Rezultatele testelor de laborator Colgate: Pasta de dinți și apa de gură neutralizează 99.9% din virusul care cauzează COVID-19

Programul de cercetare clinică este în curs de desfășurare, pentru a valida potențialul produselor de îngrijire orală de a încetini răspândirea virusului

București, 2 decembrie 2020 – Rezultatele testelor de laborator demarate de Colgate arată că pastele de dinți care conțin zinc sau staniu și apele de gură cu formule care conțin clorură de cetilpiridiniu (CPC) neutralizează în proporție de 99.9% virusul care cauzează COVID-19. Aceste studii clinice, parte dintr-un program de cercetare Colgate și efectuate în rândul persoanelor infectate, au rolul de a evalua eficiența produselor de îngrijire orală în reducerea cantității de virus din cavitatea orală, cu potențialul de a încetini transmiterea COVID-19.

În studiile de laborator – primele care includ pastă de dinți – pastele de dinți Colgate Total și Meridol au neutralizat 99.9% din virus, după 2 minute de contact. Apele de gură Colgate Plax și Colgate Total au fost la fel de eficiente după 30 de secunde. Studiile au fost efectuate în luna octombrie 2020, în parteneriat cu Institutul de Cercetare în Sănătate Publică și Laboratoarele pentru Biosiguranță Regională ale universității medicale Rutgers New Jersey Medical School (NJMS).

Rezultatele arată că unele paste de dinți și ape de gură pot ajuta în reducerea răspândirii SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, prin reducerea temporară a cantității de virus din cavitatea orală. Conform U.S. Centers for Disease Control and Prevention (Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA), virusul se răspândește prin mici picături sau particule  produse atunci când o persoană infectată tușește, strănută, cântă, vorbește sau respiră.

Suntem în stadii incipiente ale investigațiilor noastre clinice, dar rezultatele preliminare clinice și de laborator sunt foarte promițătoare.”, spune Dr. Maria Ryan, liderul programelor clinice de la Colgate. ”În timp ce periajul dinților și clătirea cu apă de gură nu reprezintă un tratament sau o modalitate de protecție totală a individului împotriva infecției, ele pot ajuta la scăderea riscului de transmitere și la încetinirea răspândirii virusului, suplimentând astfel beneficiile pe care le dobândim prin purtarea măștii, prin distanțarea socială și prin spălatul pe mâini frecvent.”, completează aceasta.

Dr. David Alland, Directorul departamentului de Boli Infecțioase și al Centrului de Reacție și Pregătire pentru Pandemia de COVID-19, care a condus studiul Rutgers NJMS alături de colegii săi Dr. Pradeep Kumar și Dr. Riccardo Russo a declarat: ”Având în vedere faptul că saliva poate conține cantități de virus comparabile cu cele regăsite în nas și în gât, se pare că virusul SARS-CoV-2 cu origine în cavitatea orală contribuie la transmiterea bolii, în special în cazul persoanelor cu COVID-19 asimptomatic, care nu tușesc. Acest lucru sugerează că reducerea cantității de virus din cavitatea orală ar putea ajuta la prevenirea transmiterii, pe parcursul perioadei în care produsele de îngrijire orală sunt active.

În paralel cu studiul de laborator, Colgate a sponsorizat un studiu clinic care a inclus aproximativ 50 de pacienți internați cu COVID-19. Acest studiu demonstrează capacitatea apelor de gură Colgate Total (care conțin CPC și zinc), Colgate Peroxyl și Colgate PerioGard de a reduce substanțial cantitatea de virus din cavitatea orală în mod temporar. Cercetătorii au planificat publicarea rezultatelor în luna decembrie. În acest moment se află în desfășurare și alte studii clinice sprijinite de Colgate la Rutgers, la Institutul Albert Einstein din Sao Paulo, Brazilia, și la Facultatea de Stomatologie Adams a Universității Chapel Hill, Carolina de Nord, cu aproximativ 260 de persoane infectate cu COVID-19 care participă la aceste studii.

Colgate colaborează cu numeroși cercetători, la nivel internațional, pentru a efectua studii clinice care să exploreze potențialul produselor de îngrijire orală în reducerea încărcăturii virale orale, ca strategie de reducere a riscului.”, spune Dr. Ryan. ”Credem că îngrijirea orală are un rol important în lupta împotriva pandemiei globale, împreună cu alte măsuri preventive.”, continuă aceasta.

În această pandemie, cu cât înțelegem mai multe despre virus, cu atât putem acționa mai eficient împotriva lui, astfel că sunt încântat să văd impresionantul program de cercetare desfășurat de Colgate. Trebuie să continuăm să respectăm măsurile de siguranță recomandate de autorități, iar prin aceste studii putem oferi o modalitate suplimentară de acțiune împotriva transmisiei bolii între persoanele aflate în contact apropiat, în special în practica stomatologică. Acesta ar fi un progres important.”, este de părere Dr. Mark Wolff, Decan “Morton Amsterdam”, Facultatea de Medicină Dentară Penn a Universității din Pennsylvania.

