RAZER ALĂTURI DE COMUNITATEA GLOBALĂ DE GAMING ÎȘI PROPUN SĂ SALVEZE UN MILION DE COPACI CU MASCOTA SNEKI SNEK

Succesul răsunător al parteneriatului Razer cu Conservation International a dus la stabilirea de noi ținte ce vor permite creșterea numărului de copaci salvați și la lansarea de noi produse promoționale Sneki Snek pentru a sprijini efortul comunității

BUCUREȘTI, 5 martie 2021 – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial (Hong Kong Stock Code: 1337), a anunțat o nouă țintă pentru campania Sneki Snek: salvarea a un milion de copaci. Creșterea de 10 ori a obiectivului original se datorează succesului cutremurător avut în rândul fanilor. Parteneriatul cu Conservation International și-a propus inițial salvarea a 100.000 de copaci, număr care a fost atins în mai puțin de două luni, datorită popularității mascotei Razer Sneki Snek și a suportului copleșitor venit din partea fanilor Razer. Succesul campaniei este demonstrat de faptul că au fost salvați deja aproape 150.000 de copaci, echivalentul a aproape 243 de hectare.

Pentru a sărbători acest rezultat, Razer extinde ținta totală la un milion de copaci, cu noi țeluri intermediare la atingerea cărora se vor lansa noi materiale promoționale Sneki Snek. Prima dintre acestea celebrează atingerea scopului inițial de 100.000 de copaci, noile produse Sneki Snek urmând să fie anunțate în cadrul următorului eveniment RazerStore Live, alături de alte noi produse cool.

Screenshot 2021-03-05 150206

De la evadarea sa din Laboratoarele Razer de anul trecut, datorită cererii copleșitoare venite din partea comunității, Sneki Snek s-a dovedit a fi preferatul incontestabil al fanilor, inspirând iubitorii de Snek în diferite feluri, unii dintre ei chiar făcându-și tatuaje cu șarpele lor preferat. Această pasiune alături de un video foarte popular pe YouTube, au făcut din Sneki mascota ideală pentru a reprezenta campania globală de conservare și sustenabilitate a Razer, #GoGreenWithRazer.

“Sprijinul pentru campania noastră #GoGreenWithRazer, condusă de Sneki Snek, este o nebunie curată. Eram convinși că va fi nevoie de ceva timp pentru a putea salva 100.000 de copaci, dar am atins această țintă în mai puțin de două luni și ne apropiem de următorul țel intermediar, cel de a salva 250.000 de arbori,” a declarat co-fondatorul și CEO-ul Razer, Min-Liang Tan. “Astfel am devenit mai ambițioși și ne-am propus să protejăm natura alături de comunitatea noastră de fani prin extinderea obiectivului final al campaniei la un milion de copaci. Arborii salvați contribuie la conservarea naturii, inclusiv a faunei a cărei existență este legată de aceștia.”

Screenshot 2021-03-05 150145

Noile ținte intermediare își propun salvarea a 250.000, 500.000 și 750.000 de copaci, scopul final fiind cel de a proteja 1.000.000 de arbori. Efortul comunității de a atinge aceste praguri va fi răsplătit și încurajat de Razer prin lansarea de noi materiale promoționale. Fiecare produs Sneki Snek comercializat contribuie la protejarea a 10 arbori, un pas important către ținta finală de un milion de copaci.

Ajutată de Razer, Conservation International protejează copaci din zeci de păduri din întreaga lume, inclusiv țări precum Costa Rica, Ecuador, Surinam, Brazilia, Madagascar sau Indonezia. Conservation International colaborează direct cu comunitățile care trăiesc în aceste regiuni și care depind de existența acestor păduri, folosind tehnologii, unelte și abordări inovatoare pentru a prioritiza cele mai importante păduri și a maximiza beneficiile pe care acestea le oferă atât oamenilor, cât și faunei. Eforturile de protecție sunt constant monitorizate, pentru a se asigura sustenabilitatea pe termen lung.

Screenshot 2021-03-05 150128

Pentru mai multe informații vizitați https://www.razer.com/campaigns/sneki-snek

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 70 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

Samsung anunță noul Galaxy XCover 5, cel mai rezistent și performant smartphone construit pentru medii dificile

Noul Galaxy XCover 5 satisface nevoile unei forțe de muncă din ce în ce mai flexibilă, fiind potrivit atât pentru munca de teren, cât și pentru cea din fabrică, cu o protecție completă împotriva prafului și apei

București, România – 5 martie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat noul Galaxy XCover 5, un dispozitiv robust, dar sofisticat, conceput pentru a face față unor locuri de muncă solicitante, satisfăcând în același timp nevoile unei forțe de muncă din ce în ce mai mobilă. Proiectat pentru munca de teren și pentru cea din fabrică, Galaxy XCover 5 îmbină durabilitatea și confortul cu un design elegant și ușor, dar suficient de robust pentru a rezista mediilor de lucru dure. Este construit pentru a susține afacerile din actualitate, care necesită o mai mare flexibilitate, dispunând de o sensibilitate la atingere îmbunătățită pentru utilizarea cu mănuși și o baterie ușor de încărcat, detașabilă, pentru o productivitate pe întreaga zi.

„La Samsung, investim constant în tehnologii care oferă eficiență și durabilitate, două caracteristici importante pentru întreprinderile care-și desfășoară activitatea pe teren și în fabrici, devenind din ce în ce mai flexibile. Galaxy XCover 5 este un dispozitiv care se adresează provocărilor cu care angajatorii din domeniu se confruntă în mod obișnuit, de la asigurarea protecției materialelor sensibile, până la utilizarea durabilă în orice mediu. Fie pe podeaua fabricii sau în condiții de exterior, în căldură extremă, ploaie sau zăpadă – poate ține pasul cu cerințele locului de muncă, îmbunătățind capacitățile de productivitate și colaborare pentru a face ca munca de zi cu zi să fie mai ușoară și mai eficientă”, a declarat Mark Notton, Senior Director of Mobile Product Portfolio, Samsung Electronics Europe.

Construit pentru medii dificile

Galaxy XCover 5 este echipat cu diverse funcții pentru a putea face față lucrărilor și activităților solicitante. Capacitatea îmbunătățită de absorbție a șocurilor îi permite lui Galaxy XCover 5 să reziste la căzături de până la 1,5 metri. Acesta poate fi scufundat la peste un metru adâncime în apă pentru mai mult de 30 de minute, beneficiind totodată și de o protecție completă împotriva prafului. Și, deoarece profesioniștii din domeniu sunt obligați să poarte mănuși pentru a respecta măsurile de precauție pentru sănătate și siguranță, funcția “atingere cu mănuși” (Glove Touch) crește sensibilitatea la atingere, permițându-le utilizatorilor să folosească dispozitivul în timp ce poartă mănuși pentru o utilizare rapidă și convenabilă.

Pe lângă faptul că acestea sunt construite, din punct de vedere fizic, pentru o rezistență durabilă, dispozitivele trebuie să protejeze și informațiile sensibile vitale pentru operațiunile comerciale. Hardware-ul de pe Galaxy XCover 5 este protejat prin Samsung Knox, platforma de securitate a companiei, care oferă o adevărată protecție end-to-end, cu securitate încorporată pe fiecare strat al dispozitivului, de la cip până la aplicații. Samsung Knox protejează informațiile confidențiale de afaceri în timp real și răspunde preventiv la malware-ul din ce în ce mai avansat și la oricare alte amenințări rău intenționate.

