Huawei lansează HUAWEI WATCH GT 2

Noile modele aduc performanțe inegalabile ale bateriei pentru a crea un smartwatch inteligent și un partener pentru o viață mai bună

 Huawei a lansat Watch GT 2, primul smartwatch al brandului care încorporează un display de tip all-in-one cu ecran din sticlă 3D. Noua generație de ceasuri inteligente Huawei vine cu noi moduri sport, multiple programe, dar si noi funcționalități precum apel prin intermediul Bluetooth, redare muzică, îmbunătățirea capacității de monitorizare și gestionare a sănătății și activității fizice. Toate aceste functionalitati ofera cea mai buna experienta de utilizare pentru toți cei care iubesc sportul si urmeaza un stil de viata sanatos. Gama Watch GT 2 este formată din patru modele diferite, incluzând și două modele unisex de 42mm.

Performanță inegalabilă a bateriei

Generația anterioară de Huawei Watch GT s-a bucurat de popularitate în rândul utilizatorilor datorită duratei impresionante de viață a bateriei. Huawei Watch GT 2 merge si ma ideparte, fiind echipat cu chipset-ul Huawei Kirin A1, care  optimizeaza durata de viață a bateriei. Kirin A1 integrează o unitate de procesare Bluetooth extrem de avansată, o unitate de procesare audio puternică, un procesor de consum ultra-redus al bateriei pentru aplicații și o unitate separată de management al energiei. Procesorul responsabil pentru aplicațiile ceasului folosește procesorul Cortex-M7 pentru un consum de energie ultra-redus, de numai 10uA/MHz, mult sub standardul industriei situat la 30uA/MHZ.

În utilizarea de zi cu zi a smartwatch-ului, Huawei Watch GT 2 46mm poate funcționa continuu până la două săptămâni, având pornit atât monitorul inteligent de ritm cardiac, notificările, apeluri Bluetooth de până la 30 de minute săptămânal, până la 30 de minute de redare muzică și până la 90 de minute de exerciții fizice, dar și modul de monitorizare a somnului pe timpul nopții. În modul clasic de folosire, Huawei Watch GT 2 42mm poate funcționa continuu timp de o săptămână. Ambele serii de ceasuri inteligente au un consum de energie optimizat în modul GPS de monitorizare al activității fizice. Seria 46mm are o durată de viață a bateriei de 30 de ore în acest mod, pe când seria 42mm atinge 15 ore.*

Huawei Watch GT 2 a fost, de asemenea, modernizat cu un nou algoritm inteligent 2.0 de economisire a energiei. Durata de viață a bateriei este îmbunătățit cu 15% în timpul monitorizării inteligente a ritmului cardiac.

 

Design clasic îmbunătățit – acum și în varianta unisex

Designul clasic nu iese niciodată din tendințe. Pastrand acelasi aspect clasic al generației anterioare, Huawei Watch GT 2 aduce un design actualizat cu un ecran full-screen fără margini. Suprafața de sticlă de 3D all-in-one dă senzația unui display mai generos. Ecranul curbat al seriei 42mm are numai 9,4mm grosime și este decorat cu o ramă metalică extrem de subțire și stilată.

Huawei Watch GT 2 46mm  incorporeaza un touchscreen de 35,3mm AMOLED HD, cu o rezoluție de 454×454 pixeli, o gamă mai largă de culori și un design extra subțire care este superior ecranelor LCD, pentru a oferi un contrast mai puternic și culori mai vii. Designul ecranului este modern și artistic, portrivit pentru oamenii care vor să fie mereu in pas cu ultimele tendinte in design.

Managementul complet al sănătății

În domeniul dispozitivelor wearable inteligente, Huawei își dorește să susțină consumatorii în monitorizarea unui stil de viață sănătos.

Huawei Watch GT 2 ajută la monitorizarea bradicardiei și a insuficienței cardiace. În cazul în care ceasul nu se află în modul sport, utilizatorul va fi notificat atunci când ritmul cardiac îi depășește 100 bpm sau scade sub 50 bpm pentru mai mult de 10 minute. Utilizatorii pot, de asemenea, să-și vadă toate informațiile în aplicațiile Huawei Sports și Health App, pentru a-și monitoriza sănătatea în timp real.

Monitorizarea somnului este o altă funcție important pentru utilizatori, mai ales că, pentru mulți dintre aceștia, calitatea scazută a somnului a devenit o problemă reală. HUAWEI TruSleep™ 2.0 monitorizează calitatea somnului, ritmul cardiac în timp real, calitatea respirației în timpul somnului și folosește analiza big data pentru a evalua calitatea somnului. Această funcționalitate îmbină inteligență artificială a Huawei pentru a măsura cu precizie problemele apărute în timpul somnului și oferă sugestii pentru îmbunătățirea calității acestuia, precum și servicii personalizate, dar și rapoarte care ajută utilizatorii să-și îmbunătățească calitatea somnului.