Fiind expertul #1 în lume în îngrijirea orală, Colgate este o companie angajată în linia întâi a științei, asigurându-se că produsele sale se adresează provocărilor din sănătate și satisfac nevoile consumatorilor. Pentru mai multe informații despre efectele igienei orale asupra sănătății generale și informații suplimentare despre purtarea măștii și despre alte subiecte, vizitați www.colgate.com.

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este o companie axată pe grija față de oameni, care accentuează dezvoltarea inovațiilor și care imaginează un viitor mai sănătos pentru toți oamenii, pentru animalele lor de companie și pentru planeta noastră. Fiind axata pe îngrijirea orală, îngrijirea personală, curățenia casei și produse pentru animale de companie și ajungând în peste 200 de țări, Colgate dezvoltă și vinde produse pentru sănătate și pentru igienă, sub brandurile Colgate, Palmolive, elmex, meridol, Tom’s of Maine, hello, Sorriso, Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sanex, Filorga, eltaMD, PCA Skin, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline și Suavitel, precum și Hill’s Science Diet și Hill’s Prescription Diet. Colgate își dorește să ofere beneficii sustenabile, superioare și cu potențial de creștere profitabilă tuturor părților implicate și să ofere angajaților Colgate un mediu de lucru inovativ și incluziv. Colgate face acest lucru prin dezvoltarea și vânzarea globală a unor produse care fac viața oamenilor mai ușoară și mai plăcută, și încorporează sustenabilitatea, diversitatea, echitatea și strategiile de incluziune și de responsabilitate socială în întreaga organizație. Pentru mai multe informații despre activitatea globală Colgate, despre eforturile sale de a îmbunătăți igiena orală a copiilor prin programul său ”Bright Smiles, Bright Futures” și despre implicarea sa în construirea unui viitor plin de zâmbete, vizitați www.colgatepalmolive.com.

Samsung Internet 13.0 aduce experiențe de navigare de nivel următor

Noile caracteristici de confidențialitate și securitate oferă utilizatorilor mai mult control și siguranță pentru o navigare liberă și lipsită de griji

București, România – 2 decembrie 2020 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi o nouă actualizare a Samsung Internet, browserul său web rapid, ușor de utilizat și de încredere. Samsung Internet 13.0 introduce o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri concepute pentru a le oferi utilizatorilor cea mai bună și mai sigură experiență de navigare.

„La Samsung, ne optimizăm întotdeauna produsele și serviciile pentru a le oferi utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă. Viața noastră este ancorată în mediul online din ce în ce mai mult, și pentru a rămâne mereu informat și conectat, dorim să le facilităm tuturor accesul rapid și în siguranță la tot ceea ce Internetul poate să ofere, știind că pot conta oricând pe noi în privința confidențialității”, a spus Du Kim, VP and Head of Web R&D Group, Mobile Communications Business de la Samsung Electronics.

Protejând utilizatorii de ochii curioși

În prezent, este din ce în ce mai greu să-ți dai seama care site web poate fi de încredere. Samsung Internet 13.0 propune o nouă interfață pentru solicitările de permisiunie, care va afișa un mesaj de avertizare în cazul în care site-ul web respectiv nu este de încredere și încearcă să păcălească utilizatorii pentru a permite trimiterea de notificări. Și pentru că suntem conștienți cât de mult contează pentru utilizatorii noștri confidențialitatea, modul Secret le permite să își șteargă automat istoricul de navigare de îndată ce toate paginile web sunt închise. De asemenea, o nouă pictogramă a modului Secret va fi afișată în bara de adrese ca parte a actualizării Samsung Internet 13.0, astfel încât acesta să fie mai ușor de recunoscut atunci când este activat. Pentru mai multe informații despre modul Secret, consultați noua secțiune Despre modul Secret.

UI pentru solicitarea permisiunii

 

 

                                                                                                                         Înainte                            Samsung Internet 13.0

 

 

O experiență mai bună de utilizare

Am introdus o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri pentru ca Samsung Internet să fie și mai ușor de utilizat:

 • Acum puteți utiliza modul High contrast cu modul Dark pentru ca fonturile și alte componente să iasă în evidență și mai mult.
 • Samsung Internet 13.0 introduce, de asemenea, o bară de aplicații extensibilă pentru meniuri unde se regăsesc marcajele, paginile salvate, istoricul și descărcările.
 • Utilizatorii pot obține acum mai mult spațiu pe ecran ascunzând bara de status.
 • Atunci când vizionează un videoclip pe tot ecranul prin asistent video, aceștia îl pot opri atingând de două ori mijlocul ecranului.
 • Utilizatorii pot edita cu ușurință titlul marcajelor, astfel încât acestea să fie mai ușor de recunoscut și căutat.