XCover5_back

Integrare în ecosistemul partenerului Samsung

Galaxy XCover 5 este, de asemenea, îmbunătățit pentru a permite folosirea soluțiilor partenerilor într-o gamă largă de scenarii de afaceri, inclusiv cu posibilitatea de a integra funcția walkie talkie în Microsoft Teams. Funcția push-to-talk le permite utilizatorilor să rămână în contact cu oricine pe tot parcursul zilei printr-o simplă apăsare de buton, facilitând comunicarea între colegi. De asemenea, utilizatorii își pot configura ce aplicații pot fi deschise prin XCover Key – o caracteristică personalizată care oferă acces cu o singură atingere în aplicațiile cele mai frecvent utilizate, precum lanterna LED, apelurile de urgență sau hărțile.

 SM-G525_005_L-Perspective_Black

Performanță mai mare

Echipat cu puternicul procesor Exynos850, 4 GB RAM și până la 64 GB stocare internă, Galaxy XCover 5 are puterea de a ține pasul cu cerințele stricte ale oricărei afaceri. Bateria de 3.000mAh de lungă durată, detașabilă, suportă încărcarea rapidă prin USB și POGO.

 

 

Cameră foto profesională

Galaxy XCover 5 este echipat cu o singură cameră de 16MP (F1.8), care oferă o claritate impecabilă, ceea ce face ca surprinderea imaginilor și a videoclipurilor să fie la o calitate profesională. Funcția Live Focus îi permite subiectului din fotografie să iasă în evidență, iar camera frontală de 5MP (F2.2), fiind ideală pentru videoconferințe. Integrarea Samsung Knox Capture permite, de asemenea, scanarea direct de pe telefon, fără a compromite performanța dispozitivului.

XCover 5_Touch Screen

Caracteristici

Galaxy XCover 5 este, de asemenea, plin de alte funcții avantajoase care vor ajuta munca și activitățile din teren ale utilizatorilor. Lanterna cu LED din spatele telefonului de lângă cameră poate fi utilizată în medii mai întunecate. Galaxy XCover 5 vine, de asemenea, echipat cu un cip NFC care îi permite telefonului să fie folosit pe post de portofel digital sau card de transport, fiind ideal pentru profesioniștii care folosesc transportul public pentru a ajunge la serviciu.

XCover 5_IP68_MIL-STD810H

 

Disponibilitate

Noul Galaxy XCover 5 va fi disponibil începând cu data de 9 martie 2021 pentru piețele din Asia, Europa și America Latină, fără a se limita doar la acestea, disponibilitatea extinzându-se și în alte regiuni ulterior.

Pentru mai multe informații despre cele mai recente dispozitive Galaxy de la Samsung sau anumite specificații, vă rugăm să vizitați news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com  sau www.samsung.com/galaxy .

Specificații

Dimensiune 147 x 71.6 x 9.2mm
Display 5.3” HD+ TFT (Full Front)
AP Exynos850 (Octa 2.0GHz)
Memorie 4GB RAM cu 64GB stocare internă
Cameră (Principală) 16M AF (F1.8)

(Frontală) 5M FF (F2.2)

Baterie 3,000mAh Detașabilă

(15W cu suport de încărcare rapidă)

OS Android 11
SIM Dual SIM sau Single SIM*

*Tipul de asistență SIM variază în funcție de piață.

NFC NFC (EMV L1)
Certificări Rezistență la apă și praf IP68

Certificat MIL-STD810H

Senzor Accelerometru, Proximitate, Geomagnetic, Lumină,

Gyro

Pogo Pin Doar încărcare
Securitate biometrică Recunoaștere facială
Tastă rapidă Tastă personalizabilă

 

*Specificațiile pot varia în funcție de piață.

*Toate funcționalitățile, caracteristicile, specificațiile și alte informații despre produs furnizate în acest document, care fac referire, dar nu se limitează la beneficiile, designul, prețurile, componentele, performanța, disponibilitatea și capacitățile produsului, pot fi modificate fără notificare prealabilă.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

OCHELARII INTELIGENȚI RAZER ANZU OFERĂ CELE MAI BUNE CONDIȚII PENTRU PROTECȚIA OCHILOR ȘI UN SISTEM DE SUNET OPEN-EAR

Razer lansează o pereche de ochelari complet nouă și versatilă, ce oferă sunet cu latență redusă prin Bluetooth™ și protejează ochii împotriva luminii dăunătoare, atât în momentele de lucru de acasă, cât și atunci când ești în mișcare.

 BUCUREȘTI, 5 martie 2021 – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat astăzi ochelarii inteligenți Razer Anzu, primul produs Razer din categoria ochelarilor. Razer Anzu combină mai multe beneficii valoroase, precum protecția oferită de lentilele ce filtrează 35% din lumina albastră, protecția UVA/UVB de 99% grație lentilelor polarizate de ochelari de soare, controlul tactil și sistemul audio open-ear, toate aceste caracteristici transformând Anzu într-un produs unic.

Razer Anzu îmbunătățește experiența lucrului de acasă și transformă divertismentul digital, respectiv activitățile în aer liber în adevărate oportunități de a-ți pune în evidență stilul.

Sunetul wireless open-ear și tehnologia Razer ce oferă latență redusă prin Bluetooth le permit utilizatorilor să se bucure de o experiență mai captivantă și confortabilă atât când lucrează, cât și când se joacă. Design-ul ergonomic și greutatea de mai puțin de 48g facilitează confortul chiar și în scenarii de utilizare îndelungată, precum sesiunile de lucru de acasă. Ochelarii Razer Anzu vor fi disponibili pe Razer.com în două variante de design al ramei:  fie dreptunghiulară, fie rotundă, ambele având un stil modern. Pentru fiecare tip de ramă sunt disponibile două dimensiuni. Elementele de branding de pe ochelari sunt subtile și se află în apropierea balamalelor rezistente și flexibile, ce permit stocarea ușoară a ochelarilor.

“Razer Anzu modernizează categoria dispozitivelor portabile în ceea ce privește confortul și protecția împotriva luminii albastre și UV,” a declarant John Moore, Head of Sales & Marketing la Razer. ” Lansând Anzu, Razer pătrunde pe această piață într-un moment în care există un record de oameni care lucrează de acasă, iar atât soluțiile de protecție a ochilor, cât și comunicarea hands-free și funcțiile inteligente sunt acum la mare căutare.”

Protejează-ți ochii cu stil

Oamenii petrec nenumărate ore utilizând dispozitive mobile, laptopuri și monitoare de calculator atât pentru a lucra cât și pentru a se distra, iar toate aceste activități le expun ochii la lumina albastră dăunătoare. Razer Anzu este o soluție completă ce filtrează atât lumina dăunătoare produsă de dispozitivele digitale, cât și pe cea a soarelui, iar această adăugare a elementului de protecție în categoria de ochelari inteligenți, cu design modern, este extrem de utilă și necesară.

Pentru a atinge acest nivel de protecție, Razer Anzu integrează lentile ce filtrează 35% din lumina albastră pentru protecție în fața ecranelor, aspect ce reduce oboseala ochilor și îți permite să rămâi concentrat pe ceea ce contează, fie că este vorba de divertisment sau de muncă. Pentru activități în aer liber, în pachetul complet sunt incluse lentile polarizate ce pot fi montate în locul celor preinstalate, astfel protejând ochii de 99% dintre razele UVA/UVB.

Razer a realizat un parteneriat cu Lensabl, companie care oferă o reducere de 15% la lentilele pe bază de rețetă pentru toți clienții care achiziționează Razer Anzu. Lensabl este un magazin complet de soluții de protecție pentru ochi, ce oferă și un serviciu de top de înlocuire a lentilelor. Opțiunile online de testare a vederii le permit clienților să cumpere, înnoiască sau prelungească prescripțiile de ochelari prin intermediul unui PC sau smartphone, prin accesarea site-ului www.lensabl.com.