Huawei Watch GT 2 este echipat cu tehnologie HUAWEI TruRelax, care ajută utilizatorii să se relaxeze prin înregistrarea valorilor HRV (variabilitatea ritmului cardiac) și oferă feedback referitor la nivelul acestora de stres. În plus, ceasul are o alertă de sedentarism, care amintește utilizatorilor să se ridice în picioare după o anumită perioadă de timp, iar in anumite ocazii, alerta poate fi oprită. Ceasul înregistreaza numărul zilnic de pași, numărul de calorii consumate, dar și de cate ori utilizatorii s-au ridicat într-o zi. Astfel, Huawei Watch GT 2 oferă, pe parcursul intregii zile, informații pentru a-ți forma obiceiuri de viata sănătoase.

Experiența completă a unui smartwatch

Seria de 46mm a Huawei Watch GT 2 se conectează prin intermediul Bluetooth la smartphone-urile Huawei și permite apeluri prin intermediul Bluetooth la o distanță de până la 150 metri.

Ceasul are, de asemenea, funcționalitate de agenda telefonică, așa că utilizatorii pot salva contactele prietenilor și îi pot apela cu ușurință. În același timp, ceasul are capacitate de stocare mare, care poate înmagazina până la 500 de melodii în format mp3, pentru ca utilizatorii să se bucure de muzica lor preferată în timpul sesiunilor de exerciții fizice.

Monitorizarea profesionistă a activității fizice

Ceasul oferă monitorizarea completă a aproximativ 190 de tipuri de date. Astfel, în modul sport, Huawei Watch GT 2 este compatibil cu 15 sporturi, inclusiv opt sporturi în aer liber (printre  care alergare, mers, alpinism, ciclism, înot, hiking și triathlon) și șapte sporturi de interior (mers si  alergare pe bandă la sala de sport, cycling, înot în piscină, fitness, bicicletă eliptică). Pentru aceste 15 moduri sport, Huawei Watch GT 2 oferă analiza datelor înregistrate în timpul sesiunilor de antrenament, dar și sfaturi profesioniste la finalul acestora.

BenQ anunţă modelul ZOWIE XL2731, un monitor proiectat pentru e-Sports

BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovații în domeniul soluțiilor de imagine, anunţă disponibilitatea în România a noului model ZOWIE XL2731, un monitor creat pentru a oferi performanță și eficiență la antrenamente şi în competițiile de e-Sports.

Cu toate că există de mai multă vreme competiții online sau offline de jocuri video, fenomenul e-Sports a luat cu adevărat amploare în istoria mai recentă a industriei IT. Organizarea a tot mai multor evenimente cu public și apariția serviciilor de streaming live au fost principalii catalizatori ai acestei evoluții, dar o contribuție importantă au avut-o și dezvoltatorii de soluții hardware, care s-au implicat activ în susținerea și promovarea acestei activități. La fel ca în orice competiție, performanțele concurenților nu sunt influențate numai de talentul, aptitudinile și experiența acestora, ci și de echipamentul folosit. Căști cu sunet mai clar, o tastatură mai ergonomică sau un mouse mai precis pot face diferența dintre victorie și înfrângere. La fel se întâmplă și în cazul monitoarelor, care, în funcție de caracteristici, pot permite jucătorilor să vadă mai bine și să acționeze sau să reacționeze într-un timp mai scurt. În calitate de partener oficial pentru mai multe competiții de e-Sports, BenQ are deja în portofoliu o gamă impresionantă de monitoare destinate acestui segment. Cel mai nou membru al familiei este modelul ZOWIE XL2731, anunţat astăzi în România.

Prevăzut cu un panou Full HD de 27”, noul XL2731 se remarcă de la bun început prin rata de reîmprospătare a imaginii de 144Hz, dar și prin timpul de răspuns de numai 1ms, ambele valori permițându-i jucătorului să observe mai repede mișcările inamicului și să reacționeze în consecință. De asemenea, este inclus un egalizator de negru (funcţia Black eQualizer), care permite îmbunătățirea vizibilității din zonele întunecate, astfel încât jucătorul să poată detecta uşor potenţialii inamici care stau la pândă, așteptând momentul oportun pentru lansarea atacului. Pentru un plus de precizie, modelul permite ajustarea tonului de culoare (funcţia Color Vibrance), pentru a obține un gradient mai bine definit, adaptat pentru fiecare tip de joc în parte. Desigur, este posibilă și ajustarea dinamică a ratei de reîmprospătare a imaginii, prin tehnologie FreeSync, pentru fluiditate optimă.

