoscut pentru rolul îngerului Balthazar din serialul fenomen Supernatural, vine la Comic Con, eveniment ce va avea loc la Romexpo în București în perioada 26-28 august.

Actorul de origine franceză s-a remarcat şi datorită rolului memorabil din The Vampire Diaries, dar şi din spin-off-ul The Originals, unde l-a interpretat pe Mikael.

De-a lungul celor 36 ani de carieră, Sebastian Roche a făcut parte din distribuția a numeroase filme și seriale de succes. De la producţia lui Paolo Sorrentino, The Young Pope, unde l-a jucat pe cardinalul Michel Marivaux, la The Man in the High Castle (Martin Heusmann), FringeOdyssey 5, actorul și-a pus amprenta asupra personajelor sale, lăsând în urmă replici şi scene emblematice.

Sebastian Roche_1

Filmografia lui Roche mai cuprinde şi roluri în producții precum Beowulf (unde a jucat alături de Angelina Jolie, Anthony Hopkins şi John Malkovich), Law & Order, Criminal Minds, General Hospital, The Mentalist, 24, The Unit, Charmed, CSI, Alias, Touching Evil, New York Undercover, Sex and the City, The Crossing, Happy Tears.

Totodată, actorul va interpreta un rol important în următoarea producție semnată Guillermo del Toro, Cabinet of Curiosities, o antologie horror ce va avea premiera anul acesta.

Fanii se vor putea fotografia, lua autografe și discuta faţă în față cu Sebastian Roche la cea de-a noua ediţie Comic Con din această vară.

Sebastian Roche_3

Actorul se alătură astfel lui Graham McTavish (The Hobbit, House of the Dragon, The Witcher, Lucifer),  Ross Marquand (AvengersThe Walking Dead, What If…), Simon Merrells (Spartacus,  Lord of The Rings: The Rings of Power) și Clive Standen (Vikings, The Walking Dead).

În curand, vor fi dezvăluite noi informații legate de principalele atracții de anul acesta de la Comic Con: zona de gaming, Aleea Artiștilor, zona de târg, board games, cosplay sau zona de street food.

Biletele au prețuri variate și sunt disponibile pe http://comic-con.ro/tickets/ .

Evenimentul este prezentat de Kaufland.

De-a lungul timpului, East European Comic Con le-a oferit șansa fanilor de a întâlni personalități precum Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Ed Westwick (Gossip Girl)Paul Wesley (The Vampire Diaries), Daniel Gillies (The Originals), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top că Game of Thrones, Casă de Papel, Gossip Girl, The Witcher, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.