Ochelari moderni și discreți cu sistem audio open-ear cu latență redusă

Conexiunea Bluetooth 5.1 personalizată aduce o latență de 60ms, lider în industrie, pentru un sunet lin, lipsit de blocaje, ce îți permite să te bucuri de muzică fără a fi deranjat de întârzieri audio sau salturi. Un microfon omnidirecțional discret, alături de difuzoarele integrate în rama ochelarilor Anzu, oferă posibilitatea de comunicare hands-free oriunde te-ai afla.

Cu o autonomie de peste cinci ore dintr-o singură încărcare, Razer Anzu are capacitatea de a funcționa pe toată durata sesiunilor lungi de gaming sau de lucru. Atunci când sunt pliați și neutilizați, ochelarii intră într-un mod de conservare a energiei, ajungând la o autonomie stand-by de aproape două săptămâni.

 

Funcții cu adevărat inteligente

Pentru un control convenabil și intuitiv, interfața tactilă de pe laterala ramei Anzu permite schimbarea melodiei, oprirea sau pornirea redării, gestionarea apelurilor de tip conferință și activarea asistentului vocal al smartphone-ului.  Experiența prietenoasă oferită de acest dispozitiv se extinde și atunci când vine vorba de aplicațiile disponibile pe Android și iOS, ce permit ajustarea EQ (cu modurile standard/claritate îmbunătățită/evidențiere a înaltelor), opțiuni privind latența, vizualizarea stării bateriei și posibilitatea de a efectua actualizări de firmware.

Disponibili în diferite mărimi și stiluri, ochelarii Razer Anzu au un design rezistent la stropi IPX4, ceea ce înseamnă că mersul la sală, stropirile din greșeală sau condițiile de ploaie nu vor fi o problemă. În pachetul produsului sunt incluși ochelarii Anzu Smart Glasses cu lentilele de filtrare 35% a luminii albastră preinstalate, lentile suplimentare polarizate cu protecție solară UVA/UVB, cablu de încărcare USB-A, material pentru curățare, și o carcasă ce permite stocarea ramei și a lentilelor suplimentare.

Pentru mai multe informații despre Razer Anzu, consultați acest link.

 

DESPRE RAZER ANZU

Lentile

 • 35% filtrare lumină albastră
 • 99% UVA/UVB, polarizate, de soare

 

Căști

 • Difuzoare: 16 mm
 • Greutate aproximativă: 43-48 g(43g dimensiune S Dreptunghiulară, 44g S Rotundă, 46 L Dreptunghiulară, 48 L Rotundă)

Microfon

 • Model de captare: Omnidirecțional

Control tactil

 • Control muzical: Redare, pauză, următoarea melodie, melodia anterioară
 • Control apeluri: Răspunde, respinge, comută, închide
 • General: Pairing, pornire, activare mod gaming, pornire asistent virtual de pe smartphone

Baterie

 • Autonomie: Peste 5 ore*

* Poate varia în funcție de modul de utilizare.

Compatibilitate

 • Dispozitive cu capabilitate Bluetooth
 • Aplicație smartphone disponibilă pentru dispozitive Android și iOS

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

209,99 Euro
Lentile suplimentare ochelari de soare Razer Anzu: 34,99 Euro

Disponibili acum pe Razer.com.

IMAGINI DE PRODUS:

Kit de presă Razer Anzu: LINK.

 

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 100 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

Unleashed by PURINA®, primul PetTech Accelerator din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord este deschis aplicațiilor în cadrul celei de-a doua ediții

 • Start-up-urile pot câștiga până la 46.000 euro pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele

București, 4 martie 2021 – PURINA®, lider global în hrana animalelor de companie, parte din grupul Nestlé, se angajează să sprijine ecosistemul PetTech prin Unleashed. Această inițiativă susține dezvoltarea start-up-urilor inovatoare de îngrijire a animalelor de companie, dinamice și creative care utilizează știința și tehnologia, pentru a oferi produse sau servicii unice pentru nevoile câinilor și pisicilor, precum și ale proprietarilor acestora. Cei interesați pot aplica până pe 31 martie.

Obiectivul PURINA® este de a oferi produse și servicii noi care să fie convenabile, utile și care îmbunătățesc legătura dintre animalele de companie și proprietarii lor. Acesta este motivul pentru care Unleashed a fost conceput: pentru a permite colaborarea dintre experții din industrie și antreprenori cu scopul de a găsi următorul produs sau serviciu inovator care să contribuie la bunăstarea animalelor de companie.

În cel de-al doilea an, Unleashed caută întreprinzători dedicați și pasionați, cu spirit creativ, care au construit un concept în domeniul nutriției, serviciilor sau tehnologiei și care doresc să-l dezvolte în continuare. Start-up-urile vor fi evaluate în funcție de relevanța ideii lor, de scalabilitatea și durabilitatea modelului lor de afaceri.

Unleashed

Cu Unleashed, până la șase start-up-uri câștigătoare vor beneficia de sprijinul unei echipe PURINA® multidisciplinare care oferă expertiza necesară dezvoltării lor. De-a lungul programului de 6 luni, antreprenorii și angajații PURINA® vor lucra împreună pentru a atinge obiectivele de accelerare pe care le-au stabilit împreună. Unleashed va oferi, de asemenea, câștigătorilor acces la resurse de formare, învățare și oportunități în cadrul rețelei Nestlé. Unleashed oferă sprijin financiar pentru proiectele înscrise de până la 46.000 EUR.

„Acceleratorul de proiecte Unleashed reprezintă pentru PURINA® și Nestlé încă un pas în  sprijinirea comunităților în care trăim prin promovarea de soluții inovatoare pentru îngrijirea animalelor de companie. A fost o provocare mai ales în contextul pandemiei când totul s-a mutat în digital, însă ne-am adaptat rapid și am putut reuni o echipă de experți PURINA® care au arătat că pasiunea și colaborarea pot conduce la rezultatele mult așteptate. ”, declară Diana Bejan, Business Executive Officer, PURINA®  South East Market.

 

Unleashed, o experiență unică

Ediția Unleashed din 2020 a reunit șase câștigători care promovează inovația în îngrijirea animalelor de companie. Mulțumită expertizei de ultimă oră oferite de Unleashed și PURINA®, fondatorii acestor start-up-uri au văzut un impact real asupra afacerii lor și multe noi oportunități.

„Participarea la acceleratorul de proiecte Unleashed dezvoltat de Purina a fost una dintre cele mai bune decizii strategice luate de start-up-ul nostru până acum! Unleashed este un program cuprinzător: am lucrat împreună cu o echipă excelentă de experți Purina care se potriveau perfect cu nevoile noastre, ne-am conectat cu parteneri de top la nivel de industrie și am putut testa modelul nostru de afaceri în lumea reală. ” spune Giuseppe Scionti, fondatorul Natu, un start-up spaniol care lucrează la gustări nutritive proteice pe bază de plante destinate animalelor de companie.

„Am lucrat mulți ani în marketing în multinaționale înainte de a deveni antreprenor. Sunt foarte impresionată de modul în care Unleashed a permis conectarea și asistența pentru start-up-urile mici care să lucreze cu Nestlé și Purina și să permită schimbul de bune practici. Nu am mai întâlnit un alt program similar în viața mea profesională de marketing și antreprenor. ” spune Kathrin Burckhardt, cofondator al Regatului Unit / Germania Start-up Catting sitting, Cat in A Flat.

Informații pentru participanți

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să acceseze www.unleashedbypurina.com pentru a trimite cererea de înscriere.

Date importante:

– 31 martie 2021: termen limită aplicații;

– 24 iunie 2021: desemnarea câștigătorilor;

– 25 iunie – 2 decembrie 2021: desfășurarea programului Unleashed.