Mod High contrast

Extensie API pentru dezvoltatori

Noile module de interfață de programare a aplicațiilor (API) sunt acum disponibile pentru Samsung Internet 13.0, precum WebRequest, Proxy, Cookie-uri, Modele, Istoric, Alarme, Confidențialitate, Notificări, Permisiuni, Inactivitate și Gestionare. Dezvoltatorii pot utiliza aceste API-uri pentru a crea extensii, contactând echipa de Internet Samsung pentru a le valida, aproba și adăuga în browserul de internet Samsung. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: https://developer.samsung.com/internet/android/extensions-dev-overview.html

Dacă utilizatorii folosesc deja browser-ul de Internet Samsung, aceștia vor primi o notificare în legătură cu disponibilitatea noii versiuni. De asemenea, aceștia pot descărca cea mai recentă versiune a browserului de internet Samsung de pe Google Play Store sau Galaxy Store.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

ALERTĂ MEDIA: BRAND-URILE EXTREM DE CUNOSCUTE RAZER ȘI BAPE® COLABOREAZĂ LA O COLECȚIE LIMITATĂ DENUMITĂ ”A GAMING APE”

Produsele vor fi disponibile în cantități limitate la nivel mondial, în momentul lansării colecției noi pe 5 decembrie 2020 

 

CINE: Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial și A BATHING APE® (BAPE®), cel mai popular brand de haine de stradă din Japonia, fondat în 1993.

CE: După teaser-ul apărut pe 24 noiembrie, Razer și A Bathing Ape (BAPE) au anunțat în mod oficial colaborarea specială a celor două companii pentru a lansa colecția ”A GAMING APE” alcătuită din periferice de gaming, articole vestimentare și rucsacuri. Ediția limitată sărbătorește gamingul și pasiunea pentru moda de stradă, combinând deosebit de popularul model BAPE® CAMO cu sigla inconfundabilă a Razer, șarpele cu trei capete. În mod similar, simbolul APE HEAD  este înfățișat purtând căștile Razer Kraken.

Colecția ”A GAMING APE” include periferice Razer precum mouse-ul DeathAdder V2, mouse mat-ul Goliathus V2 sau căștile wireless Opus, decorate cu design-uri inspirate de BAPE®. Fanii vor putea afișa pasiunea lor pentru cele două branduri și cu articole vestimentare printre care se regăsesc hanorace și rucsacuri reimaginate de BAPE. Prima colecție care reunește cele două firme este de neratat pentru fanii pasionați.

DE CE:  Noile articole vestimentare și periferice în ediție limitată, realizate în colaborare cu BAPE®, oferă un stil distinct indiferent dacă este vorba de haine sau de accesorii de gaming, fiind ideale pentru pasionații de modă urbană și de gaming.

Pentru mai multe detalii despre colaborarea Razer x BAPE, vizitați această pagină.

CÂND:  Colecția va fi dezvăluită în cadrul unui eveniment special, un stream  RAZERSTORE LIVE ce va avea loc pe 4 decembrie, ora 04:30, iar obiectele din colecție vor putea fi achiziționate începând cu 5 decembrie ora 04:00.

UNDE:  Colecția ”A GAMING APE” va fi disponibilă pe pagina Razer.com, în magazinele RazerStore dar și în cadrul magazinelor BAPE STORE®, inclusiv US.BAPE.COM și BAPE.COM.

PREȚURI: Razer x *A Bathing Ape® DeathAdder V2: 99,99 Euro
Razer x *A Bathing Ape® Goliathus V2 Speed: 49,99 Euro ​
Razer x *A Bathing Ape® Opus: 299,99 Euro

Razer x *A Bathing Ape® Rogue 15” Backpack​: 199,99 Euro
Razer x *A Bathing Ape® Full Zip Hoodie:​ 385 Euro
Razer x *A Bathing Ape® Camo Team Tee:​ 179 Euro
Razer x *A Bathing Ape® Black Tee:​ 115 Euro
Razer x *A Bathing Ape® White Tee: 115 Euro

IMAGINI: LINK

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 70 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

 

ALERTĂ MEDIA: S-AU DESCHIS ÎNSCRIERILE PENTRU RAZER INVITATIONAL – EUROPE

CINE: Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial.

CE:  S-au deschis înscrierile la Razer Invitational – Europe (RI-Europe), un concurs de proporții, deschis pentru toți pasionații de jocuri video. Fără a fi condiționat de o taxă de participare, evenimentul este împărțit în șase turnee de Fortnite Trio, la care pot participa în total până la 90.000 de jucători. Cei mai buni vor fi răsplătiți cu premii în bani și produse hardware. Pentru a participa la RI-Europe, toți cei interesați trebuie să-și formeze o echipă și să se înscrie pe pagina Razer Invitational – Europe.

Echipa câștigătoare a fiecărui turneu va fi răsplătită cu 3.600 Euro, echipa de pe locul 2 va câștiga 1.800 Euro, în timp ce ocupanții locului trei al podiumului virtual vor primi 1.200 de Euro. Echipele de pe locurile patru și cinci vor câștiga premii în produse hardware. Telespectatorii competiției vor avea șansa de a câștiga premii Razer prin simpla urmărire a stream-urilor în direct, votând MVP-urile fiecărei confruntări sau participând la diferite provocări, precum obținerea celui mai bun timp pe o hartă de tip assault course. De asemenea, ei pot înscrie un videoclip al celui mai bun moment din Fortnite pentru a câștiga un set de produse Razer.