Deoarece sesiunile de antrenamente și meciurile oficiale se pot prelungi uneori pe durate lungi de timp, confortul în utilizare reprezintă un aspect important și o condiție de bază pentru foarte mulți jucători profesioniști. Din acest motiv, ZOWIE XL2731 dispune de un suport care permite toate reglajele necesare obținerii unei poziții cât mai comode. Oferind utilizatorului posibilitatea reglării pe înălțime pe un interval de 140mm, rotirii stânga/dreapta cu 450 și înclinării față/spate cu -50/200, modelul asigură maximum de flexibilitate în ajustarea unghiului de vizibilitate dorit, permițând obținerea cu ușurință a poziției cu maximum de confort.

Acestor elemente de design li se adaugă unele ce țin de dotări, menţionând aici tehnologia Flicker-free, dar și unele ce țin de construcție, precum rama confecționată dintr-un material special, care elimină reflexiile de lumină ambientală.

Noul monitor ZOWIE XL2731 este disponibil în România prin intermediul partenerilor autorizați BenQ și se adresează tuturor jucătorilor care vor să evolueze la întregul lor potențial.

Pret: 2000 Lei

Link:  https://zowie.benq.com/en/product/monitor/xl/xl2731.html

Inovație și transformare digitală la Microsoft Envision Forum

 

Cea de-a VII-a ediție a evenimentului anual de business și tehnologie al Microsoft România va avea loc pe 19 noiembrie, la București. Acesta va reuni experți și lideri de success ai regiunii pentru o conversație despre transformarea digitală și impactul pe care aceasta o are asupra piețelor, organizațiilor și societății în general.

Cunoscut publicului larg drept Microsoft Business Summit, anul acesta, evenimentul preia o identitate nouă, emblematică pentru companie, stabilită în urma eforturilor de aliniere la o strategie comună la nivel global.

Construind pe standardele stabilite de edițiile precedente, Microsoft Envison Forum devine o oportunitate pentru liderii comunității de afaceri de a purta o conversație despre schimbările care redefinesc fundamental modul în care organizațiile se poziționează și se dezvoltă într-o lume definită de hiper-conectivitate, automatizare și progresul inteligenței artificiale. Evenimentul va aduce în fața participanților speakeri cu recunoaștere internațională, experiențe concrete de transformare digitală și modul în care acestea redefinesc procesele antreprenoriale.

Ne aflăm într-un punct de inflexiune al evoluției tehnologice – unul în care sunt definite bazele pe care societatea viitorului se va dezvolta. Transformarea digitală e modul în care companiile pot crește alături de ea, pentru a nu se regăsi, în deceniul ce urmează, incapabile de a înțelege și răspunde provocărilor unei lumi eterogene.  E un moment care cere organizațiilor pe lângă viziune, strategie și execuție, o notă de curaj, imaginație și apetit pentru o dezvoltare continuă a aptitudinilor.”, a declarat Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

Pe scena Microsoft Envision Forum va urca Gerd Leonhard, cunoscutul futurist, autor și speaker, a cărui activitate se concentrează pe tendințele și perspectivele despre viitorul tehnologiei și cel al umanității. Gerd Leonhard are un parcurs profesional remarcabil, fiind considerat unul dintre principalele voci la nivel mondial pe teme de evoluție prin tehnologie, tradusă în inteligență artificială, leadership în inovație sau economia conectată.

Succesul unei companii este alimentat de transformarea digitală și depinde de implementarea unor servicii și soluții inovatoare, astfel încât aceasta să răspundă așteptărilor clienților. 9 din 10 lideri de afaceri consideră transformarea digitală drept o modalitate de a genera inovație și eficiență, iar 85% sunt de părere că organizațiile trebuie să țină pasul cu era digitală, să se adapteze și să fie capabile să furnizeze servicii digitale pentru a-și păstra relevanța pe piață.

Evenimentul va adresa industrii diverse precum comerț, servicii financiare, sănătate sau telecomunicații, în care adopția tehnologiei redefinește atât produsul sau serviciul, cât și relația cu piețele respective. Pe lângă viziune, vor fi prezentate soluții concrete pentru cele mai întâlnite provocări din aria transformării digitale, numitorul comun fiind digitalizarea și nevoia de a îmbrățișa inovația tehnologică în dinamica mediului de afaceri.

Microsoft Envision Forum va avea loc în incinta Face Club, Piața Presei Libere 3-5. Agenda completă a evenimentului precum și formularul de înregistrare sunt disponibile la adresa https://www.microsoft.com/ro-ro/envisionforum.

Locul 1 din nou, pentru prima masina electrica de curse din Romania

La Craiova, cea de-a 3-a etapa de Super Rally, organizata de Mihai Leu si echipa sa de la AMC Racing pe 13 si 14 septembrie, a oferit publicului un spectacol de neuitat, emotii si adrenalina din plin.

Prezenta la cea de-a 9-a competitie de viteza in acest an, Kaufland e-Rally Team a prezentat audientei prima masina electrica de curse din Romania fiind, din nou, una dintre principalele atractii ale publicului adunat pe strazile din Banie.