Despre Purina®

Purina oferă o gamă de alimente pentru animale de companie, gustări și produse pentru pentru câini și pisici, bazate pe o experiență semnificativă în nutriția și sănătatea animalelor de companie. Mărcile și produsele variază de la oferte nutriționale complete și echilibrate la soluții de sănătate mai specifice care oferă beneficii precum dezvoltarea timpurie, sănătatea digestivă și altele.Timp de peste 90 de ani, oamenii de știință de la PURINA® au căutat noi modalități inovatoare de a prelungi viața pisicilor și a câinilor, prin puterea nutriției. Deoarece credem că hrana potrivită este punctul de plecare pentru o sănătate optimă, fiecare hrană Purina asigură garantat 100% din nutrienții esențiali de care au nevoie animalele de companie. Purina este parte din grupul alimentar Nestlé, cel mai mare producător mondial de produse alimentare și băuturi.

Testează-ți limitele cu noua serie Dynamic Redmi Note 10

Cu prețuri începând de la 199$, seria Redmi Note 10 continuă să ridice standardele industriei oferind telefoane inteligente uimitoare la prețuri accesibile 

ROMÂNIA, București, 4 martie 2021   Xiaomi, lider global în tehnologie, a anunțat extinderea portofoliului său de telefoane inteligente mid-range și a inclus: Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 și Redmi Note 10 5G. Întreaga serie, care va fi disponibilă în curând și în România, continuă să demonstreze angajamentul Xiaomi de a oferi cele mai avansate tehnologii și de a redefini noul etalon din industrie pe segmentul mid-range.

Redmi Note 10 Pro: 108MP și ecran AMOLED de 120Hz, o premieră a seriei Redmi Note

Redmi Note 10 Pro ridică standardele, fiind dotat cu una din camerele cu cea mai mare rezoluție din industrie, ceea ce îl transformă în cel mai bun telefon mid-range pentru fotografii. Telefonul este dotat cu un senzor de 108MP, cu tehnologie pixel binning 9-în-1 și ISO nativ dual, ceea ce îi permite să surprindă cele mai fine detalii, oferind astfel posibilități de editare nelimitate. Datorită funcției Night mode 2.0 ce folosește algoritmul RAW multi-cadru, utilizatorii pot face fotografii excelente, chiar și în condiții de luminozitate redusă.

Redmi Note 10 Pro All

Redmi Note 10 Pro oferă posibilitatea de a realiza clipuri video time-lapse, atât prin folosirea modului pro cât și a modului telemacro. Funcțiile noi, Photo Clones, Video Clones, Dual Video și Long Exposure îi vor ajuta pe utilizatori să posteze pe rețelele de socializare poze și filme de cea mai bună calitate.

Telefonul are un design modern și minimalist, ce include un senzor de amprentă lateral și un ecran AMOLED DotDisplay de 6,67”, cu rată de refresh de 120 Hz, experiența de utilizare fiind foarte fluidă. Disponibil în trei culori, Onyx Gray, Glacier Blue și Gradient Bronze, Redmi Note 10 Pro este elegant și rezistent. De asemenea, ecranul este protejat de Corning® Gorilla® Glass 5.

Redmi Note 10 All

La capitolul performanțe, Redmi Note 10 Pro este dotat cu Qualcomm® Snapdragon™️ 732G, unul dintre cele mai puternice procesoare 4G de pe piață. Dispozitivul este ideal pentru gaming și live streaming, beneficiind de performanțe ridicate și consum redus de baterie, împreună cu un sistem de sunet imersiv, cu două difuzoare. Așadar, telefonul oferă o experiență optimă de vizualizare. Redmi Note 10 Pro are o baterie de 5,020mAh și încărcare rapidă la 33W.

Redmi Note 10S și Redmi Note 10: Reinventează experiența de utilizare a unui smartphone mid-range

Atât Redmi Note 10S, cât și Redmi Note 10 sunt echipate cu ecrane AMOLED DotDisplay de 6.43” și asigură experiențe optime de vizionare.

La fel ca Redmi Note 10 Pro, cele două dispozitive au un design modern și minimalist, senzor de amprentă lateral, încărcător rapid de 33W, un senzor de lumină de 360 de grade și două difuzoare ce oferă o experiență imersivă.

Redmi Note 10S All

Redmi Note 10S și Redmi Note 10 sunt gata să surprindă fiecare moment important din viață, fiind echipate cu un setup cvadruplu de camere format din lentilă ultra-wide de  8MP pentru fotografii de grup, lentilă macro de 2MP pentru cadre apropiate și un senzor de profunzime de 2MP pentru portrete.

Camera principală de 64MP a lui Redmi Note 10S vine cu îmbunătățiri considerabile față de generația anterioară și doboară recorduri în materie de rezoluție. La rândul său, camera de 48MP a Redmi Note 10 nu este mai prejos când vine vorba de fotografii impresionante.

Ambele dispozitive sunt echipate cu funcții Pro time-lapse, un element nou față de caracteristicile anterioare de slow-motion, night-mode și time-lapse clasic.

Dotat cu un puternic procesor MediaTek Helio G95, Redmi Note 10S reprezintă o provocare chiar și pentru gamerii înrăiți. Performanța și viteza unității de procesare sunt îmbunătățite până la 900MHz. Pe de altă parte, Redmi Note 10 vine cu un procesor rapid pentru utilizare zilnică intensă – Qualcomm® Snapdragon™ 678.

Redmi Note 10 5G:  Un model 5G accesibil pentru toată lumea

Odată cu lansarea acestui nou model, Xiaomi aduce pe piață unul dintre cele mai accesibile telefoane 5G din industrie, fără a face compromisuri. Cu un procesor MediaTek Dimensity 700 cu suport pentru dual sim 5G și modem integrat, telefonul oferă un consum eficient de energie, la nivel de flagship.

Redmi Note 10 5G are ecran AdaptiveSync DotDisplay de 6.5” și o rată de refresh de 90Hz, fiind astfel capabil să se adapteze automat conținutului – de la 30Hz** sau 60 Hz pentru vizionare de filme sau newsfeed-ul de social media și până la 90Hz pentru gaming. Astfel, sunt garantate o experiență plăcută și o utilizare optimă a bateriei.

Redmi Note 10 5G este dotat cu o cameră principală de 48MP, cameră macro de 2MP și senzor de profunzime de 2MP, care asigură fotografii de calitate. Mai mult, bateria sa de 5,000mAh, cu încărcare rapidă la 18W, transformă acest telefon în companionul ideal în fiecare zi.

Nu în ultimul rând, în calitate de partener oficial al PUBG Mobile Esports 2021, seria Redmi Note 10 oferă tuturor posibilitatea de a depăși limitele experienței de gaming a telefoanelor din gama mid-range.

Redmi Note 10 Pro și Redmi Note 10S vor fi disponibile în trei variante* – 6GB+64GB, 6GB+128GB și 8GB+128GB, în timp ce Redmi Note 10 și Redmi Note 10 5G vor fi disponibile în variantele* 4GB+64GB, 4GB+128GB and 6GB+128GB. Toate vor putea fi achiziționate pe canalele oficiale de vânzare Xiaomi începând de la prețul early bird de 279$, 229$ respectiv 199$. Disponibilitatea și prețurile la nivel local vor fi anunțate în curând.