Pentru a sărbători prima ediție din Europa a Razer Invitational, 12 dintre cei mai populari jucători și streameri europeni de Fortnite vor participa la meciuri demonstrative de Trios pe 5 decembrie, alături de coechipieri aleși din cadrul comunității lor de fani. Pe listă se regăsesc nume grele precum Krench Royale, Teepsy sau Rafa. Pentru a descoperi cum pot face parte din echipe sau cum pot urmări meciurile ce promit a fi explozive, fanii Fortnite sunt invitați să acceseze pagina web RI-EU.

DE CE:  Razer Invitational – Europe a fost conceput pentru toți jucătorii, indiferent de nivelul lor de experiență, ca un concurs cu adevărat deschis și de mari dimensiuni,  pentru ca aceștia să încheie anul cu o distracție pe cinste.

CÂND:  Meciurile demonstrative din cadrul RI-Europe vor avea loc pe 5 decembrie, la ora 18:30.

Înscrierile pentru Razer Invitational  Europe sunt oficial deschise.

UNDE:  Detalii despre înscriere și orarul competițional se pot găsi pe pagina oficială a RI-Europe.

IMAGINI: LINK

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 70 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

 

Spune #hellocadouri pentru orice telefon Motorola cumpărat în luna decembrie

București, 02.12.2020: Motorola dă startul celei mai îndrăgite perioade din an prin lansarea campaniei #hellocadouri. Astfel, în perioada 1 – 20 decembrie, orice telefon Motorola cumpărat de pe platforma www.motorola.com/ro/ sau de la partenerii autorizați – Altex, Digi, Media Galaxy, Orange și Vodafone – poate intra în cursa pentru unul dintre premiile din campania #hellocadouri: o tabletă Lenovo M10 pe zi, un Lenovo IdeaPad pe săptămână și marele premiu al campaniei promoționale, un telefon razr 5G Blush Gold.

În campanie intră toate telefoanele Motorola achiziționate în perioada 1-20 decembrie, al căror cod IMEI1 este înscris pe www.castigacumotorola.ro, alături de dovada plății.

Prin #hellocadouri, Motorola se adresează atât celor care sunt în căutarea unui cadou pentru cineva drag, cât și celor care iau în considerare schimbarea telefonului, oferind posibilitatea câștigării unui premiu în fiecare zi. Motorola propune utilizatorilor un portofoliu extins de telefoane mobile inteligente cu specificații de top. De la telefoane de buget, la cele din gama medie și până la flagship-uri și telefoane premium, Motorola oferă o soluție viabilă indiferent de criteriile de alegere a unui nou terminal și de bugetul alocat, prin telefoanele din gama egama gseria oneseria edge sau prin noul razr 5G.

De-a lungul timpului, Motorola a adus în atenția publicului o serie de telefoane atractive la un preț accesibil, printr-o configurație hardware care rulează fără probleme actualizările sistemului de operare și ale aplicațiilor, cu specificații tehnice de top, care de multe ori rivalizează cu cele de pe telefoanele de tip flagship. De asemenea, compania s-a remarcat prin păstrarea standardului ridicat pentru toate modelele, majoritatea telefoanelor din portofoliu fiind un best buy prin raportul calitate-preț foarte bun.

Indiferent de dispozitivul achiziționat, luna aceasta aduce șansa câștigării unuia dintre cele 3 categorii de premii:

 • 20 de tablete Lenovo TAB M10 TB-X606X
 • 3 laptop-uri Lenovo IdeaPad 314IIL05
 • marele premiu, un telefon Motorola Razr 5G Blush Gold

Campania este valabilă în perioada 1-20 decembrie 2020. Pentru mai multe informații despre desfășurare și înscriere puteți accesa www.castigacumotorola.ro.

Urmăriți-ne pe FacebookInstagramYoutube sau vizitați site-ul nostru web la adresa www.motorola.com/ro/home

Despre Motorola

Motorola Mobility LLC a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2015.  Motorola Mobility este o subsidiară deținută integral de Lenovo, responsabilă de crearea și fabricarea tuturor telefoanelor mobile sub marca Moto și Motorola.

Despre Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie globală din top Fortune, în valoare de 45 mld. USD, care își propune să devină lider global în Transformare Inteligentă prin dispozitive și infrastructură smart care oferă cea mai bună experiență de utilizare. Lenovo deține în portofoliu cea mai diversă gamă de produse conectate, inclusiv smartphone-uri (Motorola), tablete, PC-uri (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion) și stații de lucru, precum și dispozitive AR/VR și soluții inteligente pentru casă și birou. Soluțiile Lenovo pentru centre de date (ThinkSystem, ThinkAgile) contribuie în mod esențial la crearea capacității și generarea puterii de calcul necesare pentru schimbarea lumii de business și a societății. Lenovo urmărește să inspire elementul unic din fiecare și să contribuie la un viitor mai inteligent și prosper.

RECORD: ELKO Group a depasit cifra de afaceri de 2 miliarde de dolari

*Conform datelor financiar-operationale pentru perioada ianuarie-noiembrie 2020

 Digitalizarea in crestere, care a cunoscut o intensificare semnificativa in pandemie, a stimulat vanzarile de produse, solutii IT si electronice de consum. Drept urmare, rezultatele financiar-operationale ale ELKO Group pentru perioada ianuarie-noiembrie arata un record al cifrei de afaceri de 2 miliarde de dolari.