Sorin Ghisoi, pilotul echipei Kaufland E-Rally Team, a reusit sa scoata un timp de 3:55, situandu-se astfel pe Locul 1 la Clasa Electrica si pe 22 in clasamentul general, adica exact la mijloc.

Trofeul Super Rally Craiova a mers insa la Costel Casuneanu, care i-a surclasat in ultimele doua manse pe Dani Otil si Titi Aur.

Pe langa masina electrica de curse, transformata de echipa inginerului francez Marc Areny, echipa Kaufland e-Rally Team participa, in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2019, cu inca o masina electrica, cea condusa de pilotul si vloggerul Mihai Beldie, el deschizand drumul pilotilor inscrisi in competitie.

Cele doua masini electrice vor face din nou spectacol in fata publicului iubitor de sporturi de viteza pe 21 si 22 septembrie, la Campulung Muscel.

PC Garage Arkay garantează performanțe optime, în cele mai populare jocuri

PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același timp un reper pentru toți cei pasionați de hardware si gaming, a lansat PC-ul pentru jocuri Arkay. Acesta este proiectat special și testat riguros să ruleze în condiții optime cele mai populare jocuri ale momentului.

Piața IT din România este caracterizată de preferința utilizatorilor pentru PC-urile de gaming asamblate în regim propriu. Printre explicații se numără nivelul ridicat de cunoștințe al românilor în materie de hardware, prin comparație cu alte țări, dar și dorința unui mai bun control asupra componentelor care alcătuiesc configurația. În realitate însă, fenomenul a fost generat cel mai probabil de absența unor produse pe măsura așteptărilor, în zone de preț acceptabile, mai ales în condițiile în care documentarea pentru selectarea componentelor potrivite și asamblarea lor nu reprezintă sarcini simple și pot fi uneori chiar frustrante.

Observând această situație și încercând să vină în ajutorul pasionaților de jocuri din România, PC Garage a încercat întotdeauna să configureze și să ofere PC-uri cu un raport performanță/preț cât mai avantajos în fiecare segment de preț, luând astfel naștere deja celebrele Viking și Raptor. Acestora li se adaugă acum un nou model, conceput să poată rula în condiții foarte bune toate jocurile în vogă.

Sub numele de Arkay, nouă creație marca PC Garage vine echipat cu un procesor de generație nouă – AMD Ryzen 5 3600 – prevăzut cu 6 nuclee și capabil să ruleze până la 12 fire de execuție simultan, cu o frecvență de până la 4.2GHz. El este acompaniat de o placă video GeForce RTX 2060, responsabilă de menținerea unui framerate bun în toate titlurile nou apărute. Totodată, cei 16GB memorie RAM sunt mai mult decât suficienți, atât pentru nevoile actuale, cât și pentru cele viitoare, în timp ce SSD-ul în format M.2 pe interfață PCI-Express 3.0 x4 cu capacitatea de 1TB asigură deopotrivă o viteză de reacție excelentă în orice situație și spațiu de stocare generos.

Întregul ansamblu este alimentat de o sursă de alimentare de 550W, certificată 80+ Silver și este montat într-o carcasă SilentiumPC Armis AR7X TG RGB. Pe lângă spațiul generos pentru asamblare, designul optimizat pentru managementul cablurilor și ventilarea eficientă cu 4 ventilatoare de 120mm, această incintă asigură și un aspect estetic modern PC-ului, fiind prevăzută cu panoul lateral din sticlă și iluminare RGB. Importanța răcirii procesorului în vederea obținerii unor performanțe consistente nu a fost nici ea neglijată, astfel că acesta este prevăzut cu o soluție de răcire cu apă Deepcool GAMMAXX L240.

Dincolo de utilizarea unor componente special alese pentru a oferi performanțe optime în orice fel de activitate, Arkay include serviciul de asamblare Gold oferit de PC Garage. Astfel, aspecte precum managementul corect al cablurilor, compatibilitatea componentelor și funcționarea sistemului per ansamblu sunt garantate încă de la livrare. Mai mult decât atât, PC Garage garantează rularea în condiții foarte bune a tuturor jocurilor în vogă și face acest lucru nu pe baza unei analize plastice, ci bazându-se pe teste efectuate în condiții reale de utilizare și prezentate publicului pentru ca acesta să știe la ce să se aștepte încă dinainte de plasarea comenzii. Astfel, jocuri precum Playerunknown’s Battlegrounds, Tom Clancy’s The Division 2, Battlefield V, Far Cry 5, Metro Exodus sau Wolfenstein: Youngblood nu reprezintă o problemă pentru Arkay, care menține un framerate ridicat chiar și atunci când acestea sunt rulate la setări foarte înalte de calitate. Iar pentru utilizatorii mai tehnici, PC Garage a rulat și câteva teste sintetice, ce pot completa imaginea în materie de performanță.