Imaginile produselor: Redmi Note 10 ProRedmi Note 10SRedmi Note 10Redmi Note 10 5G

One-pagers: Redmi Note 10 ProRedmi Note 10SRedmi Note 10Redmi Note 10 5G

Specificații tehnice:

Redmi Note 10 Pro Redmi Note 10S Redmi Note 10 Redmi Note 10 5G
Ecran 120Hz AMOLED 6.67” DotDisplay 6.43” AMOLED DotDisplay 90Hz AdaptiveSync 6.5” DotDisplay
Cameră principală Cameră wide de 108MP

Cameră ultra-wide de 8MP ultra-wide

Cameră telemacro de 5MP

Senzor de profunzime de 2MP

Cameră wide de 64MP

Cameră ultra-wide de 8MP

Cameră macro de 2MP

Senzor de profunzime de 2MP

Cameră wide de 48MP

Cameră ultra-wide de 8MP

Cameră macro de 2MP

Senzor de profunzime de 2MP

Cameră wide de 48MP

Cameră macro de 2MP

Senzor de profunzime de 2MP

Cameră frontală Cameră frontală de 16MP Cameră frontală de 13MP Cameră frontală de 8MP
Dimensiuni și greutate 164mm x76.5mm x 8.1mm

193g

160.46mm x 74.5mm x 8.29mm

178.8g

161.81mm x 75.34mm 8.92mm

190g

Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 732G MediaTek Helio G95 Qualcomm® Snapdragon™ 678 MediaTek Dimensity 700
RAM+ROM LPDDR4X

UFS 2.2

Audio Difuzoare duale

Jack pentru căști de 3.5mm

Certificare Hi-Res Audio

Jack pentru căști de 3.5mm

Certificare Hi-Res Audio

Deblocare Senzor de amprentă lateral Senzor de amprentă lateral
Încărcare Baterie de 5,020mAh (typ)

Încărcare rapidă prin fir la 33W

Baterie de 5,000mAh (typ)

Încărcare rapidă prin fir la 33W

Baterie de 5,000mAh (typ)

Încărcare rapidă la 18W

Conectivitate Dual SIM

NFC multi-funcțional*

IR blaster

Dual SIM

IR blaster

5G Dual SIM

NFC multi-funcțional NFC

IR blaster

Variante de stocare 6GB+64GB, 6GB+128GB 8GB+128GB 4GB+64GB, 4GB+128GB, 6GB+128GB
Variante de culori Onyx Gray

Glacier Blue

Gradient Bronze

 

Onyx Gray

Pebble White

Ocean Blue

Onyx Gray

Pebble White

Lake Green

Chrome Silver

Graphite Gray

Nighttime Blue

Aurora Green

*Disponibilitatea poate varia în funcție de piață.

**Funcția va fi disponibilă după un update OTA

Conectivitatea 5G poate varia în funcție de piață

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

În acest moment Xiaomi este al treilea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, și a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 289.5 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 90 de piețe din întreaga lume. În august 2020, compania s-a clasat pe locul 422 în topul Fortune Global 500, urcând 46 de poziții față de anul anterior. De asemenea, s-a situat pe locul 7 între companiile de internet din clasament. În mai 2020, compania a ajuns încă o dată în topul Forbes Global 2000 și a urcat pe locul 384.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index și Hang Seng TECH Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

Lansare AMD Radeon RX 6700 XT

În cadrul evenimentului „Where Gaming Begins” aflat la a treia desfășurare, AMD a prezentat noul produs din seria plăcilor grafice AMD Radeon RX 6000, AMD Radeon RX 6700 XT. Aceasta este adaptată la cele mai înalte standarde de performanță, generând cadre video pline de dinamism și acuratețe la rezoluția de 1440p.

Realizată pe arhitectura inovatoare AMD RDNA 2 cu 12GB memorie GDDR6, AMD Radeon RX 6700 oferă cu până la de 2 ori mai multă performanță în gaming față de generațiile precedente de plăci grafice. Tot la capitolul diferențe, Radeon RX 6700 depășește pragul de 165 FPS obținut de predecesorii săi în jocurile consacrate la rezoluție 1440p. Astfel, noua placă video reprezintă un upgrade considerabil pentru posesorii plăciilor video care au fost lansate în urmă cu doi-trei ani.

Screenshot 2021-03-04 141040

Caracteristicile AMD Radeon RX 6700 XT:

 • AMD Infinity Cache – memoria cache de ultimă generație este de 96MB, oferă o lățime de bandă de până la 2,5 ori mai mare față de o arhitectură tradițională, la același nivel de consum, pentru performanțe ridicate în jocuri
 • AMD Smart Access Memory    oferă performanțe mai mari la combinarea plăcilor grafice din seria AMD Radeon 6000 cu noile procesoare AMD Ryzen 5000 ori cu AMD Ryzen 3000 și cu plăcile de bază din seria AMD 500, combo ce produce un boost de performanță de 16%.
 • 12GB de mare viteză GDDR6 VRAM – Proiectată pentru a oferi performanță în cele mai complexe jocuri din prezent, dar și pentru viitoarele jocuri AAA la rezoluții mari și setări maxime.
 • AMD Radeon Software Adrenalin – reprezintă ecosistemul AMD Radeon ce facilitează experiența în jocuri. Variabile Rate Shating oferă suport Radeon Boost pentru a crește performanța cu până la 27% în jocuri și împreună cu suportul DirectX12 pentru Radeon Anti-Lag va reduce input-lag-ul și va oferi un avantaj competitiv în gaming
 • DirectX Raytracing (DXR) – plăcile grafice bazate AMD RDNA 2 sunt optimizate pentru o oferi efecte de lumină, umbre și reflexii în timp real cu DXR, iar în momentul când sunt asociate cu AMD FidelityFX oferă cea mai bună claritate chiar și pentru cele mai mici detalii, iar performanța va rămâne la cele înalte cote,  fiind un echilibru ideal între performanță și calitatea imaginii.

Parteneriat cu departamentul de gaming Mercedes-AMG

AMD a anunțat colaborarea cu divizia de eSports a celor de la Mercedes-AMG Petronas Formula 1. Astfel, Mercedes a selectat o combinația puternică de componente hardware (plăci grafice AMD Radeon din seria 6000 și procesoarele pentru desktop AMD Ryzen din seria 5000) și tehnologiile avansate de software AMD pentru a-și alimenta platformele de eSports, oferind framerate-uri ridicate, latență scăzută și cea mai bună experiență în simulatoarele de curse.

HUAWEI AppGallery a dublat numărul de aplicații prezente în platformă

București, 4 martie 2021 – HUAWEI AppGallery, unul din cele mai importante trei magazine de aplicații la nivel global, anunță rezultate importante în dezvoltarea sa, la un an după ce compania a dezvăluit planurile de extindere a ecosistemului HMS în cadrul MWC 2020. În acest interval, numărul aplicațiilor disponibile în magazin a crescut cu 83%, iar numărul utilizatorilor activi lunar cu 33% , rezultate importante care evidențiază dezvoltarea puternică a ecosistemului de aplicații Huawei.

Câteva dintre cele mai importante rezultatele obținute în ultimul an sunt reprezentate de atingerea pragului de 2.3 milioane de utilizatori înregistrați în plaftormă (cu o creștere de 77% față de anul trecut), înregistrarea unui număr de 300.000 de dezvoltatori din afara Chinei, alături de creșterea audienței globale a AppGallery la 530 de milioane de utilizatori activi lunar. În Europa au fost înregistrate creșteri de 61,5% față de anul precedent, HUAWEI AppGallery deținând în prezent peste  42 de milioane de utilizatori.

În plus, în AppGallery sunt acum disponibile aproximativ 120.000 de aplicații integrate cu HMS Core, înregistrând o creștere de 118% față de anul precedent. De asemenea, platforma a înregistrat și o distribuție de 384,4 miliarde de aplicații în 2020, cu 174 miliarde mai mult decât în anul precedent.