 In urma cu 13 ani, in 2007, ELKO Group – distribuitor de produse, solutii IT si electronice de consum – a devenit prima companie letona care a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1 miliard de dolari. Anul acesta, la inceputul lunii noiembrie, grupul a atins deja pragul de 2 miliarde de dolari.
„La finalul anului trecut ne-am dat seama ca obiectivul nostru de a depasi cifra de afaceri de 2 miliarde de dolari era destul de ambitios. La inceputul anului 2020, cand au fost perturbate aproape toate lanturile de aprovizionare si a existat o incertitudine foarte mare, ne pregateam moral sa suferim pierderi. Cu toate acestea, evenimentele urmatoare au surprins pe multi. Afacerile si industriile au experimentat o digitalizare fortata. Munca la domiciliu a creat o cerere de produse care nu erau in mod normal pe lista nevoilor de baza in timpul unei crize. Ca urmare, aceasta este prima criza in care ne aflam intr-o pozitie buna”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

Toate pietele in care activam au cunoscut cresteri, fara exceptie. Cifra de afaceri totala este cu 30% mai mare comparativ cu aceesi perioada a anului trecut. Cea mai mare surpriza vine din Suedia, unde s-a inregistrat o crestere de 143%.

In mod obiectiv, piata prezinta un deficit in anumite grupe de produse, precum in segmentul PC-urilor. Cauza o reprezinta capacitatea de productie limitata si dificultatile lantului de aprovizionare, afectate de pandemie. Transporturile de marfa sunt intarziate, iar concurenta pentru echipamentele disponibile este acerba. In trecut, capacitatea de a asigura mobilitatea marfurilor si prevenirea stagnarii stocurilor in depozite era o provocare majora pentru toti distribuitorii IT. Acum stocurile vechi nu mai sunt pe ordinea de zi. In acest moment piata cunoaste un deficit de bunuri.

Este o provocare sa gestionam aceasta crestere accelerata. Cu toate acestea, suntem constienti de faptul ca aceste perioade de crestere nu pot dura la nesfarsit. Va urma o saturatie a pietei, care isi va incetini cresterea, iar noi trebuie sa anticipam momentul. Fiecare perioada necesita propriile tactici. Chiar si la inceputul acestui an, atunci cand totul parea sa se prabuseasca in jurul nostru, ne-am concentrat pe oportunitati si pe actiuni viitoare. Crizele vin si pleaca, aceasta nu este nici prima, nici ultima, ci face parte dintr-un proces natural. Un singur lucru este clar – nu trebuie sa ne oprim.” a completat Dinsdorfs.

Despre grupul ELKO

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand peste 400 de producatori IT. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10 000 de companii, producatori locali de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme si alte firme din diverse sectoare in 31 de tari din Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a grupului in 2019 s-a ridicat la 1 883 milioane USD (1 682 milioane EUR).

Mai multe informatii: www.elkogroup.com

Facebook: https://www.facebook.com/elkogroup/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/elko-group

Twitter: https://twitter.com/ELKO_Group

Instagram: @elko_group

Care sunt noutatile din partea Allview pentru anul 2021?

Confort ultimelor informatii, Allview se pare ca pregateste pentru anul 2021, un smartphone cu o camera Penta.

Din pozele publicate de companie, reiese faptul ca ansamblul principal camere foto/video, cuprinde 5 senzori, plus nelipsitul LED Flash.

Noul dispozitiv cu aceasta configuratie de camere foto/video, va apartine seriei Soul X si cu siguranta va fi noul flagship al brand-ului romanesc. Avand in vedere succesul generatiei actuale din seria Soul X, adica Allview Soul X 7 PRO, cu siguranta surprizele pentru anul 2021 vor fi considerabile.

Seria DP600 este alegerea inteligentă pentru cei care preferă calitatea și eleganța

Piața televizoarelor este atât de dinamică și fiecare brand încearcă să atragă cât mai mulți clienți de partea sa prin tot felul de produse și tot felul de oferte. În această mare de posibilități să faci alegerea potrivită pentru resursele tale financiare și pentru casa ta poate fi ușor apăsător. De aceea, seria de televizoare inteligente DP600 este varianta de care ai nevoie pentru a îmbina calitatea cu un preț accesibil, care nu să-ți usuce buzunarele. Cu un design subțire, elegant, care îl face ușor de montat în orice colț al casei, o calitate spectaculoasă a imaginii 4K HDR și acces instant la conținut datorită SMART TV 3.0, DP600 este alegerea inteligentă pentru tine sau pentru cei dragi ție, că tot se apropie sărbătorile.

Mai jos, îți prezentăm câteva motive practice, care transformă televizorul LED Smart TCL, 165 cm, 65DP600, 4K Ultra HD, Clasa A+, în produsul ideal pentru casa ta.