Noul sistem de gaming Arkay este disponibil în oferta PC Garage cu un preț de 5999.99 Lei. Mai multe informații despre configurație, rezultate în teste și chiar un video review detaliat sunt prezentate pe pagina oficială a produsului.

Cerere in crestere pentru pompa de caldura ca alternativa la vechiul sistem de incalzire

Daikin Altherma 3 ECH2O ip 01 (1)

In 2020, segmentul inlocuirilor va reprezenta aproape 60% din totalul vanzarilor de pompe de caldura de pe piata locala 

Conform rezultatelor studiului „The European Heating Product Markets”, publicat de BRG Building Solutions in 2019

Piata locala a pompelor de caldura se afla pe un trend ascendent si evolutia sa pozitiva continua si in decursul urmatorilor ani, conform estimarilor facute de compania de cercetare si consultanta BRG Building Solutions specializata pe piata de constructii, produse pentru cladiri si industrii utilitare. Conform celui mai recent raport, motorul principal de crestere a pietei l-a reprezentat programul „Casa Verde”, atragand echipamente si solutii de incalzire eficiente energetic si cu impact redus asupra mediului. Pana in anul 2020, se estimeaza ca pompele de caldura utilizate pentru inlocuirea vechiului sistem de incalzire vor reprezenta aproximativ 58% din vanzarile totale de pompe de caldura de pe piata locala.

In Romania, sectorul cu cel mai ridicat consum de energie este cel rezidential, reprezentand 34% din totalul consumului in conditiile in care, la nivelul Uniunii Europene, segmentul rezidential reprezinta 25,4% din total consum, dupa cum arata EUROSTAT pe baza studiului „The European Heating Product Markets”. In acest context, tehnologia pompelor de caldura reprezinta solutia ideala pentru o eficienta energetica.

Previziunile pentru piata locala de pompe de caldura sunt optimiste. Cererea pentru acest tip de echipamente a fost stimulata in ultimii ani in principal de lansarea in 2010 a programului „Casa Verde”, care a incurajat inlocuirea vechiului sistem cu unul care utilizeaza surse regenerabile de energie. Programul a fost relansat in acest an, insa doar pentru panouri fotovoltaice. Speram ca in viitor sa fie reincluse si pompele de caldura si tot mai multi consumatori sa se indrepte spre aceasta solutie eficienta in reducerea emisiilor de CO2, economisirea costurilor si sporirea confortului. Un alt driver important se face simtit in sectorul renovarilor si il constituie impunerea normelor nZEB pentru cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero, atragand mai multa strictete din partea autoritatilor publice. Astfel, orice renovare majora trebuie sa fie facuta cu solutii de incalzire mai eficiente energetic. Pentru ca sunt usor de instalat, pompele de caldura sunt ideale pentru inlocuiri si renovari. Utilizatorii beneficiaza astfel de un singur sistem care raspunde tuturor nevoilor: incalzire, racire si apa calda menajera ”, a declarat Alexandru Rusu, Residential Manager Daikin Romania.

Un alt sector in care cererea pentru pompe de caldura poate cunoaste o evolutie ascendenta este cea a constructiilor noi.  

Consumul de energie reprezinta la ora actuala o preocupare dominanta. Si o putem vedea si in sectorul de noi locuinte si proiecte rezidentiale care, conform ultimelor prevederi legislative, trebuie sa fie echipate cu solutii de incalzire eficiente energetic si cu impact redus asupra mediului. In aceste conditii, pompa de caldura este solutia viabila pentru un consum redus deoarece poate fi de pana la patru ori mai eficienta decat solutiile traditionale de incalzire.”, a adaugat Alexandru Rusu, Residential Manager.

Alexandru Rusu, Residential Sales Manager Daikin Romania

Tot din studiul publicat de BRG Building Solutions reiese faptul ca, pana in 2030, Romania si-a propus ca obiectiv reabilitarea termica anuala a cel putin 3% din numarul total de cladiri publice. Acest lucru reprezinta inca un motor de crestere a vanzarilor de sisteme de incalzire sustenabile si eficiente energetic.

Cu o experienta de peste 50 de ani in dezvoltarea pompelor de caldura cu cea mai ridicata eficienta energetica, Daikin si-a completat portofoliul cu o gama extinsa de solutii de incalzire care poate raspunde tuturor nevoilor.

Liderul pietei HVAC din Romania acorda o atentie absoluta reducerii impactului asupra mediului si pompele de caldura se remarca atat prin utilizarea agentului frigorific al viitorului R-32, cat si prin designul unic. Din aceasta categorie face parte si pompa de caldura Daikin Altherma 3H care se remarca prin functionalitate avansata, eficienta sezoniera optima, economii de energie si costuri de functionare reduse. Altherma 3H este compatibila atat pentru incalzirea prin pardoseala, cat si prin radiatoare.