HUAWEI AppGallery

Un aspect important este faptul că jocurile reprezintă pilonul principal în extinderea gamei de aplicații, în prezent fiind disponibile în platformă cu peste 500% mai multe jocuri comparativ cu luna martie 2020 a anului trecut. Utilizatorii Huawei sunt printre primii care au experimentat jocuri inovatoare din întreaga lume, lansate anul trecut în AppGallery: AFK Arena, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings și multe altele.

Rezultatele enumerate anterior vin la un an din momentul în care Richard Yu, Director Executiv și CEO Huawei Consumer BG, a dezvăluit viziunea Huawei de a transforma AppGallery într-o platformă deschisă și inovatoare de distribuție a aplicațiilor, accesibilă consumatorilor din întreaga lume.

Strategia noastră în ceea ce privește AppGallery a inclus extinderea bazei de utilizatori pentru a avea un fundament solid care să ducă la dezvoltarea ecosistemului nostru, iar cifrele în creștere ne arată că această abordare funcționează. Nu numai că oferim în permanență noi aplicații relevante la nivel local, ci le oferim și partenerilor noștri dezvoltatori expunerea la un public în continuă creștere, creând o oportunitate imbatabilă pe piața aplicațiilor mobile.”, este de părere Derek Yu, Vicepreședinte Huawei  Consumer BG CEE și Țările Nordice.

Dezvoltarea rapidă a AppGallery este una dintre cele mai importante acțiuni ale companiei în vederea dezvoltării ecosistemul Huawei Mobile Services (HMS). HMS are acum peste 8.000 de ingineri în cercetare și dezvoltare și peste 600 în echipa de asistență tehnică globală. Astfel, aplicațiile integrate cu HMS Core au crescut cu 118% față de anul precedent, la 120.000, iar numărul de utilizatori activi lunar a crescut cu 200%, până la 100 de milioane.

La sfârșitul anului 2019, 25 de țări din întreaga lume înregistrau peste un milion de utilizatori AppGallery. Numărul țărilor a crescut acum la 42 și continuăm să vedem o creștere puternică pe piețele din Europa, America Latină, Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa. Nu este vorba doar despre cantitate, ci mai ales despre faptul că numărul de aplicații integrate cu HMS Core, de peste două ori mai mare într-un an, arată că mai mulți dezvoltatori caută capabilitățile on-device ale Huawei pentru a stimula inovația și a oferi experiențe de utilizare unice.”, completează Zhang Zhe, Director of Global Partnerships & Eco-Development Business Development, Huawei Consumer BG.

Strategia „Global + Local” a AppGallery sprijină dezvoltatorii locali să acceseze o platformă globală

 

AppGallery și-a concentrat eforturile asupra colaborării cu dezvoltatorii, atât la nivel local, cât și la nivel global, pentru a le aduce utilizatorilor cele mai relevante aplicații, contribuind astfel la creșterea numărului de dezvoltatori care lucrează cu platforma și oferind mai multe opțiuni utilizatorilor din întreaga lume.

Dezvoltatorii acordă un interes din ce în ce mai mare platformei AppGallery, pentru a ajunge la publicul local și totodată pentru a accesa publicul global în creștere. Pe parcursul ultimelor 12 luni, AppGallery a integrat aplicații globale precum Moovit și Bolt din industria transporturilor, Viber din sectorul comunicațiilor și alte aplicații populare precum Booking.com sau Tidal.

Ca parte a acestei strategii, Huawei folosește și expertiza din China pentru a ajuta dezvoltatorii din străinătate să acceseze această piață profitabilă. Considerată o societate „mobile-first”, China găzduiește peste 904 de milioane de utilizatori de internet mobil, cu o cifră estimată de peste 100 de miliarde de descărcări de aplicații, iar AppGallery a ajutat în ultimul an peste 1.000 de dezvoltatori din străinătate să pătrundă în economia mobilă a Chinei.

Aplicații precum PicsArt au fost printre primele care au beneficiat de peste 300 de milioane de descărcări în China continentală. FaceTune 2 și Mondly au înregistrat rezultate similare, cu 2.2 milioane, respectiv 350.000 de descărcări.

De asemenea, AppGallery a făcut posibil ca peste 10.000 de aplicații chinezești să pătrundă pe piețele străine și să diversifice experiența utilizatorilor globali. Platforme populare precum Banggood au putut beneficia de poziția unică a Huawei. Alte exemple de aplicații chinezești care au ajuns la publicul global prin AppGallery sunt Pascal’s Wager, Rise of Kingdoms: Lost Crusade și Night of Full Moon.

Despre HUAWEI AppGallery

 

În total, HUAWEI AppGallery conține peste 2.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Magazinul virtual vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

HUAWEI AppGallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, MyEdenred, Raiffeisen Smart Mobile, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, AntenaPlay, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care se numără eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat magazinului virtual se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, Takeaway, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM și Bolt.

HUAWEI AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French, Korean, Spanish sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în HUAWEI AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în HUAWEI AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. HUAWEI AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.

Deși în AppGallery sunt deja prezente alternative ale Google Maps, precum TomTom Go sau MAPS.ME, Huawei propune și o soluție proprie – Petal Maps – care oferă și posibilitatea de a stabili navigarea cu vizualizări 2D și 3D. De asemenea, instrumentul oferă funcțiile clasice ale acestui tip de aplicații, precum căutarea celei mai rapide rute sau starea traficului în timp real. Pentru a îmbunătăți performanța, Petal Maps folosește tehnologii precum Super GNSS și algoritmi de recunoaștere a imaginilor pentru a îmbunătăți precizia și pentru a le prezenta utilizatorilor cele mai eficiente și mai puțin aglomerate rute. De asemenea, integrează controlul prin gesturi pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să atingă ecranul atunci când gestionează navigarea și să se bucure, în același timp, de una dintre caracteristicile de ultimă oră ale celor mai noi dispozitive din portofoliu.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

 

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

 

Samsung’s Wildlife Watch vă invită să urmăriți animale pe cale de dispariție direct din jungla africană și să deveniți astfel paznici virtuali

 • Tehnologia cu care sunt echipate camerele video ale dispozitivelor Samsung Galaxy S20 FE este folosită pentru a îmbunătăți transmisiunile live 24 de ore/7 cu animale sălbatice din rezervația naturală Balule, parte a Parcului Național Kruger
 • Samsung s-a parteneriat cu Africam, pionierii tehnologiei africane, pentru a spori acoperirea infrastructurii sale de streaming direct din junglă
 • Samsung sprijină activitățile proiectului anti-braconaj Black Mamba, format dintr-un grup de femei care foloseștemetode non-violente pentru a preveni braconajul, activitate care a crescut în timpul pandemiei
 • În calitate de susținător al animalelor, DJ-ul Peggy Gou face apel către toată lumea să urmărească animalele care, odată cu pandemia, nu au mai avut parte de aceeași atenție

[București] – 3 martie 2021 – Samsung a anunțat astăzi lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajului din jungla africană. Camerele profesionale de la telefoanele Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE) vor filma imagini live care vor fi transmise în permanență din Rezervația Naturală Balule din Africa de Sud, parte a Parcului Național Kruger. Toată lumea este invitată să stea de pază, asemenea unor gardieni virtuali, ajutând la protejarea animalelor pe cale de dispariție împotriva braconajului, iar în același timp să le vadă în habitatul lor natural și să se bucure de imagini spectaculoase direct de la ei de acasă.