Dimensiunea ecranului și calitatea imaginii sunt, poate, primele două lucruri la care ne gândim atunci când evaluăm performanțele unui televizor. Seria DP600 vă oferă experiența 4K Ultra HD, adică de 4 ori mai mulți pixeli, de 4 ori mai multe detalii și o acuratețe a imaginii absolut senzațională. În plus, rezoluția Ultra HD (3840 x 2160) este de 4 ori mai mare fata de cea Full HD, iar acest format permite redarea cu peste 8 milioane de pixeli.

 Datorită HDR (High Dynamic Range – Interval dinamic ridicat) ai parte de luminozitate îmbunătățită şi gradații mai subtile între nuanțele de negru, o cromatică vivace și imagine precisă. Mai mult, ai luxul de a experimenta conținutul în cea mai bună formă posibilă, indiferent de sursa de semnal: HDMI, emisiuni TV, USB, conținut accesat de pe internet sau prin intermediul aplicațiilor.

Totodată, seria TCL DP600 folosește tehnologia Micro Dimming, care analizează imaginea televizorului în aproximativ o sută de zone separate pentru a adapta luminozitatea, lucru care are un efect deosebit asupra calității vizionării, în special, în întuneric. Combinația excelentă între tehnologiile de procesare ale imaginii: 4K-UHD, HDR, Micro Dimming și 10-bit panel face ca televizorul să ajungă la un Picture Performance Index – PPI de 1200. În egală măsură, sistemul Dolby Audio îți oferă un sunet de o calitate excepțională, care te va lansa direct în mijlocul acțiunii.Screenshot 2020-11-27 162622

O altă caracteristică importantă a seriei DP600 este opțiunea Smart TV 3.0, care te ajută să te bucuri de conținutul tău preferat datorită funcțiilor predefinite, categoriilor recente și frecvent utilizate. În plus, cu TV + App Store, pot fi descărcate aplicații, filme, videoclipuri și jocuri direct pe televizor.

Și cum smartphone-urile sunt un element esențial în existența noastră, cu aplicația originală TCL: T-Cast poți controla și distribui conținut către sau de la televizor. T-Cast transformă televizorul, telefonul și tableta într-un sistem integrat inteligent și versatil.

Alte specificații:

Aplicații Video Streaming: YouTube & Netflix, două dintre aplicațiile care au devenit un #must pentru orice casă;

Tip procesor : Dual Core;

Tip tehnologie HDR: HDR 10, HLG;

Tehnologii imagine: 1200 PPI, Digital Noise Reduction, Mod Film, Mega Contrast, Pure Image Ultra HD, Panel 10 bit;

Tehnologii audio: Dolby Digital Plus, Equalizer, Auto volume control;

Sistem audio: 2;

Putere difuzoare integrate: 16 W;

Conectivitate wireless: Wi-Fi;

Eficiență energetică: Clasa A+;

Consum energie electrică: 170 W;

Putere consumată în stand-by: 0.24 W;

Consum anual energie: 173 kWh;

Dimensiune cu stand: 1465 x 906 x 244 mm;

Dimensiune fără stand: 465 x 850 x 78 mm;

Greutate cu stand: 20.8 Kg;

Televizor LED Smart TCL, 165 cm, 65DP600, 4K Ultra HD, Clasa A+ este disponibil acum la eMAG la super prețul de 2.606 Lei.

 

Televizorul Philips OLED+935 introduce procesorul Philips P5 cu inteligență artificială

Noua tehnologie a procesoarelor Philips P5 cu inteligență artificială aduce îmbunătățiri suplimentare calității imaginilor pentru noul televizor premium OLED

 

 • Noua generație a procesorului P5, generația a patra, cu inteligență artificială AI Intelligent Dual Picture Engine primește un cip AI dedicat pentru a îmbunătăți calitatea imaginii oferind cele mai naturale, reale și precise imagini pe orice televizor.
 • Tehnologia unică „anti-burn-in” protejează ecranele televizoarelor premium OLED
 • Inteligența artificială îmbunătățită introduce noua opțiune de claritate a imaginii prin învățare automată dedicată
 • Noul mod AI Smart Bit Enhancement 2.0
 • Perfect Natural Reality (PNR) – aduce performanțe superioare conținutului SDR la nivelul conținutului HDR
 • Film Maker Mode inclus
 • Noile moduri Pure Cinema si Movie motion
 • Compatibil cu majoritatea modurilor HDR, inclusiv HLG, HDR10 + și Dolby Vision
 • Ultima generație a procesorului P5, generația a 4-a analizează și redă cu precizie gama completă MAX CLL de la 1000 de niți la 4000 de niți

Amsterdam, 27 noiembrie 2020 – Philips TV a lansat funcționalitatea AI la începutul anului 2020, în prima etapă pentru a oferi performanțe îmbunătățite ale calității imaginii pentru noile sale televizoare OLED; nu este o sarcină ușoară, având în vedere că televizoarele OLED existente deja câștigaseră 80 de premii „Best-TV” în mass-media europeană în 2019.

Acum, cu noile modele 805/855/865 care primesc deja o reacție remarcabilă pe piață, Philips TV face următorul pas prin introducerea unei noi funcționalități AI îmbunătățite pentru a produce cele mai naturale, realiste și clare imagini.