In urma cu un an, compania a facut un pas important si pe piata centralelor si a lansat in Romania prima centrala termica murala in condensare Daikin. Conceputa si proiectata in totalitate de Daikin, aceasta imbina tehnologia moderna de condensare, controlul inteligent si designul contemporan, asigurand incalzire si apa calda menajera in cel mai eficient si fiabil mod. Centrala termica murala in condensare Daikin reprezinta cea mai buna optiune pentru inlocuirea centralei existente furnizand o tehnologie moderna si mai eficienta din punct de vedere energetic care se reflecta in economii semnificative la facturile de utilitati.

Noi update-uri de BIOS pentru sporirea performanței la procesoarele AMD Ryzen 3000

 

AMD a anunțat disponibilitatea celui mai nou update BIOS pentru stabilitatea și performanța procesoarelor Ryzen 3000. Printre problemele rezolvate se numără: comportamentul în procesul de boost, comportamentul în stare idle desktop, precum și un nou SDK de monitorizare.

Update-urile de BIOS au fost lansate împreună cu partenerii producători de plăci de bază, iar acestea vor putea fi descărcate și instalate în aproximativ două săptămâni, în funcție de programul de testare și implementare al producătorilor.

Feedback-ul utilizatorilor despre modul de operare al produselor noastre în viața de zi cu zi este foarte important pentru AMD, iar compania înțelege că unii dintre aceștia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la frecvențele maxime de boost ale produselor achiziționate. Noua versiune de BIOS va rezolva această problemă prin implementarea unei optimizări de performanță care va spori frecvența cu aproximativ 25-50 de MHz față de rezultatele actuale în boost.

De asemenea, acest update corectează și comportamentul procesorului în timp ce sistemul se află idle în desktop, punând la dispoziție un filtru de activitate care reglează algoritmul CPU-ului în boost pentru a putea ignora „zgomotul de fundal” produs de sistemul de operare și de aplicațiile care rulează în background.

În plus, pe 30 septembrie, AMD va lansa o nouă aplicație de monitorizare a procesoarelor Ryzen, AMD Monitoring SDK, care va pune la dispoziția utilizatorilor o unealtă performantă cu care aceștia vor putea urmări metricele de procesare care sunt de interes.

Pentru mai multe detalii, poți accesa postarea de pe blog-ul AMD aici.

Coca-Cola HBC România și Mobexpert sunt noii chiriași ai P3 Bucharest A1

DCIM100MEDIADJI_0227.JPG

P3, investitorul și dezvoltatorul pan-european de proprietăți logistice, a semnat noi contracte de închiriere cu două companii de renume: Coca-Cola HBC România și Mobexpert. Suprafața totală închiriată de cele 2 companii în parcul P3 Bucharest A1 este de 5.000 m2.

Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România, spune: „Ne bucură faptul că aceste companii au ales să-și dezvolte afacerile în parcul nostru logistic. Acest lucru ne demonstrează încă o dată că P3 Bucharest A1, cu locația lui excelentă și accesul facil de pe autostrada A1 la km 13, este un parc logistic preferat de brandurile renumite. Ne străduim să le oferim clienților noștri experiențe de clasa A, atât prin spațiile pe care le închiriem, cât și prin serviciile oferite. Prin construcția proiectului multifunctional pe care îl vom finaliza în Q4 2019 dorim să venim în întâmpinarea provocărilor cu forța de muncă ale chiriașilor din parc, cât și a nevoilor angajaților lor. Astfel parcul nostru va deveni cel mai complex parc logistic din București cu terminal de cale ferată, stație de înaltă tensiune, hostel și cantină”.

Coca-Cola HBC România este una dintre companiile care va ocupa un spațiu în depozitul 11 din cadrul parcului logistic P3 din București, spațiu în care va depozita vitrine frigorifice. Compania este prezentă în România de peste 27 de ani, are 1.500 de angajați și 3 fabrici, fiind lider în industria locală de băuturi și în sustenabilitate, precum și cel mai mare exportator de băuturi de pe plan local. Coca-Cola HBC România face parte din Coca-Cola HBC Group, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai The Coca-Cola Company, cu operațiuni în 28 de tari.