Samsung-WW-PRESS-16x9-NoFrame-19

Samsung și-a unit forțele cu Africam, pionierul african în tehnologie, pentru a reinterpreta unul dintre cele mai noi dispozitive mobile Galaxy într-o inițiativă care folosește tehnologia pentru a ajuta lumea să devină un loc mai bun. Profitul generat de Africam are ca scop susținerea centrului anti-braconaj Black Mamba; un grup de femei care folosește metode non-violente pentru a preveni braconajul, activitate care a crescut în timpul pandemiei odată ce vânătorii ilegali au profitat de scăderea bruscă a numărului de turiști. Prin inițiativa Wildlife Watch, telespectatorii vor fi mai aproape de munca celor care supraveghează animalele, vor vedea animalele de care aceștia au grijă și vor avea ocazia să doneze pentru a sprijini această cauză. Mai multe detalii se găsesc aici: https://youtu.be/PfSPdBIApsQ.

Samsung-WW-PRESS-16x9-NoFrame-10

Peggy Gou s-a născut în Coreea de Sud, este DJ în Berlin, producător și designer, iar pe lângă asta iubește animalele – în special girafele – și susține această inițiativă încurajând oamenii să se implice și să vorbească mai mult despre acest subiect.

Patru telefoane Samsung Galaxy S20 FE au fost instalate în junglă ca dispozitive suplimentare, acoperind peste jumătate din infrastructura Africam existentă în rezervația naturală Balule pe durata programului pilot. Camera foto profesională a fiecărui telefon este utilizată pentru a filma animale în regim live. Sprijinind paznicii în sarcinile lor zilnice, cu pixeli mai mari, AI îmbunătățit și Zoom spațial 30x, inclusiv zoom optic de 3 ori mai mare, aceste specificații au îmbunătățit calitatea fotografiilor pe care grupul Black Mambas le poate face în timpul patrulării. De la distanță și chiar în condiții de lumină slabă, dar și în condițiile nesigure ale junglei, ele pot trimite imagini clare și detaliate către sediu, ca dovadă pentru investigațiile privind activitatea braconajului.

Samsung-WW-PRESS-16x9-NoFrame-02 (1)

Un jeep camuflat și echipat cu un telefon Samsung Galaxy S20 FE va fi, de asemenea, folosit de patrulele de supraveghere, iar acțiunea live îi va aduce pe cei de acasă și mai aproape de experiențele de zi cu zi ale celor care au grijă de animalele sălbatice.

Programul Samsung Galaxy upcycling își propune să rezolve nevoile sociale, să prelungească ciclurile de viață ale produselor și să reducă deșeurile, reinventând noi roluri pentru telefoanele mobile. Reutilizarea produselor existente pentru a îndeplini o nouă funcție este o modalitate excelentă de a evita necesitatea de a crea alte produse. Ca parte a inițiativei Wildlife Watch, telefoanele Samsung sunt reutilizate de paznici ca dispozitive CCTV pentru garduri perimetrale, precum și pentru adăugarea unui suport tehnic atât de important pentru îmbunătățirea patrulelor zilnice din junglă.

Samsung-WW-PRESS-16x9-Frame-15 (1)

Având posibilitatea de a urmări virtual animalele sălbatice pe wildlife-watch.com, cei de acasă pot alerta gardienii dacă observă că animalele sunt în pericol sau există semne de braconaj. De asemenea, se pot distribui imagini pe social media pentru a încuraja și pe alții să participe și să doneze pentru susținerea centrului anti-braconaj Black Mamba. Cu mai multe unghiuri ale camerei, nu va fi niciodată aceeași perspectivă, iar cei de acasă vor putea să urmărească de pe canapea elefanți, lei și chiar girafe în habitatul lor natural.

Samsung-WW-PRESS-16x9-Frame-12_S20

DJ-ul, producătorul și designerul Peggy Gou a precizat: „Cu toții iubim animalele, dar realitatea dură a braconajului este în creștere în toată Africa. Este uimitor să crezi că un dispozitiv pe care îl folosim în fiecare zi poate ajuta la combaterea acestor probleme importante. Posibilitatea de a deveni un gardian virtual și de a sprijini paznicii din viața reală care luptă împotriva braconajului este cu adevărat impresionantă.”

Mark Notton, Senior Director Mobile, Samsung Europe, a declarat că: „Pe măsură ce viața noastră a devenit tot mai virtuală, puterea pe care o are tehnologia de a aduce oamenii împreună pentru a face ceva bun și în beneficiul tuturor nu a fost niciodată mai clară. Wildlife Watch este un program pilot cu adevărat captivant și, reutilizând astfel unul dintre cele mai recente telefoane, sperăm că atenția deosebită asupra acestor animale nu numai că va sprijini supravegherea existentă, va crește și nivelul de conștientizare asupra lor, dar va aduce și bucurie oamenilor să vadă și să afle mai multe despre viața animalelor sălbatice chiar de la ei de acasă. ”

Angajat să folosească tehnologia ca un instrument pentru a face lucruri bune, proiectul Wildlife Watch sprijină Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un plan adoptat de 193 de membri ai Națiunilor Unite, prin abordarea obiectivului 15 de dezvoltare durabilă – Viața pe uscat – a Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite. Samsung a colaborat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru a lansa o aplicație mobilă ce are în focus educația și donațiile – Samsung Global Goals. În prezent, peste 100 de milioane de telefoane Galaxy din întreaga lume au strâns mai mult de 1,5 milioane de dolari care reprezintă donații pentru PNUD și oferă milioanelor de oameni ocazia de a face din lume un loc mai bun și de a lua măsuri pentru atingerea celor 17 obiective globale.

Samsung-WW-PRESS-16x9-Frame-01

Wildlife Watch va fi live timp de două luni (3 martie – 2 mai 2021). În acest timp, Samsung speră să readucă în atenția cât mai multor oameni animalele sălbatice uitate în timpul pandemiei. Pentru a urmări fluxul live și pentru a ajuta la protejarea animalelor vulnerabile, accesați wildlife-watch.com.

Pentru mai multe informații despre angajamentul Samsung de a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă și despre cum vă puteți alătura pentru a face diferența, accesați https://www.samsung.com/global/galaxy/apps/samsung-global-goals/

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Despre tehnologie, digitalizarea afacerilor și noi oportunități la Microsoft Envision Forum 2021

Microsoft continuă tradiția și organizează, în zilele de 24 și 25 martie, cea de-a opta ediție a celui mai important eveniment al său, Envision Forum, care aduce în prim-plan cele mai noi trenduri din industrie în ceea ce privește transformarea digitală și inovația.

Anul acesta, Envision Forum va avea loc în mediul virtual și va reuni cei mai importanți experți și lideri de business din România, care vor discuta despre provocările și oportunitățile aduse de tehnologie și digitalizare la nivelul companiilor, în special, precum și în economie, în general.

Vor fi analizate modalitățile prin care tehnologia și inovațiile digitale pot redefini fundamental felul în care organizațiile se poziționează și se dezvoltă într-o lume definită de hiper-conectivitate, automatizare și progresul inteligenței artificiale.

Screenshot 2021-03-04 110603

Evenimentul va fi deschis de Alina Orban, director general interimar al Microsoft România, alături de președintele Microsoft Europa Centrală și de Est, Philippe Rogge, și de Daniel Rusen, director de Marketing și Operațiuni, în cadrul Microsoft România.

În discursul său, Alina Orban va vorbi despre accelerarea transformării având tehnologia în prim-plan, ca un catalizator în atingerea obiectivelor de business, precum și despre noi scenarii de utilizare ale inovațiilor tehnologice cu aplicabilitate în diverse industrii.

Philippe Rogge va vorbi despre avantajele de care dispune România în ceea ce privește construirea unui viitor digital și despre modul în care valorificarea talentului și a competențelor tehnologice poate ajuta în recuperarea decalajului pe care țara noastră îl înregistrează în prezent față de alte state.