Funcționalitatea îmbunătățită AI Philips TV va fi introdusă pentru prima dată pe noul model premium – OLED+935 – ea se bazează pe performanța P5 deja excepțională a televizoarelor OLED existente, complementată prin adăugarea puterii suplimentare oferită de un nou cip AI dedicat.

Ca și până în prezent, funcționalitatea AI dezvoltată intern folosește rețele neuronale și învățarea automată pentru a analiza calitatea imaginii din milioane de clipuri de test dintr-o bază de date unică creată intern de echipa de dezvoltare a televizorului Philips în ultimii 30 de ani.

AI-ul nu produce pur și simplu o imagine care să respecte fiecare din cei cinci vectori de calitate a imaginii (sursă, culoare, contrast, mișcare și claritate), ci este conceput pentru a crea un echilibru mai bun între ei și o imagine mai naturală și mult mai realistă, care nu se compară cu imaginea produsă de un televizor obișnuit.

Experții TP Vision definesc parametrii globali ai sistemului pe care software-ul AI îi folosește apoi pentru a împărți conținutul în categorii: Peisaj / natură, Tonul feței / pielii, Mișcarea / sportul, Elemente întunecate / Contrastul. Funcția AI selectează automat categoria corectă și analizează toți cei cinci vectori de calitate a imaginii, pentru a regla echilibrul dintre ei – pentru a crea cea mai reală imagine.

OLED+935 este primul televizor care dispune de un nou sistem unic anti-burn-in conceput pentru a proteja ecranele OLED.

Soluția unică anti-burn-in utilizează o tehnologie avansată de detectare a logo-urilor și monitoriza o grilă de 32.400 de zone, pentru a detecta foarte exact conținutul static și reduce treptat intensitatea iluminării locale, evitând arderea pixelilor – fără a compromite calitatea imaginii.

Noul sistem anti-burn Philips TV elimină problema pentru 95% din imaginile statice, inclusiv logo-urile și conținutul de tip HUD din jocurile video.

În loc să aplicați o setare sau un nivel de claritate pentru întreaga imagine, o nouă caracteristică AI Machine Learning Sharpness este utilizată pentru a aplica îmbunătățirea clarității „local” în imagine, aplicând diferite setări în anumite regiuni ale imaginii pentru a asigura claritatea optimă asupra întregii imagini.

Noul AI Smart Bit Enhancement 2.0 utilizează noul hardware și software al procesorului revizuit P5, generația a 4-a pentru a rezolva problema pierderii de detalii atunci când este eliminat efectul de banding  din conținutul slab calitativ. Prin puterea de procesare suplimentară a cipului AI, sistemul poate extinde videoclipul de 8 biți până la o precizie de aproape 14 biți în zonele în care apare efectul de banding, rezultând tranziții mai fine intre culori, fără pierderi de detalii ale imaginii.

Sistemul AI are o versiune îmbunătățită a tehnologiei unice Perfect Natural Reality. Versiunea îmbunătățită a Perfect Natural Reality convertește acum conținutul SDR într-o imagine de tip HDR cu 30% mai multă claritate datorită unei noi funcții de detectare și îmbunătățire a highlight-urilor care alături de contrastul îmbunătățit creează o imagine vizibil mai realistă cu detalii mai profunde, oferind o impresie mai realista, în special datorita reflecțiilor care fac ca imaginea sa prindă viață.

OLED+935 continuă să fie unul dintre foarte puținele televizoare care oferă suport pentru toate formatele HDR, cu noul procesor P5 AI+ care oferă o performanță generală mai bună a HDR – inclusiv pentru HLG și ambele surse HDR10 și HDR10+ îmbunătățind în același timp Dolby Vision folosind modul special “Dolby Bright”.

Procesorul P5 de a patra generație poate analizează si înregistrează cu precizie Maximum Content Light Level (MAX CLL) în metadatele HDR10 de la 1000 de niți la 4000 de niți.

Noul software include Film Maker Mode (FMM), care va detecta automat conținutul encoded și va oferi utilizatorului opțiunea de a selecta un anumit mod sau de a lăsa televizorul cu setările sale curente.

Televizorul Philips a inclus, de asemenea, două noi moduri – modul Pure Cinema și o nouă versiune a modului Film

Modul Pure Cinema dezactivează conversia ratei de refresh, menținând în același timp activă reordonarea cadrelor. Deci, un film de 24 de cadre pe secunda încapsulat ca un semnal de cadență 3:2, adică 60Hz va fi reordonat într-un semnal de cadență 5:5, adică 120Hz

Noul mod Movie mode, ajustează claritatea imaginii cu un efect de “de-judder”, funcționând în combinație cu cel de „de-blur”, pentru a contracara eventualele erori de afișare specifice OLED, dar si pentru cinefili si fani ai sportului, pentru a elimina artefacte vizuale sau efecte de „soap opera”. Această setare este ideală pentru cinefili și iubitorii de sport.

Despre TP Vision

TP Vision Europe B.V. („TP Vision”) este înregistrată în Olanda, cu sediul central în Amsterdam. TP Vision este o companie deținută integral de TPV Technology Limited („TPV”), care este unul dintre cei mai importanți producători de monitoare și televizoare din lume.