Jevgeni Rudkovski, Country Supply Chain Manager, Coca-Cola HBC România, declară: “Creștem alături de partenerii noștri și vrem să generăm mai multă valoare adăugată în relația cu aceștia, facem eforturi să optimizăm lanțul nostru de aprovizionare și distribuție prin integrarea și promovarea celor mai bune soluții pe acest segment. Pentru a fi mereu alături de clienții și consumatorii noștri, căutăm parteneri de încredere, iar P3 Logistic Parks este în prezent unul dintre aceștia. Am ales acest parc logistic pentru că am apreciat facilitățile oferite ce crează un mediu plăcut pentru echipa noastră. Am apreciat totodată echipamentele de ultimă generație ale spațiului de stocare și, bineînțeles, locația, întrucât accesul ușor și rapid este esențial pentru a asigura cele mai bune servicii clienților noștri în ceea ce privește livrarea vitrinelor frigorifice și reacția rapidă în situații în care este nevoie de suport tehnic. Dincolo de aceste avantaje logistice, ne-am bucurat să întâlnim o echipă de profesioniști, deschiși și flexibili, comunicarea fiind un alt plus al colaborării dintre cele două companii”.

Depozitul 11 este una dintre cele mai noi clădiri din parc, finalizată în anul 2017 și dispune de peste 40.000 m2 de spații de depozitare. Clădirea a fost construită la cele mai înalte standarde internationale de calitate și oferă reduceri ale costurilor operaționale prin soluții tehnologice sustenabile.

Mobexpert, compania românească cu reputație în Europa pentru producția de mobilă de cea mai înaltă calitate, a închiriat un spațiu în depozitul 2. Acest spațiu va deservi ca depozit externalizat al magazinului Mobexpert din Militari, iar clienții vor putea să își ridice mobila comandată din acest magazin sau online, direct din parcul P3 Bucharest A1. Mobexpert deține 26 de hipermagazine și magazine de mobilă, 8 fabrici și două platforme logistice moderne și este între primele douăsprezece întreprinderi europene din industria mobilei.

Parcul P3 Bucharest A1 este cel mai mare parc multifuncțional din București, având 380.000 m2 dezvoltaţi, care cuprind 14 depozite, și teren care permite construirea a încă 100.000 m2 de spații, cu livrare potențială în decurs de 8-12 luni, acces direct la A1, centură și conexiune directă spre coridorul paneuropean 4. P3 Logistic Parks a achiziționat un teren de 16 hectare în Dragomireşti Vale, o locație logistică excelentă la periferia nord-vestică a Bucureștiului. P3 Logistic Parks a achiziționat un teren de 16 hectare în Dragomireşti Vale, o locație logistică excelentă la periferia nord-vestică a Bucureștiului. Un nou parc logistic de 80.000 m2 – care va fi cunoscut sub denumirea de P3 Bucharest NW Ring Road – va fi dezvoltat pe acest teren. P3 Bucharest NW Ring Road are acces direct la noua centură extinsă a Bucureştiului și oferă acces rapid către toate părțile capitalei, precum și către autostrăzile A1 și A3.

Samsung, lider al industriei, redefinește conectivitatea prin noile standarde Wi-Fi

[Image] Samsung is leading the industry with new standards in Wi-Fi connectivity

Galaxy Note10 – primul smartphone care primește certificarea Wi-Fi CERTIFICAT 6TM din partea Wi-Fi Alliance

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi că Galaxy Note10 a fost numit de Wi-Fi Alliance drept primul smartphone certificat pentru noul standard în tehnologia de conectivitate – Wi-Fi 6.

„În calitate de pionier în experiențe mobile, Samsung se mândrește cu faptul că este una dintre primele companii care deține acreditarea Wi-Fi CERTIFICAT 6TM. Galaxy Note10 este smartphone-ul din gama noastră flagship și primul smartphone certificat cu Wi-Fi CERTIFICAT 6TM. Suntem extrem de încântați să aducem Wi-Fi 6 consumatorilor noștri, atât pe Note10, cât și pe Galaxy S10.”, a declarat Inkang Song, vicepreședinte și Head Technology Strategy Group of IT & Mobile Communications Division, Samsung Electronics.

Wi-Fi 6 permite noi experiențe mobile

Wi-Fi este componenta esențială de infrastructură necesară pentru funcționarea corespunzătoare a unui număr tot mai mare de dispozitive comerciale și de consum. De la televizoare, electrocasnice, până la sisteme de securitate și de comunicații, pentru toate acestea nevoia de conectivitate crește tot mai mult. De mulți ani, alianța Wi-Fi este lider în industrie și stabilește standardele de conectivitate. Odată cu lansarea Wi-Fi 6 în acest an, o nouă certificare a fost lansată, în așa fel încât Alianța Wi-Fi să se asigure că sunt îndeplinite cele mai înalte standarde posibile.

Tehnologia Wi-Fi 6 se bazează pe performanțele generațiilor Wi-Fi anterioare și este cea mai recentă tehnologie lansată de Institutul de Ingineri Electrici și Electronici (IEEE). Wi-Fi 6 va funcționa pe banda de 2,4 și pe cea de 5 GHz, va oferi o capacitate mai mare decât cea a generațiilor anterioare și va dubla numărul de benzi. Dispozitivele certificate de Wi-Fi Alliance, clasificate drept „Wi-Fi CERTIFIED 6TM”, vor oferi noi capabilități, care nu erau posibile anterior.