Pe scena Envision Forum va fi prezent și Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, care va prezenta prioritățile de transformare digitală în sectorul public pentru anul 2021. Totodată, Ciprian Teleman va aduce în discuție și principalele obstacole în procesul de digitalizare și soluțiile propuse în această direcție, sau necesitatea parteneriatelor public-private în scopul accelerării procesului de digitalizare.

La această ediție vor participa, de asemenea, și speakeri de renume mondial, care le vor vorbi participanților despre felul în care transformarea digitală poate redefini în totalitate procesele de business.

În acest context, Chris Brauer, Director of Innovation, Institute of Management Studies, Goldsmiths, University of London, expert în domeniul inovațiilor tehnologice și al utilizării acestora în diferite arii, va vorbi despre metodele prin care companiile pot crește sănătos și pot rămâne competitive pe piață în era digitală.

Daniel Rusen va susține un discurs pe tema transformării digitale guvernate de puterea datelor: “Toate schimbările prin care am trecut ne-au făcut mai puternici, iar tehnologia și transformarea digitală și-au dovedit, încă o dată, valoarea în a susține companiile, studiile noastre aratând că 80% dintre organizații vor migra infrastructurile lor către aplicații și infrastructuri de cloud. Un alt aspect important de subliniat atunci când vine vorba de tendințele de transformare digitală pe care le vedem la nivel global vizează digitalizarea sectorului public, iar în România acesta dă semnale pozitive. Avem, pentru prima dată, un minister pentru digitalizare, fapt care ne arată că statul acordă o importanță deosebită și prioritizează accelerarea proceselor de digitalizare. Totodată, îmi doresc ca proiectele începute de Autoritatea pentru Digitalizarea României în direcția digitalizării sectorului public să continue, cu atât mai mult cu cât ne bucurăm și de sprijin din partea UE. Anul 2021 va fi esențial pentru ca țara noastră să demonstreze că poate recupera decalajul pe care îl are față de țările vestice la acest capitol. România beneficiază de toate atributele pentru a se remarca din acest punct de vedere, cel puțin la nivel regional, iar Microsoft rămâne un partener puternic și deschis în a sprijini digitalizarea sectorului public”.

În cea de-a doua zi a Envision Forum, Shara Evans, Technology Futurist & Innovation Strategist, va vorbi despre oportunitățile de business aduse de tehnologie, precum și despre provocările cu care ne vom confrunta cu toții în viitor.

La fel ca în fiecare an, compania Orange România va fi prezentă pe scena Envision Forum, în calitate de partener de inovație, reprezentanții săi aducând în atenția participanților, printre altele, și teme privind accelerarea procesului de transformare digitală în companii.

Totodată, la discuții vor participa și numeroși alți parteneri ai Microsoft.  Reușind să construiască afaceri de succes, lideri ai unor companii precum Regina MariaBanca Transilvania și LinkedIn le vor vorbi participanților despre modalitățile în care au integrat inovațiile tehnologice în procesele organizaționale, despre accelerarea transformării digitale, precum și despre multiplele scenarii de utilizare ale celor mai noi soluții digitale.

Agenda completă a evenimentului și formularele de înregistrare sunt disponibile aici.

Sondaj CURS: O treime din firmele din România se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani

[Bucureşti, 4 martie 2021] Mai mult de o treime din firmele din România – 35% – se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani, arată rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională în noiembrie 2020, în cadrul căruia au fost intervievați reprezentanți ai 300 de firme medii și mari din diverse domenii ale economiei (eșantion reprezentativ la nivel național).

Aproximativ 86% dintre respondenți își doresc ca tehnologia 5G să fie implementată în România, iar 64% consideră că această nouă tehnologie va aduce beneficii afacerilor și va genera dezvoltare economică.

“O afacere care investește în digitalizare se poate redresa mult mai repede după un șoc extern cum este pandemia și are capacitatea de a se adapta rapid la noi condiții de funcționare a pieței. Din păcate, în România digitalizarea afacerilor se situează încă la un nivel redus, astfel încât puține companii beneficiază de această pârghie de creștere. Totuși, ne așteptăm ca fondurile europene disponibile în acest scop să ducă la o creștere semnificativă a gradului de digitalizare, iar firmele din România să investească în noi tehnologii, deoarece în final tot ele sunt cele care vor câștiga din creșterea eficienței și reducerea costurilor de funcționare”, afirmă George Zhang, CEO al Huawei România.

În prezent, gradul de digitalizare în România se află mult sub media europeană. Conform raportului DESI 2020 (Indicele economiei şi societăţii digitale, realizat de Comisia Europeană), România se clasează pe locul 27 din cele 28 de state membre ale UE în ceea ce privește gradul de integrare a tehnologiei în business, depășind doar Bulgaria.

Infografic_CURS_Huawei_Digitalizare

“Digitalizarea unei afaceri înseamnă schimbarea modelului de business, dar acest lucru nu poate fi realizat fără schimbarea mentalității. Companiile care se pregătesc de digitalizare sunt vizionare și vor fi primele care vor vedea beneficiile acestui proces. În general, digitalizarea este privită doar din perspectiva investițiilor în tehnologie, însă această schimbare presupune investiții importante și în angajați, astfel încât aceștia să își dezvolte abilitatea de a lucra într-un mediu digital. Acest nou mod de lucru îi va elibera de povara rutinei, lăsând-o în seama mașinilor, iar oamenii vor avea timp să evolueze și să creeze valoare adăugată”, spune Codruț Săvulescu, Senior Solutions Manager al Huawei România.

Potrivit raportului DESI 2020, tehnologiile digitale le oferă afacerilor un avantaj competitiv, duc la îmbunătățirea serviciilor și la extinderea piețelor. Transformarea digitală a afacerilor deschide noi oportunități și generează, la rândul ei, dezvoltarea de noi tehnologii. Cele mai avansate țări din acest punct de vedere sunt Irlanda, Finlanda, Belgia, Țările de Jos, Danemarca și Suedia, în timp ce la celălalt capăt al clasamentului se află Bulgaria, România, Ungaria, Polonia, Grecia și Letonia, situate mult sub media europeană.

*Sondajul CURS a fost realizat la solicitarea Huawei, în rândul a 300 de companii medii și mari, în noiembrie 2020.

Despre Huawei

 

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Cu soluții integrate pe patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne-am angajat să aducem tehnologia digitală fiecărei persoane, case și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creăm o valoare de durată pentru clienții noștri, facem eforturi pentru a oferi posibilități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Investim masiv în cercetarea de bază, concentrându-ne pe descoperiri tehnologice care conduc lumea înainte. Avem 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi.

Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei 

 

Despre CURS

CURS – Centrul de Sociologie Urbană și Regională este cel mai vechi institut de cercetare a opiniei publice din România, fiind înființat în 1969 sub numele de Laboratorul de Sociologie Urbană și Regională.

CURS a realizat studii de referință, unice în ceea ce privește volumul datelor și complexitatea metodologică, cum sunt „Atlasul Social al României”, „Relațiile Interetnice în România”, „Evaluarea schimbărilor sociale produse în România după 1989”, „Evaluarea impactului mediei asupra comportamentului electoral”, „Studii de impact social al închiderii minelor”, ”Evaluarea impactului Programului de control integrat al poluării apei și solului cu nitrați”, „Comportamentul utilizatorilor de servicii poștale în anul 2019”, „Penetrarea serviciilor digitale la nivel național”. În zona politică, CURS s-a remarcat prin realizarea de exit-poll-uri la alegerile locale, parlamentare, euro-parlamentare și prezidențiale, fiind o sursă de încredere pentru presă și cetățeni în ceea ce privește estimarea rezultatelor la urne.

Institutul dispune de o rețea națională de peste 200 de operatori de teren, dar poate realiza și studii în regim CATI. Mai multe informații sunt accesibile pe site-ul www.curs.ro.