TP Vision este un jucător cheie în domeniul produselor electronice de consum pe segmentul divertismentului digital audio-vizual, la nivel mondial. TP Vision se axează pe dezvoltarea, producerea și comercializarea televizoarelor Philips (Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, America de Sud, India și țări selectate din Asia-Pacific) și produse audio marca Philips (la nivel global) sub licență înregistrată de Koninklijke Philips NV. Realizăm acestea prin îmbinarea experienței noastre în design și moștenirii Philips în inovație TV cu excelența operațională, flexibilitatea și viteza tehnologiei TPV. Credem în crearea de produse care oferă o experiență audio și vizuală superioară pentru consumatori.

Black Friday & HUAWEI AppGallery: Huawei anunță o nouă campanie cu premii atractive pentru toți utilizatorii de smartphone cu Android

București, 27 noiembrie 2020 – Huawei Consumer Business Group România anunță lansarea unei noi campanii în magazinul propriu de aplicații, HUAWEI AppGallery, alături de parteneri importanți. Black Friday & HUAWEI AppGallery vine ca o continuare a edițiilor de concurs anterioare, desfășurate periodic în AppGallery, și are loc în intervalul 23.11.2020 – 05.12.2020.

 

Participanții au 3 șanse zilnice de câștig în perioada campaniei, iar premiile în posesia cărora pot intra sunt atât premii fizice, cât și premii digitale. Din prima categorie fac parte dispozitive de ultimă generație, printre care se numără: mini drona DJI Mavic Mini Fly More Combo, smartphone-ul Huawei P40 Pro și căștile HUAWEI FreeBuds 3i.

În același timp, premiile digitale puse la dispoziția consumatorilor sunt vouchere oferite de parteneri importanți: Jerry’s Pizza, Bolt, Tinder și Wallet – Money, Budget, Finance Tracker, Bank Connection. Aceste vouchere pot fi folosite pentru a intra în posesia unor beneficii importante. Astfel, Jerry’s Pizza pune la dispoziția utilizatorilor pizza gratis, în timp ce Bolt le oferă câștigătorilor câte un voucher valoric pentru a fi folosit în timpul deplasărilor. Tinder le oferă câștigătorilor acces gratuit la Tinder Plus timp de 6 luni, iar Wallet – Money, Budget, Finance Tracker, Bank Connection pune în joc o lună de acces gratuit la un cont Premium.

Cele 48 de aplicații importante pe care utilizatorii sunt invitați să le instaleze pe dispozitivele lor Huawei în perioada campaniei pot fi regăsite în lista următoare: Tinder, Learn 33 Languages Free – Mondly, Up Mobil, Bolt, MyEdenred Romania, Jerry’s Pizza, MyElectrica, George Romania, My Vodafone Romania, OLX.ro – Anunțuri gratuite, Wallet, Aliexpress, TPARK, Card Sodexo Romania, AntenaPlay.ro, Pago, Windy.com – Wind, Waves and Hurricanes Forecast, Cut Cut – CutOut & Photo Background Editor, Sygic GPS Navigation & Maps, eJobs.ro – Locuri de muncă, NeoBT (Beta), MyEnel, Tik Tok, Lajumate.ro, Știri din România, mobilPay Wallet RO, Snapchat, CamScanner, Avast Cleanup & Boost, Phone Cleaner, Optimizer, Lidl – Offers&Leaflets, Telegram, Joom, CyberGhost VPN – Fast & Secure WiFi protection, MyBRD Mobile, Star Taxi, 24pay, SofaScore – Livescore, Football Results and Sports Stats, VirtualCards – Loyalty Cards & Coupons Wallet, Donorium, Weather&Radar, Știrile ProTV, HiPER Scientific Calculator, AUTODOC, Biziday, MapFactor GPS Navigation Maps, TIDAL, FlashScore – rezultate live și

AVG Cleaner – Speed, Battery, Memory & RAM Booster.

Concursul este disponibil pentru toți utilizatorii de smartphone-uri Android echipate cu magazinul virtual de aplicații HUAWEI AppGallery. Acesta poate fi instalat pe toate dispozitivele Android accesând appgallery.huawei.com și folosind butonul de download AppGallery sau printr-un clic pe link-ul următor:

https://appgallery.huawei.com/#/app/C27162.

Câștigătorii vor fi extrași prin tragere la sorți. Pentru mai multe informații despre campanie, vă invităm să accesați: https://bit.ly/3640KgQ.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Despre Huawei AppGallery

În total, AppGallery conține peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Aplicația vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

HUAWEI AppGallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay. AppGallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Știrile PROTV, Digi 24, Biziday, AntenaPlay, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care, eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat AppGallery se numără platforma Beez, Yoxo by Orange, Underline, Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt, Raiffeisen Smart Mobile și George România.

HUAWEI AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea, se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în HUAWEI AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în HUAWEI AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. HUAWEI AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument

Pentru mai multe informații despre HUAWEI AppGallery, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/AppGalleryRo

Instagram: https://www.instagram.com/appgalleryro/