 • Wi-Fi 6 va permite redarea conținutului de divertisment la o calitate mult mai înaltă,  gestionând simultan conectivitatea în casă, pe toate device-urile disponibile.
 • În exterior, Wi-Fi 6 va îmbunătăți conectivitatea în zonele cu populație ridicată și va oferi un serviciu îmbunătățit pe măsură ce oamenii se află în mișcare.
 • În ceea ce privește întreprinderile, această nouă tehnologie va permite o automatizare mai mare și capabilități mai avansate în domeniul asistenței medicale și în învățarea electronică, precum și gestionarea unui număr mare de utilizatori și a unor volume mari de date.

Dispozitivele mobile Samsung cu Wi-Fi CERTIFIED 6TM vin cu performanțe mai fiabile chiar și în situații critice. Acest lucru este posibil datorită unor funcționalități cheie ale tehnologiei Wi-Fi 6. De exemplu:

 • Uplink și downlink – în Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA)crește eficiența și scade latența în mediile cu solicitare mare. Acest lucru îi permite lui Samsung Note10 să aibă o conectivitate stabilă în medii cu multe dispozitive conectate.
 • Target-Wakeup Time (TWT) – îmbunătățește eficiența puterii în dispozitivele cu Wi-Fi CERTIFICATE 6TM, inclusiv Galaxy Note10. Deoarece TWT programează timpul de transmisie între Galaxy Note10 și punctul de acces, acest lucru îi permite lui Galaxy Note10 să-și gestioneze puterea eficient până la timpul de trezire predeterminat.
 • Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output (MU-MIMO) – permite transferarea mai multor date simultan, permițând astfel punctelor de acces să gestioneze un număr mai mare de dispozitive simultan atunci când Galaxy Note10 este conectat la Wi-Fi 6.

Ca urmare a colaborării strânse cu Wi-Fi Alliance, Galaxy Note10 și Galaxy S10 beneficiază de Wi-Fi 6 încă de la lansare. Acesta oferă utilizatorilor conexiune Wi-Fi mai rapidă în zonele aglomerate, precum și apeluri video și streaming de înaltă calitate, fără întreruperi.

Pentru mai multe informații despre Galaxy Note10 și Wi-Fi 6, vizitați Samsung Newsroom sau www.samsung.com/galaxy .

Axis anunta noua generatie de camere PTZ Q60 cu zoom optic de 40x si securitate sporita

Axis Communications a lansat o nouă generatie de camere de retea din seria AXIS Q60 PTZ Network Camera. Aceste camere PTZ cu performantă inaltă vin insotite de un cip de nouă generatie care oferă imagini si caracteristici de securitate imbunătătite, capacităti de analiză extinse si o compresie video mult mai bună.

Camerele de retea PTZ AXIS Q6075 si AXIS Q6075-E oferă un nivel superior de sensibilitate la lumină, datorită tehnologiei Lightfinder 2.0 care captează imagini cu culori mai saturate in conditii de luminozitate scăzută si oferă imagini mai clare ale obiectelor in miscare. Aceste camere vin insotite de aplicatia Autotracking 2 prevăzută cu functie de selectare prin clic si urmărire, precum si un dispozitiv de orientare cu suprapuneri dinamice ale imaginilor, pentru urmărirea activă a obiectelor si orientarea rapidă in spatiu. Camerele includ caracteristici de securitate avansate, precum firmware semnat si functie de boot securizat care garantează că firmware-ul nu a fost modificat si că este instalat numai firmware autorizat. Aceste camere includ si un cip Trusted Platform Module (TPM) cu certificare FIPS 140-2 de nivelul 2, pentru a asigura stocarea in sigurantă a tuturor certificatelor si cheilor criptografice astfel incat acestea să rămană in sigurantă chiar si in eventualitatea unei brese de securitate.

Caracteristicile principale includ:

 • HDTV 1080p cu zoom optic de 40x;
 • Tehnologie Axis Lightfinder 2.0;
 • Aplicatie Autotracking 2 si dispozitiv de orientare;
 • Sistem de analiză incorporat;
 • Tehnologie Zipstream cu suport pentru H.264 si H.265;

Modelul destinat utilizării in aer liber este conform cu indicii de protectie IP66/67, NEMA 4X si IK10, ceea ce ii conferă rezistentă la praf, ploaie, zăpadă si impact. In plus, functia de control in conditii de temperatură arctică garantează pornirea camerei atunci cand este inghetată si functionarea acesteia la temperaturi cuprinse intre -40 °C si 50 °C. Camerele AXIS Q6075/-E PTZ Network Camera vor fi disponibile prin intermediul canalelor de distributie ale companiei Axis in trimestrul al treilea al anului 2019.